Индикатор за оставащи километри до смяна на масло
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Индикатор за оставащи километри до смяна на масло
Здравейте колеги,
преди 2500км смених масло и нулирах брояча обаче преди дни ми светна индикатора че ми остават още 1000км до следваща смяна на масло. Някой знае ли как фунционира електронния брояч за смяна на масло? Дали отчита само километри или има някакви датчици за състоянието на маслото. В събота нулирах брояча и вече съм изминал 500км и все още стои на 30 000км. Спомням си че и предишната смяна на маслото от 22 000 оставащи километра ми падна изведнъж на 1000 но тогава тъкмо бях купил колата и тъй или иначе трябваше да сменям масло и не съм се замислял. Някой имал ли е подобни преживявания?
преди 2500км смених масло и нулирах брояча обаче преди дни ми светна индикатора че ми остават още 1000км до следваща смяна на масло. Някой знае ли как фунционира електронния брояч за смяна на масло? Дали отчита само километри или има някакви датчици за състоянието на маслото. В събота нулирах брояча и вече съм изминал 500км и все още стои на 30 000км. Спомням си че и предишната смяна на маслото от 22 000 оставащи километра ми падна изведнъж на 1000 но тогава тъкмо бях купил колата и тъй или иначе трябваше да сменям масло и не съм се замислял. Някой имал ли е подобни преживявания?
Tool - Fear Inoculum
- hristocharakchiev
- Потребител
-
- Кара: 528i XDrive F11
Re: Индикатор за оставащи километри до смяна на масло
Добър ден, колеги.
От около 1 месец съм собственик на 525д 2004 г. и още не съм наясно с много неща
та и аз имам нещо като проблем..При закупуването на колата бяха сменени задните и предните накладки всичко беше занулено както си трябва, предните накладки бяха на 34 000 км. , а задните на 45 000км. и от тогава предните накладки ми паднаха на 20 000км а задните си стоят на 45 000 ( а съм минал само около 2 000 км.). Също искам да добавя че и дисковете са ми за смяна, обаче мисля да изчакам накладките да свършат и тогава да сменя и дисковете.Каква може да е причината предните накладки толкова бързо да се изтрият или е просто неправилно отчитане на компютъра и защо задните не са помръднали? Малко off topic, за което се извинявам се и мерси предварително 
От около 1 месец съм собственик на 525д 2004 г. и още не съм наясно с много неща

- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
hristocharakchiev написа:Добър ден, колеги.
От около 1 месец съм собственик на 525д 2004 г. и още не съм наясно с много нещата и аз имам нещо като проблем..При закупуването на колата бяха сменени задните и предните накладки всичко беше занулено както си трябва, предните накладки бяха на 34 000 км. , а задните на 45 000км. и от тогава предните накладки ми паднаха на 20 000км а задните си стоят на 45 000 ( а съм минал само около 2 000 км.). Също искам да добавя че и дисковете са ми за смяна, обаче мисля да изчакам накладките да свършат и тогава да сменя и дисковете.Каква може да е причината предните накладки толкова бързо да се изтрият или е просто неправилно отчитане на компютъра и защо задните не са помръднали? Малко off topic, за което се извинявам се и мерси предварително
Не се тевожи,колега това отчитане не е съвсем реално.Зависи от стила на каране.Ако ти показва че имаш пробег още 3000 км например и изпържеш колата яко да кажем 200-300 км може да ти светне лампата,че вече са за смяна.На мен ми се случи обратното показваше още 1500 км до смяна на предните.Ходих до Гърция-спокойно каране.И след пробег 1300 км показа,че остават още 800.Така,че не се притеснявай.
- hristocharakchiev
- Потребител
-
- Кара: 528i XDrive F11
Мерси колега, няма да се впрягам много значи и ще си
колата 

4 мнения
• Страница 1 от 1