Нов потребител

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Нов потребител

Мнение от saigon » 22 Авг 2011, 13:35

Здравейте "колеги",

Колеги съм го сложил в кавички понеже, ако не ми мине котка път, до няколко дни ще съм горд собственик на една прекрасна 740 D. Макар, че можете да го приемете като богохулство и да ме анатемосате, трябва да си призная, че преди да се кача на тази кола, марката БМВ за мен беше символ на келешлък... Обаче 740 D тотално ми промени мнението за всичко, свързано с този тип коли... Колата я купувам от приятел, който по принцип не е разсипник, та каквото се е обадило веднага е сменено. Има някои дребни забележки, та реших тук да попитам, как и колко ще ми струва ремонта, ако всичко е наред и взема колата:

1. Първия проблем е, че багажника не иска да се отваря и затваря автоматично. А бе, отваря си се, ама когато той си иска. Бави се, мисли, та накрая човек се изнерви и го отвори ръчно. Каква може да е причината? Нещо по хидравлика или по - скоро повреда в ел. историите?

2. Момчето, от което я купувам, не е сигурен дали колата има двд, защото той не пуска и не се занимава с такива неща. На него му дай да кара, телевизия не му трябва. Колата е с голямата навигация и ТВ, но за двд не можем да разберем... По принцип, трябва ли да го изкарва на борд компа като опция, ако има такова... Питам, защото оня ден се бях засилил да купувам една 530 - ка, която имаше, но пича ми обясняваше, че двд - то се плейвало в плейъра на навигацията!? Възможно ли е и тук да е така?

Имам и малки проблеми с авто пилота и едно от страничните огледала. Автопилота е разконцентриран след лек удар, който за нещастие у уцелил точно сензора, та сега нещо се побърква. А едното огледало, което е с ел. прибиране, е прибирано на ръка от представителка на нежния пол :ranting:

Горе - долу това са ми проблемите, та ще съм ви много благодарен, ако ми дадете някакви насоки, къде да отида, какви пари да приготвя и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Нов потребител

Мнение от cod-cdbp » 23 Авг 2011, 0:10

1. http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=123&t=211675&start=15

2. До колкото знам не могат да се пускат DVD-та, просто надписа е там с цел да ти подскаже, че навигационните карти могат да са и на CD и на DVD НОСИТЕЛ. И толкова, никакви филми и тн.
За гледане на филми има други начини.

3.Отиди на диагностика за да разбереш конкретния проблем, след което се постарайте да го оправите, съмнява ме да е нещо по сериозно от датчик на АБС или от сорта ;)

Да ти честита :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 23 Авг 2011, 1:37

Колега, ако си сигурен, че са му само това проблемите на БМВ-то - взимай го! Не са болка за умиране и отстраняването им не е скъпо. Не забравяй, че 740 е с две турбини и поддръжката си е по-дебела. Провери окачването и автомата. И както ти писа Стоян - диагностика задължително!
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от saigon » 23 Авг 2011, 9:11

Колеги, благодаря за отговорите. Колата със сигурност ще мине диагностика преди да я прехвърлим. Иначе, човека от който я взимам няма да скрие съществуващи проблеми, в това съм сигурен. Днес ще й се смени носач и ще бъде огледана ходовата част. Като цяло, проблемите описани по - горе са единствените неща, които са като забележка в момента. Дай Боже, да не се налагат тежки ремонти, че наистина бая парици ще идат... Ама като се замисля, че бях готов да давам по 500 лв. всеки месец, в продължение на 5 години, за някво умрело Пежо, та не ми е чак толкова неспокойно....

ентусиаст
Аватар
Кара: Entwicklung 38
Мечтае да кара: B12

Мнение от 7BREYTON » 23 Авг 2011, 20:37

Коя година е колата? Предполагам 2001.
ДВДто в багажника ти е за навигацията.
Това ли е? Ако е това е добре - води се МК4.

Изображение

http://www.xoutpost.com/articles/all-bm ... m-faq.html

Багажника - трябва да се позанимаваш. Колегата е дал линк - евала на Дифашир - http://vbox7.com/play:fd205f02 . Дано не е нещо по сложно или скъпо.

