Камера+дисплей+DVD под 200лв

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525 TDS

Камера+дисплей+DVD под 200лв

Мнение от Val-Kris » 01 Дек 2011, 22:56

Привет колеги, искам да покажа какво сътворих, не знам до колко би ви харесало но....Първо да кажа, че колата е Е39 525TDS с обикновен касетофон , за това и предприех тези промени :D . Значи първо си изрязах едно парче акрил по размер и го кантирах, белязах си къде трябва да е касетофона и изрязах със зегето. След това си сложих дисплейчето (4:3 поръчано от e-bay за около 35 долара), монтирах си камера за обратно виждане на мястото на ключалката (поръчана от e-bay за около 19 долара), сложих си и DVD, като трябва да кажа, че дисплейчето е с два AV входа като първия е приоритетен, това ще рече че докато си гледам примерно клип на DVD-то, след като включа задна ще ми включи картина от камерата. Сложих си и едно дисплейче на подглавника за да гледа и малката (естествено филмчета на двд-то) След като монтирах всичко, се оказа че много ми липсва часовника, който замина заедно със стария касетофон, затова реших да направя нещо по този въпрос и си монтирах един. Трябва само да му измисля някакво осветление, че в тъмното не се вижда целия а само долната половина. Ето и снимки на крайния резултат,
DSC05596_resize.JPG
DSC05603_resize.JPG
21112011230.jpg
Благодаря за вниманието и поздрави

По-добро от оригинала няма, но толкова пари, модули, кабели, стойки и какво ли още не направо ме отказа :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: Камера+дисплей+DVD под 200лв

Мнение от Elesar74 » 02 Дек 2011, 11:04

Колега, важното е на теб да ти харесва, щом така си решил, твоя работа. Обаче тоя кабел отстрани на монитора, дето е върху таблото, няма ли как да го скриеш?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от uBaH » 02 Дек 2011, 11:19

И аз се замислих за кабела, но освен да пробие таблото, не се сещам как може да се направи, така че да не се натрапва.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 02 Дек 2011, 11:34

За радиото ... много грубо си го решил проблема.

Купува се номер 6 от схемата. Бая англичанки по моргите го имат. Иначе оригинално мисля, че е към 150 лева :shock:
Изображение

Дисплея - и двата също можеха да имат по-елегантно решение, но пък за сметка на тва камерата добре си я скрил :)
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 02 Дек 2011, 15:19

Имам такава капачка, 20 левчета и я давам(ако я намеря къде в мазето е :mhihi: )
Лично мен не ми харесва ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 02 Дек 2011, 16:12

На мен като профисионално изкривяване не ми хареса ,че камерата е на мястото на ключалката.Има къде-къде по разумни решения,като на пример камерката в плафона на задния номер.Дано не ти се налага да си отваряш багажника аварийно! Иначе евала за интосиазма,но на мен все пак най-много ми е при сърце оригиналния вид ;)

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 02 Дек 2011, 16:29

Абе човека просто споделя какво е направил за около 200лв, Вие го изядохте що това не било така , ами било иначе. Никъде в темата си не пита - На кой му харесва и на кой не. Ако става въпрос много хора изобщо не харесват Е39 като модел , ама ние сме на противоположното мнение :mhihi: нали ? Всеки знае че оригинала стои най добре , друг е въпроса дали всеки може да си го позволи. Щом самия него го радва сътвореното от него - ами евала за ентусиазма му.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i 98г.
Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW

Мнение от Stennli » 03 Дек 2011, 23:19

Колега и аз съм ДВД в колата ама монитор нямам.Бях направил едни опити да вградя един в сенника на пасажера ама го прецаках :confused: инъче кабелите ми стоят в колонката все още,и го ползвам сега само за музика.Там ми се струва че е най добре,понеже само свиваш и нищо не се вижда,отделно можеш да си го въртиш на кадето си искаш.В твоя случай да не ти счупят прозореца заради един монитор?Инъче готино е станало. :bchug:
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита :)
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525 TDS

Мнение от Val-Kris » 03 Дек 2011, 23:33

Мониторчето се прибира и много не си личи какво е, или поне се надявам на това :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 03 Дек 2011, 23:53

Здравей братле,уважавам всякакви такива хора като тебе,дето могат от нищо да направят нещо,и ценя техния труд.....обаче в случая се е получило като пулт на таксиметров автомобил и само си загрозил автомобила......

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 04 Дек 2011, 14:25

sambeto написа:Здравей братле,уважавам всякакви такива хора като тебе,дето могат от нищо да направят нещо,и ценя техния труд.....обаче в случая се е получило като пулт на таксиметров автомобил и само си загрозил автомобила......

:yes: И аз сьм на това мнение...но щом му харесва сьс здраве да си го ползва... Но не е никак добре... Бакшишите имат такава практика....

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 04 Дек 2011, 18:57

Може би трябваше да монтираш мониторчето някъде при касетофона. :yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 05 Дек 2011, 19:46

Браво за труда.една конзолка за двд-то нямаше да ти е излишна,и доста оргинално седи.15 лв е.пак браво.

Назад към E39