"Съборът" by Runnaway - ПУБЛИКУВАНА!

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Мнения: 1799
Регистриран на: 2.10.2008
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: BMW E46 ///M3
Мечтае да кара: BMW E46 ///M3

"Съборът" by Runnaway - ПУБЛИКУВАНА!

Мнение от Runnaway » 04 Май 2011, 15:04

Историята се казва "Съборът". В нея се преплитат предимно художествените измислици и фантазии на автора.

По-долу в мнението ми можете да откриете и самата история.

Моля ви, колеги, оставяйте своите коментари.

Благодаря ви и приятно четене.


От Автора

Съборът

Днес е сряда. Сряда - 4 Май. Четири и половина след обяд, а аз седя замислен зад бюрото си. Мисля или по-скоро си представям. Представям си един маршрут, една дестинация, една идея, една любов, всички те обединяващи стотици, дори хиляди мъже и жени. От няколко-секундното състояние “Not responding” ме изкара познатата мелодия Orjan Nilsen – La Guitarra (http://www.youtube.com/watch?v=_nL_R8H6Gs0). Поглеждам дисплея на телефона си и виждам снимката на Красимир. Вдигам. „Кажи бе, мен!” „Тръгна ли бе?” „Копеле, съвсем забравих. Цял ден за това мисля, ама нещо се бях размечтал.” „Бях сигурен, че ще забравиш. Аре, скачай от бюрото и бегом в гаража. Чакам те след 30 минути на Elephant & Castle.” Набързо изключвам компютъра и се оглеждам. Забравил съм нещо, сигурен съм. Излизам от офиса, като чакайки асансьора набързо нахвърлям няколко задачи на секретарката си. Слизам в подземния паркинг и се насочвам към място, където ме чака моята любима – Diamond Schwarz E46 M3 ’04 с жълт номер RNWY7. Макар и с английски номера колата си е още с ляв волан, тъй като е внесена директо от Германия. Още не съм й се накефил и продължавам да изпитвам страх при всяко сядане на шофьорското място или може би е по-удачно да кажа – сядане на мястото на пилота. Отключвам черната красавица и скaчам набързо в удобния черен кожен салон. Завъртам ключа и убийственият поздрав на шест-цилиндровия S54 ми напомня любимия слоган – Sheer driving pleasure. Инстинктивно се усмихвам. Обожавах този звук. Леко натискам педала на газта, за да увелича размера на усмивката си. 3000 оборота са напълно достатъчни, за да „изреве” достатъчно силно в закрития паркинг. Акустиката на тясното пространство съдейства изключително добре. Смея се с глас. Слагам предпазния колан и потеглям между колите. След 20 минути съм пред спирката на метрото на Elephant & Castle и чакам моя спътник да се появи. Паркирам и търся някаква подходяща музика за предстоящото пътуване.
Докато се наслаждавам на Ron Hagen & Al Exander – Now is the time (http://www.youtube.com/watch?v=o664Orq4n4M), което съм пуснал тихичко през Harmon Kardon аудио-системата на прекрасната ми немска машинка, от метрото излиза Красимир с раница на гръб и ми прави жест да отворя багажника, а след това отваря вратата и сяда мястото на втория пилот. Готови сме за тръгване. Ето, вече наближава 5 часа – час пик за всякакво движение в 10 милионната столица на Великобритания, а ние тръгваме за Folkestone и оттам за Calais, Франция.
Не знам какво чудо се случи, но точно час и тридесет минути по-късно влизам в паркинга на терминала и се насочвам директно към влакчето, което ще ни прекара под Ламанша. „Айде, след 40 минути сме на континента.” – казах на Краси и той кимно одобрително.
Голямата врата на вагона се отваря и колите една по една започват да излизат. Докато излизаме от терминала Красимир настройва GPS-а за Reims, Metz и оттам Strasbourg. Планът е да нощуваме в Карлсруе, а на сутринта да потеглим за Мюнхен, където да направим едно бързо кръгче в музея на BMW и след това да потеглим за крайната ни дестинация. В Карлсруе се очаква да пристигнем някъде към 00:30 – 01:00 в зависимост от трафика и от средната скорост на черната ми Пантерка. Общо взето петте часа, които прекарахме на територията на Франция минаха в безкрайна дискусия за бозавия David Guetta и настоящите му комерсиални хитчета, които значително отстъпват на Love Don’t Let Me Go, The World is Mine & In Love With Myself (което ми е супер любимото парче.. защо ли?!). През