За гледане на филми има варианти. Вземи колата и нака другото е наред - филмите лесна работа. http://www.meeknet.co.uk/E38/AV/Index.htm

http://www.meeknet.co.uk/E38/Index.htm

Потребител
Аватар

Мнение от saigon » 24 Авг 2011, 8:11

Колега, благодаря за подробните отговори, клипчета и снимки. Да, колата е производство 11/01. На мен DVD и TV не ми трябват, ама имаме малко дете, което определено ще успеем да залъжем по време на по дълълг път с някое филмче за Мики Маус, примерно :mhihi: Уж вече всичко за колата е на 99 % уговорено, та в Петък ми предстои пререгистрация, прехвърляне, диагностика и т.н. Искам да ви питам нещо друго - интересува ме дали тази кола, с тази година на производство има системата ISOFIX за закрепване на детски столчета? Значи аз онази вечер пипах по задните седалки, но не успях да намеря. Някой от вас има ли на неговия модел? Ако тази кола няма, дали може да се сложи системата в БМВ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от 7BREYTON » 25 Авг 2011, 21:06

saigon написа:Колега, благодаря за подробните отговори, клипчета и снимки. Да, колата е производство 11/01. На мен DVD и TV не ми трябват, ама имаме малко дете, което определено ще успеем да залъжем по време на по дълълг път с някое филмче за Мики Маус, примерно :mhihi: Уж вече всичко за колата е на 99 % уговорено, та в Петък ми предстои пререгистрация, прехвърляне, диагностика и т.н. Искам да ви питам нещо друго - интересува ме дали тази кола, с тази година на производство има системата ISOFIX за закрепване на детски столчета? Значи аз онази вечер пипах по задните седалки, но не успях да намеря. Някой от вас има ли на неговия модел? Ако тази кола няма, дали може да се сложи системата в БМВ?

Няма начин да е производство 11/01. Първа регистрация може , ама 11/01 излязла от завода - няма как.
Виж защо: това е последната Е38 произведена 27.07.2001. След тази дата се произвеждат само L7-ци

Изображение

За столчетата мисля че няма стандартно. Бях гледал някъде че се добяват едни куки и така.

Ако качиш снимки на колата и какво е обявено като екстри, ще получиш и повече инфо и идей какво да питаш и какво има наистина.
Последна промяна 7BREYTON на 26 Авг 2011, 1:47, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 26 Авг 2011, 0:27

за столчетата обикновено се маха задната кора и отдолу е разграфено къде да се изреже, но какво и как се слага не знам. иначе това на други бмвта, но предполагам и при е38 е така

..това намерих сега http://www.magnum1.com/BMW-740/740_Pages/Modification-Pages/Child-Seat-Tether-Anchors-740.html

Потребител
Аватар

Мнение от saigon » 27 Авг 2011, 7:50

Колеги, най - после взех 740-ката :bchug: Днес ще попътувам малко, да я усетя на дълъг път, но щом се върна непременно ще кача снимки.

Искам да ви питам, че жената тука се тормози с един въпрос - според вас кое е най - безопасното място в колата? Въпроса е свързан с поставянето на детското столче. По принцип, ние го слагаме зад пътника, но все пак ще се радвам да чуя и други мнения. Също исках да ви питам, смятате ли, че е удачно да се изключат задните странични въздушни възглавници или по - скоро има ли специални изисквания за поставяне на столчето, ако колата има активирани задни странични въздушни възглавници?

ентусиаст
Аватар

Мнение от 7BREYTON » 28 Авг 2011, 4:21

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 28 Авг 2011, 4:56

saigon написа:Искам да ви питам, че жената тука се тормози с един въпрос - според вас кое е най - безопасното място в колата?

http://www.jivotizdrave.bg/index.php?pa ... e&id=10173

Честито за 40ката, сигурен съм че ще я усетиш когато си сам с нея и детското столче е празно.
Може да е 2 тона купе, ма все пак тва си е 4.4 с 2 турбини :weed:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B35

Мнение от St-George » 28 Авг 2011, 9:22

Честито на колегата @saigon - със здраве да си я караш и много безавариини километри :driving:
ogata написа:..Може да е 2 тона купе, ма все пак тва си е 4.4 с 2 турбини :weed:

С две турбини да, но е 3901 см3 ;)

Потребител
Аватар

Мнение от saigon » 28 Авг 2011, 20:14

Колеги, абе рових из темата на колегата Дифашир относно хидравличното масло за багажника на е38-цата, но за мое голямо съжаление, не откривам такова нито в Камор Ауто, нито в Дару Кар. По - скоро в Дару Кар го имат като артикул, има си и цена, но наличност - нула. Дайте някакви идеи, как мога да си набавя такова масло, че нещата с багажника ми са зле. Вие от чужбина ли сте го поръчали, някакъв заместител няма ли?

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 29 Авг 2011, 12:28

Колега, направи запитване към някой от търговците във форума (laviatan например), които имат теми в раздел Сервизи, Магазини, Автоцентрове, Услуги. Както и Дифашир е писал - със сигурност ще намерят маслото на по-добра цена от МКар или Дару ;)
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от saigon » 29 Авг 2011, 17:07

Колеги, днеска прозвънях всички сервизи свързани с БМВ, но такова масло няма на склад. Може с поръчка, но мен не устройва, че ще дойде след около седмица. Един познат ми предлага да сипем хидравлично за багажник от Е65 - ца. Според вас има ли някакъв вариант нещо да се скапе, ако го направим?

Следваща

Назад към Е38