Въпрос за ксенон на е 60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Въпрос за ксенон на е 60
Здравейте, искам да попитам какъв келвин е оригиналния ксенон на е 60 фейслифт ? И възможно ли е както ми казаха от бова кар, колата да е с монтирани ксенонови системи и да са необходими само ксенонови крушки. Фарът е само с една лупа, ако искам би ксенон да сложа възможно ли да си купя такъв кит с лупи и да ги сложа на дългите и най- вече има ли втората лупа отношение към дългите светлини. Последно колко би струвал оригинален ксенон от бмв ? Мерси предварително, ще ви бъда задължен 

- fefe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: LCI 530xd
- Мечтае да кара: Alpina B7
Re: Въпрос за ксенон на е 60
4300 K.
Понеже скоро гледах, (би-ксенон + завиващ) моя фар струва 900€.
А този ксенон, който имаш фабричен ли е или слаган после? Щото ако е фабричен и да не е би-ксенон малко странно ми се вижда.
Понеже скоро гледах, (би-ксенон + завиващ) моя фар струва 900€.
А този ксенон, който имаш фабричен ли е или слаган после? Щото ако е фабричен и да не е би-ксенон малко странно ми се вижда.
Аз всъщност нямам ксенон за сега светят си фаровете с халогенни крушки - жълти. Но от Бова кар ми казаха че можело само крушки да се сложат ксенонови, което малко странно ми прозвуча. Понеже колата на е при мен още и не мога да я закарам в дару кар, да кажат със сигурност, просто исках предварително да се поинтересувам за теа неща 

- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
Ако е фабричен със сигурност е Би-ксенон.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
може ли някой да ме светне по тоя въпрос:
имам фабричен ксенонов завиващ фар, доколкото мислех че е биксенон, макар че сега виждам в екстрите пише само ксенон.
преди няколко дни като си пуснах дългите (на постоянно светене) видях че светят вътрешните рефлектори с халогените.
кое му е "би"-то на тоя ксенон ако дългите са халогенни, и възможно ли е да не е "би"?
имам следните две екстри:
522 XENON-LICHT
524 ADAPTIVES KURVENLICHT
имам фабричен ксенонов завиващ фар, доколкото мислех че е биксенон, макар че сега виждам в екстрите пише само ксенон.
преди няколко дни като си пуснах дългите (на постоянно светене) видях че светят вътрешните рефлектори с халогените.
кое му е "би"-то на тоя ксенон ако дългите са халогенни, и възможно ли е да не е "би"?
имам следните две екстри:
522 XENON-LICHT
524 ADAPTIVES KURVENLICHT
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Bixenon-а е с лупи на вътрешните и външните фарове което пък се забелязва от раз.
Tool - Fear Inoculum
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Emooo написа:Bixenon-а е с лупи на вътрешните и външните фарове което пък се забелязва от раз.
има ли такива на коли преди фейса? аз май не съм виждал
- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
Би-ксенон означава,че когато пуснеш дълги освен,че светват вътрешните халогени,лупите на късите(ксенона) се вдигат нагоре и започват да светят напред.След фейслифта дори вътрешните изобщо не светят,само вдига ксенона и това са дългите.Вътрешните са само светкавица.И няма такива,които са и на четирите фара с лупи.На фейса е някакво матирано стъкло но не е лупа.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
peters75 написа:Би-ксенон означава,че когато пуснеш дълги освен,че светват вътрешните халогени,лупите на късите(ксенона) се вдигат нагоре и започват да светят напред.След фейслифта дори вътрешните изобщо не светят,само вдига ксенона и това са дългите.Вътрешните са само светкавица.И няма такива,които са и на четирите фара с лупи.На фейса е някакво матирано стъкло но не е лупа.
Точно това е правилния отговор

Only dead fish follow the stream...
Колегата може би е прав и трябва да го послушаме. Ако има някой с би ксенон по "документи" може да сподели какъв му е фара.
Tool - Fear Inoculum
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Всички са биксенон, има завиващ и не завиващ. Не завиващия има вътрешна лупа която НЕ свети, моите са такива, те се срещат по-рядко. Повечето са завиващи. На дълги светлини просто се повдига пластината на външната лупа и снопа светлина става по-голям и съответно осветява по-далеч. Когато минете обратно на къси, пластината на лупата се спуска и "отрязва" стопа. При завиващите свети и вътрешната халогенна светлина. С програмиране "присветването" или "flash-to-pass" при завиващите може да се направи с външната лупа, т.е. с ксенона.

- da6ip
- старши ентусиаст
-
Проверих - наистина на дълги светят и четирите източника, лупи + халогени. Значи явно имам биксенон. Не се вижда дали се вдигат лупите, сигурно трябва да се извадят халогенните крушки за тая цел. Не знам защо миналия път (беше през деня) не забелязах че и лупите светят. Бтв, фаровете не бяха на автоматичен режим, а ръчно включени.
Cinder - само при фейслифтовите коли има и вътрешна лупа.
Cinder - само при фейслифтовите коли има и вътрешна лупа.
The term Bi-Xenon refers to the fact that BOTH low and high-beams are Xenon lights. It does not refer to the number of Xenon bulbs it utilizes.
При мене дългите светят 4те фара но в далечината светлината ми е жълта, а не бяла, което ме навежда на мисълта, че ксенона не свети на дълги и вероятно нямам биксенон.
При мене дългите светят 4те фара но в далечината светлината ми е жълта, а не бяла, което ме навежда на мисълта, че ксенона не свети на дълги и вероятно нямам биксенон.
Tool - Fear Inoculum
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Свети си, хвани някой да цъка къси/дълги докато ти гледаш външната лупа и ще видиш, че потока светлина се променя. Жълтениката светлина е от вътрешните халогенни крушки.
Другия вариант е да извадиш халогенните крушки и да тестваш
Другия вариант е да извадиш халогенните крушки и да тестваш

33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3