E38 740д
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
E38 740д
Здравейте, изчетох темите за този двигател и въпреки това не успях напълно да се убедя, че е лош избор. Все пак навремето седмицата с тоя двигател е била значително по-скъпа и предполагам има за какво. Тук искам да питам за конкретна обява ето я и нея: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Та, колата изглежда много добре на снимките и има доста екстри. Обаче стои от доста време и никой не я купува, ако някой е ходил да я гледа и знае нещо пошече ще се радвам да сподели.
Та, колата изглежда много добре на снимките и има доста екстри. Обаче стои от доста време и никой не я купува, ако някой е ходил да я гледа и знае нещо пошече ще се радвам да сподели.
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
Re: E38 740д
бая лачена се вижда,или е наистина запазена или някой се е постарал ДОСТА
да изглежда така,но ме съмнява че колкото и да се опитва за тази цена няма да излезне сметката-това фаровете светят,салона и волана ........ само не знам за тази дата която са я писали мигачите май май трябва да са белички.може това да е датата на първа регистрация а да е произведена по-рано,но ако е наистина толкова запазена и добре стопанисвана според мен е без пари,макар че цвета на интериора и екстериора лично на мен не ми е по вкуса,но съм сигурен че поне 10 човека които четат мислят обратното.както казвам на жена ми ''претенции за цветове и други глезотии ще имаш когато отидеш в магазина с един куфар пари,а в случей че обираме на каймаците ще се задоволяваме преди всичко с нещо добре гледано" 

- pazo02
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325TDS Touring Automatik
- Мечтае да кара: много коне
- Детайли за колата: С много гъдели :)
Ако можеш мини я през сервиз да я огледат хубаво, все пак повредите при този модел/двигател са скъпички. А цената винаги може да опиташ да я договориш. Не се притеснявай от факта, че стои повече време за продажба - все пак хората в България не гледат колко е запазена колата, а дали е най-евтината в мобилето и дали пише под 100к км на километража
Успех и пиши да се похвалиш после 

Ами на мен лично цвета както отвън така и отвътре ми допада много, дори сигурно ако я си избирах цветовете като първи купувач биха били подобни
. Във връзка с цвета на мигачите, мен не ме притеснява, че са оранжеви, но ако това говори за друга дата ще е интересно да знам откога точно слагат белите мигачи. Ако някой знае, нека каже
Естествено дразнещо е, че са превъртели толкова много километрите, сякаш ако си пише, че са 250-300к (не се знае, може и милионерче да е
) няма да я взема ако наистина си личи, че е гледана колата. Просто е абсурд някой да си е купил тая кола с тоя двигател и да й е навъртял под 150к... Това, което не се вижда от снимките и не се разбира е дали е със стъклопакет. Лично аз само заради липса на стъклопакет не бих я купил. Маниак съм на тема тишина в купето (на сегашната трошка, която карам съм и слагал шумозаглушителни материали във вратите
) и това е основната причина да се насоча точно към този модел, като задължително условие е стъклопакета. Просто няма да мога да разбера първоначалния купувач, ако е пропуснал точно тая задължителна екстра при положение, че се е изръсил за други глезотии. Но като ходя по другата седмица (по-рано няма да имам възможност) да я гледам и това ще се види. Освен ако някой не я купи до тогава де
. Това би означавало, че коата не е за мен просто.

- Дифашир
- младши ентусиаст
-
Сега колега не знам дали си се возил на друго Е38 или ако се возил какво му е било техническото състояние,но ако съдя по моята която като гледам хич не е била гаражна и въпреки това тишината в купето е забележителна,а разликата от това да се движи с 50 или с 200 е почти никаква и няма стъклопъкет.Нямал съм възможност да се возя много на Е38 със стъклопакет за да видя разлката,но специално за този модел не мисля,че ще има фрапираща разлика.
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
ignatiev написа:Здравейте, изчетох темите за този двигател и въпреки това не успях напълно да се убедя, че е лош избор. Все пак навремето седмицата с тоя двигател е била значително по-скъпа и предполагам има за какво. Тук искам да питам за конкретна обява ето я и нея: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
-колата е перфектна, всичко и е оригинално, но раеалната цена е 10к, а километража е върнат поне със 100к((поради това си седи на оферта за лизинг
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Айде и аз да се включа..... 1во.....Колата наистина изглежда мн пазена и читава.......салона е мн запазен и смятам, че не е в това безупречно сьстояние, в следствие от някаква козметична намеса....Километрите....да са врьщани врьщани...колко да са врьщани?
едни 100к км да махнати........ Пьрвата ми е38 беше сьс стьклопакет.....втората...няма, но лично аз не откривам кой знае каква разлика и не го казвам ей така за собствено успокоение....... Но като цяло си струва да се погледне този екземпляр....