цяла Франция карах със 130 км/ч на темпомат. Ужасна скука. Поне се очертава на другия ден да се кара в Германия, което ще бъде значително по-забавно. В Карлсруе пристигнаме по график в 00:30 и се насочваме към квартирата на един от най-близките ми приятели от гимназията, където ще нощуваме. Докато паркирам пред адреса, който ми е дал ми звъни телефона „Къде си?” „Трябва да съм пред вас, ако адресът, който си ми дал е точен.” „Слизам.” Усещам какво ще се случи сега. Митака се появява точно една минута след като сме затворили телефоните. Аз предвидливо съм отстъпил шофьорското място и съм се преместил на съседната седалка. Краси си седи отзад и се кефи. Това му дай на него – да се вози. „Митаче, давай само по-бързичко, че утре цял ден ще карам и ми се иска да дремна.” Колев (още от гимназия, аз и приятелите ми, се обръщаме към него с фамилното му име) кимна одобрително и натисна газта. След няма и десет минути вече летяхме по някакъв аутобан. Моят любим транс е сменен с Рамщайн. Явно безкрайния бийт дразнеше новия главен пилот, а и аз предвидливо съм се запасил с Рамщайн, ДиСи и Металика. „Кольо, искаш ли да караш утре до Мюнхен. После ще се върнеш с влака.” „Иска ли питане?” Едночасовата ни обиколка по пътищата около Карлсруе завършва. Часът е почти 2:00, а аз умирам за сън. Лягам си на разгъваемото легло. Струва ми се удобно като дървена пейка. Как ме е разглезила тази кола само. Нямам време да мисля за нищо повече от това. Заспивам.
Събужда ме Колев, който нещо тропа приготвяйки някакви сандвичи, тъй като нямаме никакво време да закусваме на място. Пътят до Мюнхен е около два часа и половина, така че планът беше тръгнем около шест сутринта. Погледнах часовника си. 6:00. Имам чувството, че изобщо не съм лягал. Лошо. Нищо, ще да поспя в колата. Красимир вече е излязъл от банята така, че се насочвам натам за освежаващ студен душ. Нов човек съм. Пак си поглеждам часовника 06:10.. В 06:20 Колев се качи на А8 в посока Мюнхен. Мисля, че ще успея да дремна, но това очевидно няма как да се случи при 200 км/ч и Рамщайн почти до дупка. Ето го и Мюнхен. Малко след 08:30 е. Насочваме се към BMW Museum и в 09:00 влизаме като първите трима манияци.
Поглеждам си часовника. 11:30. Предвид факта, че си направихме снимки с абсолютно всичко възможно сме използвали доста ползотворно времето си. Насочваме се към BMW Welt, а след това към Allianz Arena. Имаме време дори и за малко пазаруване по магазините. Стана време да закараме Колев до гарата, а ние с Краси да тръгваме за Залцбург, където ще нощуваме. Митака е останал изключително доволен от М3-ката и ми пуска някакви намеци за няколко обиколко на Нюрбургринг. Идеята изобщо не е лоша. Казваме си чао и отново скачам зад волана на шест-цилиндровото зверче.
Вече излизаме от Мюнхен в посока Залцбург. За нощувката съм направил резервация в някакъв семеен хотел в Grodig точно след Залцбург. По план трябва да стигнем там към 21:00, утре сутрин да станем към 10:00 сутринта, да закусим и да тръгнем за България. Все пак остават още около 13-14 часа път. Предвидил съм да стигнем в София точно в 6:30 сутринта. Пристигаме в хотела. Хората са много мили. Горе долу ги разбирам какво ми говорят на немски. Минавам през банята за бърз душ и се пъхам под завивките. Подозирам, че Красимир е направил същото. Не съм гладен, но съм безкрайно уморен. Заспивам разглеждайки снимките от музея.
Събуждам се в петък сутринта, измивам си зъбите, отивам до прозореца и поглеждам през него. Черната Пантерка изглежда убийствено на фона Алпите. Не мога да споря с фактите. Обличам се и слизам за закуска. Красимир вече набива някакви палачинки. Остава ни едно дълго пътуване през Словения, Хърватска и Сърбия. „Хапвам още две палачинки и тръгваме, чу ли Краси?” Краси пак се е загледал нанякъде през прозореца, но кима, което значи, че ме е чул.
Часовникът на БК ми показва 11:30, а ние се намираме почти на границата със Словения. Пътуването през Хърватска и Сърбия ме кара да засилвам. На няколко пъти прекалявам и Красимир ми прави забележка, че карам с над 150. Последното нещо, което искам е да ме спрат някакви местни полицаи. Намалявам си до 130.
