Шпер въпроси
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Шпер въпроси
1. Колата е на крик, т.е. едната задна гума е във въздуха. Влизам в колата, паля, първа, без газ леееко пускам съединителя.
Какво трябва да се случи:
- ако шпера е добър
- ако шпера е износен
2. Колата пак е в същото положение в неутрална скорост. Гумата която е във въздуха, трябва ли да мога да я завъртя на ръка и ако да колко лесно/трудно?
И изобщо: как да тествам един шпер? Той че е шпер - шпер е! ама доколко е читав е въпроса? И тва с пилежите и донътите май не е оферта щото и моя стария дето си е зле пак колата се върти доста по-здраво от такава с отворен диф.
Мерси предварително, много са ми важни отговорите ви!
Моля, който е запознат да сподели (ако иска разбира се) без излишни и глупави коментари
Какво трябва да се случи:
- ако шпера е добър
- ако шпера е износен
2. Колата пак е в същото положение в неутрална скорост. Гумата която е във въздуха, трябва ли да мога да я завъртя на ръка и ако да колко лесно/трудно?
И изобщо: как да тествам един шпер? Той че е шпер - шпер е! ама доколко е читав е въпроса? И тва с пилежите и донътите май не е оферта щото и моя стария дето си е зле пак колата се върти доста по-здраво от такава с отворен диф.
Мерси предварително, много са ми важни отговорите ви!
Моля, който е запознат да сподели (ако иска разбира се) без излишни и глупави коментари
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- BMW lover
- Любовника
-
- Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d
Виж таз тема и я прочети, ако пак имаш пак въпроси ги актуализирай отново
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=27762

- b2
- старши ентусиаст
-
BMW lover написа:Виж таз тема и я прочети, ако пак имаш пак въпроси ги актуализирай отново![]()
на кой от въпросите ми има отговор в тая тема?
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Няма да падне колата от крик каот пуснеш съединителя и гумата която е във въздуха може да се върти но се усеща усилие... колкото е по голями - толкова по-добре
Но принципно се върти без много голямо усилие и се чува леко като стържене защото се търкат фрикционните дискове

Но принципно се върти без много голямо усилие и се чува леко като стържене защото се търкат фрикционните дискове

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- b2
- старши ентусиаст
-
добре !
успокои ме щото при мен точно тва се получава
Колата не пада от крика, но леееееееко почти незабележимо се разклаща и гумата която е във въздуха почва да се върти бавно ама с нежелание
А когато пробвам да я въртя на ръка се усеща сериозно съпротивление, осезателно по-голямо от това със стария ми шпер.
Като ми остане време ще направя по-подробни експерименти, ама как най-добре да го пробвам дали е читав? Паля гумите и 2ма човека от 2те страни да ми кажат дали и 2те се въртят ли?
Ще ми се да се набухам с едната гума в някоя яка кал и да пробвам да издрапам..
успокои ме щото при мен точно тва се получава

Колата не пада от крика, но леееееееко почти незабележимо се разклаща и гумата която е във въздуха почва да се върти бавно ама с нежелание

А когато пробвам да я въртя на ръка се усеща сериозно съпротивление, осезателно по-голямо от това със стария ми шпер.
Като ми остане време ще направя по-подробни експерименти, ама как най-добре да го пробвам дали е читав? Паля гумите и 2ма човека от 2те страни да ми кажат дали и 2те се въртят ли?
Ще ми се да се набухам с едната гума в някоя яка кал и да пробвам да издрапам..
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ако беше зимата лесно да го пробваш ама сега май само с калта е вариант, но внимавай да не е дълбока калта че ако опре отдоло и чисто нов да е пак няма да излезнеш 

- niko_first
- младши ентусиаст
-
Дилян Пенчев написа: Но принципно се върти без много голямо усилие и се чува леко като стържене защото се търкат фрикционните дискове
добре де а моя преди защо се завърташе толкова трудно на ръка

само гасссс на ИС-ката
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
niko_first написа:Дилян Пенчев написа: Но принципно се върти без много голямо усилие и се чува леко като стържене защото се търкат фрикционните дискове
добре де а моя преди защо се завърташе толкова трудно на ръка
Защото е бил читав

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
Абе Боби... шпер е няма кво да го пробваш!!!! Ако няма шумове и т.н. карай и се кефи! Недей да го подлагаш излишно на мъчения!

- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Ще използвам темата да питам и аз нещо. Шпера нещо ми виеше леко и го чувах съвсем ясно. Днес отидох до Проспийд /благодаря на Явор за напътствията/ и сипах хубаво масълце и вече не вие. На какво се е дължало преди това и да очаквам ли скоро да се спраска този ми дар от БОГ 

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
няма да се спраска но е препоръчително да се кара с хубаво масло... щом се е чувало виене ще почне да се чува пак след извеснто време
Може би са лагерите на пиньона
Но може да се кара докаот виенето стане непоносимо 

13 мнения
• Страница 1 от 1