До tngeorgiev,
Защо реалната цена да е 10к. В смисъл аз ни най-малко искам да споря, напротив за мен било супер колкото се може по-малко пари да дам за една кола
. Просто ми стана интересно дали за конкретния екземпляр казваш, че трябва да струва 10к или, че толкова по принцип трябва да струва едно е38?
Защо реалната цена да е 10к. В смисъл аз ни най-малко искам да споря, напротив за мен било супер колкото се може по-малко пари да дам за една кола

- bobi_7609
- Потребител
-
- Кара: BMW 730d
- Мечтае да кара: незнам засега 730d
- Детайли за колата: Яка
никои не сподели някаво мнение за тозо мотор.че и аз се замислям да я сменям с по солен двигател.
Отдавна чаках някаква такава тема та да се включа и аз в нея, понеже от доста време ми е влязла в главата мухата да се кача на нещо по-мощно, все пак започнах с моята дск-а и до ден днешен ми е голяма слабост. не че нещо но ,така и така карам служебни коли, разхода ми е през ....работа. Понеже съм и решил и я продавам моята Убавица и доста се оглеждам за нещо бензин/дизел но над 200коня. Къде ли не обикалях.....естетсвено на горубляне съм изгледал де що имаше е38-ци, че и ранзи бензинови хиксове....
Сега тази е при Християн Ауто. Пича е готин , на мен лично обаче тази не ми допадна, първо ме дразни че им връщат километражите.......ето ви един прост ама мнооого прост пример. Аз бачкам в една фармацевтична компания-немска. На всеки три години ни купуват чисто нови коли,среден клас. Патъвам и цялата страна и по чужбина,общо взето съм се отвозил, даже предпочитам събота и неделя да ходя пеш. От както съм така,а това са вече 6 години, моята е38-ца навърта средно на година по 20 000км всяка година.......къде и кога ги навъртам не знам, а имайте предвид, че наистина я карам рядко и то предимно в София. Чат пат някъде на море или малко на планина. Със служебните брумча по 60 000 на година. Та като си помисля, че аз дето не ща и да помириша понякога возило......права 20к на година какво му остава на банковия мениджур или Чичо Ханс дет пенсията му е 3000евраки всеки месец и си ходи от ферма на ферма да си купува кокошки......
Нямам нищо против да си купя кола и на 500 000км стига да е сервизирана нормално. Аз лично на моята няма как да разбера на колко е просто защото лайт модула ми е сменен. Който я гледа всеки вика нещо различно.....ма тва общо взето не ми пука, щото на всеки 10к се сменява маслото,филтрите, чете се често и обръщм внимание на всичко, в смисъл съм си малко луд педант...., знам че не всички са като мен, но какво му е толкова сложното ако човек си сменя редовно маслото и спазва няколко простички правила за каране на студен двигател дизел/бензин ,правила,които мисля всички ние знаем....е и аз не знам. Но да ви кажа има една при Марио Ауто или нещо такова тя е на 12 и нещо хиляди. Гледах я ,допадна ми,добре работеше но уви бартер не му хареса на човека:)
Та въпросната от тази обява на колегата освен километрите н еми хареса оцветката на салона, а и при него само че в горната автокъща над него има още една сива 740д, ма нея я няма в мобилето, тя ми се строи по-читава пък и беше май на 230к км:)
Това е от мен за сега по тази тема.....иначе ако някой колега иска да слезне 100коня надолу да ми звънне.....

