trapster.com - известяване за полиция, камери и др.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- fefe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: LCI 530xd
- Мечтае да кара: Alpina B7
trapster.com - известяване за полиция, камери и др.
Две 'уговорки' в началото:
1. Не съм обвързан по *никакъв* начин с уебсайта и/или приложението за нито една от платформите. Не съм го писал аз. Просто съм един, спокойно бих казал доста щастлив, потребител. Тоест не правя реклама с цел облага.
2. Ако обичате, спестете си всякакви морални насърчения/укори. И вие и аз знаем, че тук и на тази възраст на морал няма да се научим. Всеки сам преценява как и какво да прави с живота, който му е даден.
Приложението е налично за, доколкото мога да видя аз, АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ платформи/телефони, както и за Гармин/Томтом (офлайн). С две думи единственото, което ви трябва е телефон с ГПС и какъвто и да е план за трафик (ГПРС/3Г). По мои лични наблюдения за редовно (всекидневно) ползване ви трябват около 100мб/месечно. Регистрацията отнема около 40 секунди. И може би за повечето най-важното е, че приложението и услугата са безплатни.
Най-хубавата част на тази услуга/приложение е, че колкото повече хора започнат да я ползват, толкова по-добре за всички.
На разположение е за
и на този етап предполагам 99% от вас имат ПОНЕ ЕДНО от тези устройства.
И още два цитата за придобиване на горе-долу представа какво е трапстер:
След всичко казано, ми остава само да ви предложа просто да отделите 15-20мин и да го пробвате: trapster.com
1. Не съм обвързан по *никакъв* начин с уебсайта и/или приложението за нито една от платформите. Не съм го писал аз. Просто съм един, спокойно бих казал доста щастлив, потребител. Тоест не правя реклама с цел облага.
2. Ако обичате, спестете си всякакви морални насърчения/укори. И вие и аз знаем, че тук и на тази възраст на морал няма да се научим. Всеки сам преценява как и какво да прави с живота, който му е даден.
Приложението е налично за, доколкото мога да видя аз, АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ платформи/телефони, както и за Гармин/Томтом (офлайн). С две думи единственото, което ви трябва е телефон с ГПС и какъвто и да е план за трафик (ГПРС/3Г). По мои лични наблюдения за редовно (всекидневно) ползване ви трябват около 100мб/месечно. Регистрацията отнема около 40 секунди. И може би за повечето най-важното е, че приложението и услугата са безплатни.
Най-хубавата част на тази услуга/приложение е, че колкото повече хора започнат да я ползват, толкова по-добре за всички.
На разположение е за
iOS, Blackberry, Android, Palm, Nokia, Windows Mobile, Garmin, Tomtom
и на този етап предполагам 99% от вас имат ПОНЕ ЕДНО от тези устройства.
И още два цитата за придобиване на горе-долу представа какво е трапстер:
Think of it as a community based high-tech early warning system
Essentially a cell-phone social network that allows motorists to hook up with one another
След всичко казано, ми остава само да ви предложа просто да отделите 15-20мин и да го пробвате: trapster.com
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: trapster.com - известяване за полиция, камери и др.
поддържам уговорки 1. и 2.
ще го пробвам. изглежда яко.
кара хората да спазват правилата все пак.
п.с. и не забравяйте да гледате в огледалото за задно виждане. може да има моторист!
ще го пробвам. изглежда яко.
кара хората да спазват правилата все пак.

п.с. и не забравяйте да гледате в огледалото за задно виждане. може да има моторист!
- morskivalk
- Потребител
-
- Кара: G30 530E 2020
Много е яка програмата,теглете.Браво.
не бачка на Galaxy S с Android 2.1 и като гледам доста хора се оплакват. дано да я фикснат скоро.
- _Maranello_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d
Това не дублира ли информацията за спийд камерите, примерно в IGO? Само, че там е оффлайн и е удобно, когато си в роуминг. Винаги можеш да си изтеглиш нова версия на файла преди път. А и няма как да ползвам едно и също устройство едновременно с трапстер и навигацията. Макар, че мога да разделя задачите между двата смартфона, но в този случай ще трябва още една стойка и отпред ще стане като коледна елха
...Просто разсъждавам.

