BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"
Модератор: Технически модератори
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Re: BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"
Проблема беше прекъснати кабели,към буксата на датчика,веднага щом видях ги оправих но в последствие видях че и по-нагоре също е прекъсната и изобщо не се виждат кабелите които идват от колата към датчика имаше само едно парче хванато със скоба..А кабела е хванат от снопа до въздушния филтър не съм бъркал чак при борда ..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- meraklii4o
- Потребител
-
- Кара: BMW E34 520i/ bmw e39 520i
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Кофти работа колега, а аз имам един друг въпрос.
Напоследък имах проблеми с таблото и борда работеше само по спомен.
След като си оправих таблото, програмирайки нов кодинг се опитах да ресетна борда с ф-ция 21 и нищо не се получи.
Пробвах пак и пак и пак, като борда ми съобщаваше някакви невероятни разходи и тн в същото време, от типа на 6л/час гориво моментен разход и тн.
След откачане на акумулатора всичко си е нормално вече. Някакви идеи ?
Напоследък имах проблеми с таблото и борда работеше само по спомен.
След като си оправих таблото, програмирайки нов кодинг се опитах да ресетна борда с ф-ция 21 и нищо не се получи.
Пробвах пак и пак и пак, като борда ми съобщаваше някакви невероятни разходи и тн в същото време, от типа на 6л/час гориво моментен разход и тн.
След откачане на акумулатора всичко си е нормално вече. Някакви идеи ?

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Като откачиш акомулатора се ресетва борда (данните на кодинг плъга и всичко си става както се е родил чипа с фабричните данни). Обикновено тогава се преебват тея нашите добавяни допълнително бордове и показват РРРР. При теб не знам дали важи това.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Zubcho написа:Като откачиш акомулатора се ресетва борда (данните на кодинг плъга и всичко си става както се е родил чипа с фабричните данни). Обикновено тогава се преебват тея нашите добавяни допълнително бордове и показват РРРР. При теб не знам дали важи това.
Не важи, ама питам защо не се ресетва

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Сигурен ли си, че е отключен борда и си въвел датата правилно? Смисъл дори и да е отключен, когато не си въвел датата си му цъкаш 21 (или каквото искаш там) и като натиснеш S/R и нищо не става. Чак след като зададеш правилната дата се получават нещата.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Това за датата е вярно...Преди време доста се чудех защо не ми работят функциите.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Zubcho написа:Сигурен ли си, че е отключен борда и си въвел датата правилно? Смисъл дори и да е отключен, когато не си въвел датата си му цъкаш 21 (или каквото искаш там) и като натиснеш S/R и нищо не става. Чак след като зададеш правилната дата се получават нещата.
Aко не бях сигурен нямаше да питам

до знаещете: реших и аз след толкова години да си сложа големия борд та така :
взех борда от една М5 е34 също и лосчето за мигачите ,закачих бушона на буксата под седалката(мога да сложа и релето от емката) на борда изписа PPPP до тука добре въпроса ми е дали ако сложа и таблото от М5 (ако стане то е до 300км)ще се размина с закупуването на CODING PLUG за борда или ще заработи и борда и лосчето.
мотора е м50б20
взех борда от една М5 е34 също и лосчето за мигачите ,закачих бушона на буксата под седалката(мога да сложа и релето от емката) на борда изписа PPPP до тука добре въпроса ми е дали ако сложа и таблото от М5 (ако стане то е до 300км)ще се размина с закупуването на CODING PLUG за борда или ще заработи и борда и лосчето.
мотора е м50б20
http://dobavi.info/cars/BMW/m18721.gif[/img][/url]
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
5seriq написа:...
НЕ!!!
И прочети темата за да ти стане ясно защо

здравейте колеги днрс си играх с борда на моята кола 520и да търся някави скрити функции и както си натисках коп4етата ми изписа PPPPP как да го оправя?

sexter написа:здравейте колеги днрс си играх с борда на моята кола 520и да търся някави скрити функции и както си натисках коп4етата ми изписа PPPPP как да го оправя?![]()
![]()
Пробвай да разкачиш акумулатора.
Аз днес разглобих моя малък борд,защото не свети от край време и се оказа че само една от 3те крушки е изгоряла,а другите 2 са видимо здрави.Възможно ли е при проблем само с една крушка да не свети нищо по борда?
И друго което се чудя и не видях в темата е някой пробвал ли е да замени крушките с други осветителни тела като диоди например и какъв е ефекта.

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
bat_gosho написа:sexter написа:здравейте колеги днрс си играх с борда на моята кола 520и да търся някави скрити функции и както си натисках коп4етата ми изписа PPPPP как да го оправя?![]()
![]()
Пробвай да разкачиш акумулатора.
Аз днес разглобих моя малък борд,защото не свети от край време и се оказа че само една от 3те крушки е изгоряла,а другите 2 са видимо здрави.Възможно ли е при проблем само с една крушка да не свети нищо по борда?
И друго което се чудя и не видях в темата е някой пробвал ли е да замени крушките с други осветителни тела като диоди например и какъв е ефекта.
Смени и трите крушки с нови. По 80ст. е бройката. Няма смисъл да слагаш диоди и да си усложняваш живота излишно. Смисъла е никакъв. По-добре си дай парите за нещо смислено.
Zubcho написа:Смени и трите крушки с нови. По 80ст. е бройката.
По 2лв за бр. ми искаха във Викивата

Иначе вчера като го бърниках малкия борд промених без да искам градусите от целзии на фаренхайт и сега не мога да ги върна,някой знае ли как става?