Сега тази е при Християн Ауто. Пича е готин , на мен лично обаче тази не ми допадна, първо ме дразни че им връщат километражите.......ето ви един прост ама мнооого прост пример. Аз бачкам в една фармацевтична компания-немска. На всеки три години ни купуват чисто нови коли,среден клас. Патъвам и цялата страна и по чужбина,общо взето съм се отвозил, даже предпочитам събота и неделя да ходя пеш. От както съм така,а това са вече 6 години, моята е38-ца навърта средно на година по 20 000км всяка година.......къде и кога ги навъртам не знам, а имайте предвид, че наистина я карам рядко и то предимно в София. Чат пат някъде на море или малко на планина. Със служебните брумча по 60 000 на година. Та като си помисля, че аз дето не ща и да помириша понякога возило......права 20к на година какво му остава на банковия мениджур или Чичо Ханс дет пенсията му е 3000евраки всеки месец и си ходи от ферма на ферма да си купува кокошки......

Та въпросната от тази обява на колегата освен километрите н еми хареса оцветката на салона, а и при него само че в горната автокъща над него има още една сива 740д, ма нея я няма в мобилето, тя ми се строи по-читава пък и беше май на 230к км:)
Това е от мен за сега по тази тема.....иначе ако някой колега иска да слезне 100коня надолу да ми звънне.....

Значи аз днес се разчетох доста за този двигател.
Това, което научих е, че бил ставал двигател на годината в класа си. Другото нещо е, че като се появява се е говорило за него, че е страшен, най-добрия дизел въобще... Ако отзад нямало надписа 740д човек никога неможел да разбере, че е дизел, защото работел много рафинирано и тихо, пък вървял много и т.н. суперлативи.... Това са нещата от времето като се е появил.
Обаче... В последствие коментарите и отзивите се изменят...
Те представляват следното нещо: Нестига, че бил много скъп по начало ами и поддръжката била солена. Ако се счупи цената на ремонтите понякога едва ли не надвишавала стойността на автомобила (става въпрос за сегашната като е на 10-11г). Пък се чупел често, проблемен като цяло. Резервни части - няма, защото рядък. Двете турбини си заминавали в комплект. Имал някаква огромна турбо дупка до 2000 оборота, като едва ли не до 20км/ч се дръжал като кола с 60 коня. Поради тая причина, за да се постигне ускорението от 8.4 сек до 100 трябвало да го изфорсираш с едновременно натискане на газта и спирачката, иначе 0-100 било над 10 сек при нормално потегляне само с газ (не ме разбирайте погрешно, аз изобщо, ама изобщо не съм състезател. Просто много ми е кеф като карам една кола нормално, да усещам, че тя върви с лекота). В този смисъл 730д ускорявало в началото по-добре. Също така правят сравнения с 730д, че като цяло 740д въряло съвсем малко повече (очевидно след като веднъж зацепи
), но за сметка на това давало мнооого по-голям разход, като някаква ламя.
Обощено - Не върви, а харчи като разпран. Троши се много често, за сметка на това частите са му супер скъпи...
Незнам. Взех нещо много да се замислям
. Някак не искам да повярвам, че БМВ бих са изложили чак толкова с топ дизеловия си двигател за онова време...
Надявам се малкото фенове тук дето го карат това животно да споделят и да разбулят мистерията около тоя осмак, защото като гледам има доста заинтересовани хора.
Това, което научих е, че бил ставал двигател на годината в класа си. Другото нещо е, че като се появява се е говорило за него, че е страшен, най-добрия дизел въобще... Ако отзад нямало надписа 740д човек никога неможел да разбере, че е дизел, защото работел много рафинирано и тихо, пък вървял много и т.н. суперлативи.... Това са нещата от времето като се е появил.
Обаче... В последствие коментарите и отзивите се изменят...
Те представляват следното нещо: Нестига, че бил много скъп по начало ами и поддръжката била солена. Ако се счупи цената на ремонтите понякога едва ли не надвишавала стойността на автомобила (става въпрос за сегашната като е на 10-11г). Пък се чупел често, проблемен като цяло. Резервни части - няма, защото рядък. Двете турбини си заминавали в комплект. Имал някаква огромна турбо дупка до 2000 оборота, като едва ли не до 20км/ч се дръжал като кола с 60 коня. Поради тая причина, за да се постигне ускорението от 8.4 сек до 100 трябвало да го изфорсираш с едновременно натискане на газта и спирачката, иначе 0-100 било над 10 сек при нормално потегляне само с газ (не ме разбирайте погрешно, аз изобщо, ама изобщо не съм състезател. Просто много ми е кеф като карам една кола нормално, да усещам, че тя върви с лекота). В този смисъл 730д ускорявало в началото по-добре. Също така правят сравнения с 730д, че като цяло 740д въряло съвсем малко повече (очевидно след като веднъж зацепи

Обощено - Не върви, а харчи като разпран. Троши се много често, за сметка на това частите са му супер скъпи...

Незнам. Взех нещо много да се замислям

Надявам се малкото фенове тук дето го карат това животно да споделят и да разбулят мистерията около тоя осмак, защото като гледам има доста заинтересовани хора.
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
ignatiev написа:До tngeorgiev,
Защо реалната цена да е 10к. В смисъл аз ни най-малко искам да споря, напротив за мен било супер колкото се може по-малко пари да дам за една кола. Просто ми стана интересно дали за конкретния екземпляр казваш, че трябва да струва 10к или, че толкова по принцип трябва да струва едно е38?
-да, конкретната кола е на реална цена 10, на лизинг оба4е и 15 може да мине. Колата няма нищо специално или поръ4ково, само стандартните екстри на всяка 7ца от тази година. сЛедя цените колега. В половин Европа подаряват е38ци заради данъците,таксите и цените по сервизите . Все пак това са коли поне с 3ма собственика(първият е министър или музикант)), и на 3тият обикновено свят му се вие, и много горно му идва(( На моята имам една фактура на която пише: смяна на амортесори 700 евро, работа по смяна на амортесори - 500 евро(((
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
Според мен най-правилно ще е ако някои колеги от форума,които са притежатели на този рядък двигател и имат опит да го споделят, какво и в кой сервиз да се прегледа,на какво да се обърне внимание и т.н., аз например се чудя дали е38 4.0д е същият двигател какъвто се монтира и в е65.....? По принцип тези коли се карат и то доста, в Бг имам познати,шофьорчета,които са ми споделяли , че е65 4.0д е най-икономичната кола независимо как и с колко я караш. Освен това била много здрава, същото важи и за А8 с подобния двигател. Но пък знма ли,не съм специалист , нека те да споделят,темата смята е интересна за всички
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
колега Игнатиев не зная от къде си събрал материала но мога да ти,че и аз съм чувал лоши отзиви за двигателя и според мен проблемите идват от лошата подръжка и дано съм прав.И в други мнения съм споделял,че не мисля че 730д дори и чипосано би превъзхождало едно добро 740д.Все пак 2-та цилиндара 8-те клапана и втората турбина не са толкова незначителни.Вярно е че има турбо дупка и наистина се усеща,но когато мине 2к така изревават телетата,че те карат да се ухилиш до ушите и забравиш предната секунда когато си натиснал гаста и си се запитал къде аджеба са тее 245 коня като едва ускорява.Карам с 235/60/16 и много често ми се случва на 3-та да мига ДСЦ-то и забива грозно муцунката.Сега нали имам малко проблеми с него и веднъж на един светофар я настъпах и уж направо си карах а тя като започна да я суче тая задниза и докато разбера че се е иключило.... Не знам как е при бензиновите но ускорението при мен не се усеща като при някоя 3-ка например.Давам всичката гас от място,минава 2к тягата на 560-те НМ те изритва в гърба и после нищо...само чакаш и гледаш... киломитража върви,силоетите около теб започват да се движат по-бързо,и по-бързо,прозорците вдигнати и чуваш теленцата от пред докато решиш да застопориш десния крак в някъкво положение и тишината настъпва.Ако някой се е заблодил в никакъв случей не става въпрос за показатели подобни на М5,все пак това е лимозина и то доста тежичка,а замисъла за създаването е коренно различен и въпреки това двигятеля е много сериозен и въобще не е за пренебрегване.Относно рахдода мисля че обсъждахме с колегите до някъква степен и съм останал с впечатлението че 730д е най-доброто съотношение или с други думи гори горе долу колкото тдс-ка и върви повече,и гори по-малко от 740д както и върви по-малко но не мисля че разликата е повече от 2 литра.На моето каране от 7-12,13 и среден разход 9,4-9,8 не мисля 30-ката ще извади разход максимум над 2 литра на същото каране.
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Я някой колега с 40д да каже колко му харчи в града като подава по често,
и когато кара бавно ?! Аз с 30д под 12 не падам стигам до 14 ако се отпускам ...
и когато кара бавно ?! Аз с 30д под 12 не падам стигам до 14 ако се отпускам ...

R.I.P Landikar
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3