S EDC Проблем

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
Мечтае да кара: Колело

S EDC Проблем

Мнение от Sivako » 05 Юли 2010, 18:52

Здравейте колеги проблемите с пустото EDC почнаха от както купих колата,копчето въобще не светеше като го натисна, оказа се че е от изгорял бушон.
Сега обаче копчето си свети като го натисна но от амортесьорите няма никаква реакция :shock: а и колата ми вози доста по некомфортно от старата (725тдс) Има ли някаква вероятност да е забила на спортен режим, и как може да се провери?
Не съм пробвал да откачам буксите на амортесьорите само нещо замервах дали има ток към модула в багажника и установих че на дебелите кабели (Червен и жълт май беше) достига ток около 5-6 волта
Някой ако е имал такъв проблем моля да сподели че вече не мога да издържам 7мичката ми да вози като и-с ка :lol: Искам си лимузината :twisted:

Колата е 735 97ма година!
Последна промяна Sivako на 05 Юли 2010, 19:45, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: S EDC Проблем

Мнение от cod-cdbp » 05 Юли 2010, 19:22

а като обръщахте волана на 100% ли си сигурен че всичко е било свързано като хората?
Иначе тич 5-6В хич не ми звучат добре...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sivako » 05 Юли 2010, 19:44

_65536_kb_sec_ написа:а като обръщахте волана на 100% ли си сигурен че всичко е било свързано като хората?
Иначе тич 5-6В хич не ми звучат добре...

И преди да го обърна не работеше а и по кабелите на централната колона не съм барал :roll:
Пък и всичко съм си го правил както си трябва
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 06 Юли 2010, 1:49

пробвай на диагностика дали ще изкочи някоя катеричка, да тръгнеш от някъде поне.
Ако се чудиш къде мога да ти препоръчам. :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sivako » 06 Юли 2010, 9:01

Пробвах с Инпа но не мога да прочета модула, странното е че пробвах и на кола с работещо EDC и на нея не го чета
Явно ще си трябва жълтата глава :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 06 Юли 2010, 9:31

ГТ1 :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sivako » 09 Юли 2010, 11:52

Волтажа е както трябва направих сравнемие със кола с работещо EDC и там си идват 5-6 волта явно проблема е на друго място,смених и модула с работещ но пак копчето си свети и нищо
С Дис със преправен кабел пробвах но не я чете няма връзка до модула
Ще се побъркам :banghead: :banghead: :banghead:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sivako » 12 Юли 2010, 0:01

Стояне май излезе прав, сега се сетих че като обръщах волана на пръта имаше някакъв датчик който мислех че е за сервотроника но нали не ставаше и си сложих сервото от тдс-а
и го пренебрегнах а май точно този датчик ме бъзика
Днес се разтърсих в нета и видях това http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1429009 мисля че датчика е бил точно за въпросният Steering angle sensor и до колкото разбрах като има проблем в някой модул на EDC той си остава на HARD
If the control module fails...the system may default to "hard" (sport mode)

Утре рано сутрин ще стана да закача въпросната букса и ще видиме какво ще стане :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 12 Юли 2010, 0:25

еми аз точно за стиъринг сензора си мислех като те попитах - пипал ли си нещо като си обръщал волана, защото все пак той е на волана, но след като отрече предположих че само си удължил кабелите. :yes:

ПС имай в предвид че при комфортен режим този сензор е решаващ при правене на резки маневри защото втвърдява амортисьорите, за да не се обърне колата. Логично при неговото отсъствие колата да е твърда за да не ти позволи да се обърнеш.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sivako » 27 Авг 2010, 14:25

Значи миналата седмица удължих кабелите и закачих сензора но си остана същият проблем :banghead:
Тъй като реших че може сензора да си е заминал взех друг. Вчера сложих новият (Който е втора употреба :mhihi: ) но пак не бачкат :ranting:
Закачах я на ГТ1 истинско ;) от там си се пускат всичките режими- HARD, MEDIUM и SOFT
копчето се вижда че реагира но щом откача диагностиката пак си отива на Спорт.
Като грешки излезе че няма връзка със преден и заден мост (Демек и с четирите амортисьора) но според мен ако има прекъснат кабел няма да работят и през ДИС а те и четирите си омекват :roll:
Но си мисля нещо друго :roll: в буксата на амортисьора влизат три кабела, единият е за активиране на спорт, другият активира комфорт а третия за някакво напрежение на бобината (Front coil voltage) ако съм го превел правилно :roll:
От трите кабела до модула в багажника си има връзка но незнам как да замера въпросната бобина :roll:
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 27 Авг 2010, 19:42

1 - Имай в предвид че за коли с ЕДЦ този сензор е различен от тези които са без ЕДЦ
2 - В този сензор е въведен ВИН номера на колата и се инициализира след каквито и да е манипулации по него.
Не очаквай просто да му свържеш кабелите и той да заработи ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sivako » 28 Авг 2010, 12:05

Ilko Ivanov написа:1 - Имай в предвид че за коли с ЕДЦ този сензор е различен от тези които са без ЕДЦ
2 - В този сензор е въведен ВИН номера на колата и се инициализира след каквито и да е манипулации по него.

Да от кола с ЕДЦ е а за вин номера не знаех че го има и в сензора :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' e36 318i
Мечтае да кара: e36 ///M3
Детайли за колата: M43B18

Мнение от BMWMHartge » 28 Юни 2011, 18:20

Така и при мен не свети копчето, проверих бушотите - един изгорял. Смених го, но пак не свети копчето. Къде да търся проблема? 730Д 99 год
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 28 Юни 2011, 19:20

BMWMHartge написа:Така и при мен не свети копчето, проверих бушотите - един изгорял. Смених го, но пак не свети копчето. Къде да търся проблема? 730Д 99 год

Мисля че колегата...сивако...си оправи проблема ....Нека той сам си обясни какво е било... :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sivako » 09 Юли 2011, 0:29

Sivako написа:
Ilko Ivanov написа:1 - Имай в предвид че за коли с ЕДЦ този сензор е различен от тези които са без ЕДЦ

Сега като се замисля няма как в един потенциометър да може да се въведе вин или някаква друга информация :) Единствената разлика е в това колко букси излизат ако колата е с ЕДЦ а без ДСЦ и съответно с ДСЦ а без ЕДЦ там излиза една букса докато в колите с двете екстри ЕДЦ и ДСЦ са с две букси, аз сложих на моята такъв от кола с ДСЦ и ЕДЦ (Благодарности на iliew :bchug: ) който е с двете букси и вече всичко си работи :clap:
Проблемът се оказа в извадената букса на заден ляв амортисьор която сигурно съм я откачил като свалях щората да си я ремонтирам :mhihi:

BMWMHartge написа:Така и при мен не свети копчето, проверих бушотите - един изгорял. Смених го, но пак не свети копчето. Къде да търся проблема? 730Д 99 год

Колега виж си модула в багажника да не е дал фира , вземи от някой такъв модул и го смени с твоя ако светне копчето там е проблема :yes:
Изображение

Следваща

Назад към Е38