Здраве, безаварийно и безпроблемно!
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
_Maranello_ написа:Това не дублира ли информацията за спийд камерите,.................
А и няма как да ползвам едно и също устройство едновременно с трапстер и навигацията. ...............
отпред ще стане като коледна елха...Просто разсъждавам.
И то в правилна посока

- fefe
- кандидат ентусиаст
-
Правилно си се изразил 'използвам'. С томтом/гармин можеш да го ползваш офлайн, но не можеш да допринасяш към общността. Не можеш да подаваш сигнали за Live Police например и/или да гласуваш за конкретни камери дали са актуални или не.
Дали ще си пасивен или активен потребител е въпрос на личен избор.
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
Можеш да си активен потребител и без да цъкаш по копчета или екран по време на движение
. Просто участваш активно в събирането, обработката и разпространението на базата данни със спийдкамерите
. Не казвам, че идеята на сайта е лоша. Казвам, че ми стигат устройствата, програмите, дисплеите, слушалките, сигналите и т.н. които гледам, слушам и натискам, като се чудя кое какво беше, по време на движение
.

- _Maranello_
- кандидат ентусиаст
-
fefe написа:Правилно си се изразил 'използвам'. С томтом/гармин можеш да го ползваш офлайн, но не можеш да допринасяш към общността. Не можеш да подаваш сигнали за Live Police например и/или да гласуваш за конкретни камери дали са актуални или не.
Няма проблем да допринасяш за обновяването. Когато минаваш край нови камери или постове ги добавяш ръчно, после ъпдейтнатия фаил го споделяш с останалите. Принципът е същия.
- fefe
- кандидат ентусиаст
-
Интересно.
Колеги, някой от вас двамата, ivo1bg и _Maranello_, изобщо подкара ли я програмата? От чисто любопитство питам...
Колеги, някой от вас двамата, ivo1bg и _Maranello_, изобщо подкара ли я програмата? От чисто любопитство питам...
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
Аз ползвам PDA с всякакви навигационни програми на него, но то няма тлф. функция и няма да мога да ползвам тази програма. Телефонът не искам да ми бъде много смарт и също не може да бъде използван за тази цел
. Но ако правилно разбирам на къде биеш, ще ти кажа, че доколкото видях, сайта и програмата ползват карти на Телеатлас, а за момента по-добра карта на България има от Навтек
. Пак повтарям, че мнението ми не е такова, защото "гроздето е кисело", а по чисто практични според мен причини
.

- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Програмката е готина, но поне при мен (iPhone), ГПС-а направо стапя батерията. Ако нямам зарядно в колата (а аз нямам
), телефона ми ще умре в рамките на няколко часа сигурно.
Аз ползвам радар-детектор с вграден ГПС и съм много доволен. Вярно че е малко скъпичък, ама пък е 2в1 и наистина върши работа. Има всички камери в БГ (а и извън БГ) и картата му може да се ъпдейтва.

Аз ползвам радар-детектор с вграден ГПС и съм много доволен. Вярно че е малко скъпичък, ама пък е 2в1 и наистина върши работа. Има всички камери в БГ (а и извън БГ) и картата му може да се ъпдейтва.

fefe написа:Колеги, някой от вас двамата, ivo1bg и _Maranello_, изобщо подкара ли я програмата? От чисто любопитство питам...
на iphone става, но на моя android твърдо не ще...

някой да е успял да я подкара на android?
- _Maranello_
- кандидат ентусиаст
-
fefe написа:Интересно.
Не съм я пробвал. Изразих мнение, че се дублира със спийдкам файла на навигацията и поне за мен е излишна.
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
@ndro написа:fefe написа:Колеги, някой от вас двамата, ivo1bg и _Maranello_, изобщо подкара ли я програмата? От чисто любопитство питам...
на iphone става, но на моя android твърдо не ще...![]()
някой да е успял да я подкара на android?
Аз. С лекота върви на Desire HD.
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2