Поглеждам часовника на ръката си, който показва 22:00. Карал съм около 11 часа като съм спирал само, за да заредя и да ходя до тоалетна, но почти не усещам да съм уморен. Мразя да карам през нощта, но фабричните ксенони на М-ката правят задачата ми изключително лесна и приятна. От време на време някой скапан тираджия ми вади очите, но всичко е границите на допустимото. Като стигнахме Белград намалих малко, че да го огледаме, все пак минаваме директон през града. „Краси, трябва да дойдем някой път до тука, че тия сърби правят страшна скара.” Няма отговор. Обръщам главата си към навигатора и виждам, че е заспал. Лека намялавам музиката, която в момента е Orjan Nilsen – Between the rays (http://www.youtube.com/watch?v=O5HjeDuSwRI). Уф, пак ми се доходи до тоалетната. Заглеждам се в една табела – Nis – 10 km. „Там ще спра. Все ще намеря някоя бензиностанция”.
Точно след 5 минути забелязох една бензиностанция и намалих, за да отбия. Докато влизам в паркинга забелязвам около 50 автомобила и всички те са BMW. „Какво ли правят сръбските ни братя в 03:00 в тази бензиностанция?” – мисля си аз и крача бързо към тоалетната, че още няколко секунди и нещата няма да свършат добре. Излизам от санитарното помещение и забелязвам, че доста хора са се насъбрали около баварската ми принцеса. И всичко живо сочи стикерите, залепени на задните стъкла. Хвърлям един поглед в колата и виждам, че Красимир още спи. Приближавам се към колата си, а едно от момчетата се приближава към мен. Изтръпвам. “Nice car, man! Are you going to the BMW meeting in Bulgaria?” Истина ли е това, което чуват ушите ми. Първоначално не можах да загрея защо ми говори на английски, та нали сме комшии, но бързо ми щракна. Обяснявам на момчето, че съм българин и че идвам от Англия, та за това регистрационните табели са английски, като между временно благодаря за комплимента и директно минаваме на славянски. „Ето това не го бях предвидил.” – мисля си аз. Докато си говоря с колегите от Сърбия се оказва, че са се събрали да дойдат на нашия събор и са супер надъхани. Чувството е уникално. Мислех си, че само музиката може да обединява така хората, но явно съм грешал. Явно BMW прави същото.
20 минути по-късно цялата колона вече пътува в посока Калотина. Аз съм втора кола, а пред мен пилотната кола е бяла Е28 М5. Сърбите и те си имат стикери. Баси мамата. Цялата колона показва невероятна организация. Никой никого не изпреварва и всички спазват дистанция. Цялата тази емоция сякаш изтрива умората от дългото пътуване и ми дава нови сили. А ето го го и ГКПП – Калотина.
Докато минаваме през Калотина бялата М5-ца ме пуска да мина пред нея и да водя колоната. Усещането е невероятно. Чувството да водиш колона от автомобили с любимата марка е трудно да бъде описано. Водя всички тези автомобили към Южната дъга на Околовръстния път на София. Точно 06:50 е и поемам по отбивката за АМ „Тракия”. „Тъкмо навреме.” – мисля си аз, а пулсът ми е поне 100. Ръцете и краката ми треперят. Влизам в паркинга на бензиностанцията следван от останалите автомобили от колоната. Няма време дори да гасим двигателите. Вече е точно 07:00. Чува се силен рев на баварски машини. Време е да потеглим за Юбилейния Десети Национален БМВ Събор.
Чувам La Guitarra отново. Стряскам се и отварям очи. Още съм в офиса, но в ушите ми бучат стотици баварски двигатели, а пред очите ми се пързалят десетки БМВ-та по завоите на една позната писта. Хваща ме яд. Затварям очи и пак се пренасям в света на въображението си, където съм заобиколен от братята и сестрите си, където съм заобиколен от хиляди автомобили с любимата емблема, където реалността не е розова, но не е и черна, реалността е СИНЬО-БЯЛА!
Последна промяна Runnaway на 04 Май 2011, 17:42, променена общо 2 пъти
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 6 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Мнения: 4709
Регистриран на: 23.04.2002
Местоположение: в света на motorsport-a
Пол: Мъж
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Re: "Съборът" by Runnaway - ПУБЛИКУВАНА!

