Замяна на виско с ел.перка
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Замяна на виско с ел.перка
Колеги доста съм търсил материали по този въпрос но така и не успях да намеря.Въпроса ми е следния как мога да заменя виското с ел. перка така че да запазя системата напълно оригинална, имам в предвид че мога да намеря вентилатор от някоя морга.Колата е е46 320i m52tub20.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Re: Замяна на виско с ел.перка
Май само 316-ките са с ел перки за двигателя
По принцип прка от морга е игра на тото ... шанс
Друго, махането на виското, макар и смалко, ще разтовари двигателя - това е +.
А как смяташ да осигуриш управлението на перката или смяташ да ползваш само нейното?

По принцип прка от морга е игра на тото ... шанс

Друго, махането на виското, макар и смалко, ще разтовари двигателя - това е +.
А как смяташ да осигуриш управлението на перката или смяташ да ползваш само нейното?
Забелязъл съм че отзад на пласмасата около перката има закачен конектор който е вързан за предната перка мисля че тя се маха и се слага само тази на мястото на виското конектора е същия.
- g_mihalev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с удоволствие
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017
Колега аз съм с М52B20TU и съм с ел. перка (която вече веднъж изгоря
). Така си я купих колата не съм я слагал допълнително. Купих си втора ръка от морга - 250 лв. Да чукна на дърво, година и половина никакви проблеми.
Иначе така и не разбрах защо част от моделите са с виско други с ел.перка дори преди и след фейслифта...

Иначе така и не разбрах защо част от моделите са с виско други с ел.перка дори преди и след фейслифта...
- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Така е - някой от моделите са с ел.перка, другите с виско. Така че ако си решил - слагай, няма проблем, само трябва да намериш от някоя морга.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Преминаването от виско към ел.перка не е толкова проста работа .... !
За да се направи както трябва , то е необходимо перката да минава през два типа релета (нормално и високоскоростно ) , системата трябва да се върже към компютъра на колата (това означава , че ако няма положена инсталация , трябва да се положи ), цялата инсталация за ел.перката трябва да се защити с предпазител.... Изобщо без схема и познания за изграждането на подобна инсталация , няма да стане работата .... ! Правил съм го на Е36 и си е доста разправия ....
За да се направи както трябва , то е необходимо перката да минава през два типа релета (нормално и високоскоростно ) , системата трябва да се върже към компютъра на колата (това означава , че ако няма положена инсталация , трябва да се положи ), цялата инсталация за ел.перката трябва да се защити с предпазител.... Изобщо без схема и познания за изграждането на подобна инсталация , няма да стане работата .... ! Правил съм го на Е36 и си е доста разправия ....
Искам да попитам колегата който е с м52туб20 дали има и перка за климатика зад бронята или само ел.перка зад радиатора.
- Biankonero
- младши ентусиаст
-
gogo911 написа:Искам да попитам колегата който е с м52туб20 дали има и перка за климатика зад бронята или само ел.перка зад радиатора.
Имам да - с 2 перки е колата. Но съм с виско, не с ел перка. И не мисля, че преминаването към ел.перка е толкова сложно, както го описва колегата по-горе, но все пак не съм правил интервенцията на Е46, само на Е36 и то на М43 - освободиха се няколко магарета, които и без това са кът при него

И аз имам две перки както казах защото съм с виско исках да разбера колегите които са с ел. перка колко перки имат 1 или 2.
- Biankonero
- младши ентусиаст
-
gogo911 написа:И аз имам две перки както казах защото съм с виско исках да разбера колегите които са с ел. перка колко перки имат 1 или 2.
Само една е.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Biankonero написа:gogo911 написа:И аз имам две перки както казах защото съм с виско исках да разбера колегите които са с ел. перка колко перки имат 1 или 2.
Само една е.
При ръчките - да.
Ако колата е автомат или с голям мотор - са две.

20-ка дизел ръчка е с 1.
20-ка дизел автомат е с 2.
30-ка Дизел ръчка е с 2.
30-ка дизел автомат е с 2.
Общо взето при автоматиците май винаги е с 2

- g_mihalev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с удоволствие
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017
Колега, перката е една , след радиатора. Закрепването й към шасито е елементарно - един щифт ала BMW и един болт (сваля се за по-малко от 1-2 мин), единствено незнам какво мислиш да правиш с буксата която отива към ел. блока за управление. Предполагам щом си с виско нямаш прекарана инсталация до там.
.
Успех, ако имаш въпроси питай

g_mihalev написа:Колега, перката е една , след радиатора. Закрепването й към шасито е елементарно - един щифт ала BMW и един болт (сваля се за по-малко от 1-2 мин), единствено незнам какво мислиш да правиш с буксата която отива към ел. блока за управление. Предполагам щом си с виско нямаш прекарана инсталация до там..
Аз си мисля тогава че просто трчбва да мехна предната перка и виското и да сложа само една на мястото на виското.
П.С.
Буксата излиза на същото място на което най-вероятно е и твоята но в нея се е включена друга букса която отива към предната перка.
13 мнения
• Страница 1 от 1