Мнение от DrivinGGoD » 04 Май 2011, 17:23

Уникално написано... Представих си го изключително реално... Познавам маршрута... Познато пътуване с подобна кола... Настръхнах... Доста приятни парчета...
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
------------------------------------------------------
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
------------------------------------------------------
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
------------------------------------------------------
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
------------------------------------------------------
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Мнения: 3880
Регистриран на: 14.01.2009
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Re: "Съборът" by Runnaway - ПУБЛИКУВАНА!

Мнение от Kroki » 04 Май 2011, 17:50

Нечовек си... :bowdown: Са няма да мога да заспя :(
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Мнения: 1799
Регистриран на: 2.10.2008
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: BMW E46 ///M3
Мечтае да кара: BMW E46 ///M3

Re: "Съборът" by Runnaway - ПУБЛИКУВАНА!

Мнение от Runnaway » 04 Май 2011, 18:17

DrivinGGoD написа:Уникално написано... Представих си го изключително реално... Познавам маршрута... Познато пътуване с подобна кола... Настръхнах... Доста приятни парчета...


Мерси, Саше. Успех на теб в твоето начинание. Радвам се, че това, което съм написал ти е харесало.

Kroki написа:Нечовек си... :bowdown: Са няма да мога да заспя :(


:bchug:
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 6 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Мнения: 4709
Регистриран на: 23.04.2002
Местоположение: в света на motorsport-a
Пол: Мъж
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Re: "Съборът" by Runnaway - ПУБЛИКУВАНА!

Мнение от DrivinGGoD » 04 Май 2011, 18:18

Runnaway написа:
DrivinGGoD написа:Уникално написано... Представих си го изключително реално... Познавам маршрута... Познато пътуване с подобна кола... Настръхнах... Доста приятни парчета...


Мерси, Саше. Успех на теб в твоето начинание. Радвам се, че това, което съм написал ти е харесало.


Определено ми хареса :winky: И аз благодаря :ok: :bchug: ...
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
------------------------------------------------------
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
------------------------------------------------------
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
------------------------------------------------------
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
------------------------------------------------------
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 3743
Регистриран на: 24.02.2009

Re: "Съборът" by Runnaway - ПУБЛИКУВАНА!

Мнение от Делян » 04 Май 2011, 21:03

Момента на бензиностанцията в комбинация със звуците на La Guitarra ме накара да настръхна, евала :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 229
Регистриран на: 4.05.2009
Местоположение: Варна
Кара: купе

Re: "Съборът" by Runnaway - ПУБЛИКУВАНА!

Мнение от bawarec 73 » 04 Май 2011, 21:35

Скоро небеше писал нищо колега, но чакането си заслужаваше :bowdown: Страхотен и реалистичен разказ с добра музика.
БРАВО!!! :yes:

///Мтусиаст
Аватар
Мнения: 1074
Регистриран на: 16.04.2010
Местоположение: Плевен
Пол: Мъж
Кара: ///М3 и още нещо

Re: "Съборът" by Runnaway - ПУБЛИКУВАНА!

Мнение от rve » 04 Май 2011, 22:43

Къртиш здраво за пореден път. Между другото, проявяваш ясновидски способности, защото именно днес стана ясно, че едно Е46 М3 все пак ще ходи на Събор ;) Жокер - отвътре е черно като това, което си описал :mrgreen:

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Мнения: 1799
Регистриран на: 2.10.2008
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: BMW E46 ///M3
Мечтае да кара: BMW E46 ///M3

Re: "Съборът" by Runnaway - ПУБЛИКУВАНА!

Мнение от Runnaway » 05 Май 2011, 1:02

rve написа:Къртиш здраво за пореден път. Между другото, проявяваш ясновидски способности, защото именно днес стана ясно, че едно Е46 М3 все пак ще ходи на Събор ;) Жокер - отвътре е черно като това, което си описал :mrgreen:


Ако някой ден това, което съм написал се случи - ти ще си първият човек, който ще повозя ;)

:bchug:
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 6 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

нафтения
Аватар
Мнения: 6924
Регистриран на: 4.03.2009
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: "Съборът" by Runnaway - ПУБЛИКУВАНА!

Мнение от Zagy » 05 Май 2011, 7:06

Евалата, Жоре - много готино. :yes: :bchug:
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 104
Регистриран на: 14.12.2010
Местоположение: Стара Загора
Пол: Мъж
Кара: e36M40B18, е36М43В18

Re: "Съборът" by Runnaway - ПУБЛИКУВАНА!

Мнение от stamov79 » 05 Май 2011, 8:13

А, сега как да заспиш до събора ??!!! :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 279
Регистриран на: 27.04.2010
Местоположение: Руси
Пол: Мъж
Кара: Го на Ракйя
Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA

Re: "Съборът" by Runnaway - ПУБЛИКУВАНА!

Мнение от em1l » 05 Май 2011, 9:11

Нереално яко :yes: ЕВАЛА.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 244
Регистриран на: 25.03.2008
Местоположение: София

Re: "Съборът" by Runnaway - ПУБЛИКУВАНА!

Мнение от michi69 » 05 Май 2011, 12:31

Браво бе :D
Изображение

BMW Performance
Аватар
Мнения: 531
Регистриран на: 9.05.2008
Местоположение: М Кар
Пол: Мъж

Re: "Съборът" by Runnaway - ПУБЛИКУВАНА!

Мнение от MCar » 05 Май 2011, 18:18

Супер е, колега! Браво! :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 63
Регистриран на: 24.07.2007

Re: "Съборът" by Runnaway - ПУБЛИКУВАНА!

Мнение от pikakoz » 05 Май 2011, 20:19

Браво бре Ненов:)

Следваща

Назад към Страхотни истории

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook