Проблем с Airbag-a дайте съвет ?

7-ма серия ('02 - '09)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Бмв 730
Мечтае да кара: БМВ

Проблем с Airbag-a дайте съвет ?

Мнение от screamers » 29 Окт 2010, 10:05

Здравейте, сравнително нов потребител съм на тази марка автомобили, но със сигурсност не бих сменил вече марката. Днес обаче ми изписа следната грешка Изображение ако има някой с подобен проблем, или да знае какво трябва да се направи, моля нека сподели. Благодаря !!! Дори и при сложен колан или махнат, грешката си я има...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F01 730

Re: Проблем с Airbag-a дайте съвет ?

Мнение от bigfan » 30 Окт 2010, 8:38

Колега и аз съм нов фен и аз съм много доволен и на мен ми изписва абсолютно същата грешка :D Дано те отрази някой, че да видим възможните проблеми.......... преди седмица бях в бмв Бургас и ми казаха ,че или 285лв , или 1450 - за някви датчици за смяна май казаха, но и не бяха сигурни , можело и просто нещо да е разкачено - 0.00 лв :D :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от pironkov » 31 Окт 2010, 2:30

Иди да я закачат и да видата каква е точно грешката...може да е в самият аирбаг или в някой датчик.
Какъто и да е проблемът го отсрани...защото животът ти не струва 100 или 2000лв.
Пиши какво е излезнало

Потребител
Аватар
Кара: Бмв 730
Мечтае да кара: БМВ

Мнение от screamers » 01 Ное 2010, 14:41

Прави сте, животът е безценен. Ето какво направих, зачетох се в разни английски форуми, и намерих хора с същият проблем, на единият му се бил откачил кабел под седалката, и го закачил и се оправило. Другият, откачил акумолатора за 5 мин и отново се оправило. Но при мен, нито едното не беше, та отидох закачиха го на компютър и ми изчистиха грешката, честно казано не ми обясниха от какво се е появила въпросната грешка.

ентусиаст
Аватар

Мнение от pironkov » 02 Ное 2010, 13:17

...сега ще видим дали ще светне пак

Потребител
Аватар

Мнение от fittipaldi » 03 Ное 2010, 9:40

И при мен свети същото с е60 съм вчера казаха че е изгорял модула 1340лв.

ентусиаст
Аватар

Мнение от pironkov » 03 Ное 2010, 10:46

...честно казано ми писна от тези системни дефекти в БМВ-тата от 02+... и то едни и съши дефекти...да вземат да си ги отстранят че вече явно търпението на хората се изчерпват....
Аз предлагам да започнем подписка за това, че колите имат едни и същи дефекти и да поискаме от БМВ-България да започне тяхното отстраняване...не знам дали някой е проверявал но в Б-я има такова нещо в закона като "скрит дефект" от който предполагам трябва да попитаме дали може да се възползваме.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 07 Ное 2010, 15:08

pironkov написа:...честно казано ми писна от тези системни дефекти в БМВ-тата от 02+... и то едни и съши дефекти...да вземат да си ги отстранят че вече явно търпението на хората се изчерпват....
Аз предлагам да започнем подписка за това, че колите имат едни и същи дефекти и да поискаме от БМВ-България да започне тяхното отстраняване...не знам дали някой е проверявал но в Б-я има такова нещо в закона като "скрит дефект" от който предполагам трябва да попитаме дали може да се възползваме.

Колега те БМВ може и да си поемат някава отговорност за скрити дефекти ама това при условие че колата е обслужвана само в оторизиран сервиз до последно а такива коли нали се сещаш че са рядкост
Барай шишарката Минкеее ....

Потребител
Аватар
Кара: e30/34 m20b20 е46 м54б22

Мнение от ditk0 » 13 Окт 2011, 23:31

колеги имах същият проблем оказа се че лентовият кабел на волана (трилъчев) е бил дефектирал и ми го смениха в сервиз незнам точно как се сваля волана аз лично не виждам болтове но в сервиза ми казаха че имало някакви пластини нека някой колега който е по запознат да ви светне за да може да си ги проверите струваше ми 100лв. със работата надявам се да съм помогнал.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е65

Мнение от JJunior » 14 Окт 2011, 9:45

Аз миналата година имах същия проблем, при мен беше прекъснат кабела към датчика на дясната седалка... и светна в момента когато човека излизаше от колата, явно тогава нещо се е прекъснало ... но си мисля, че това е наистина слабото място на тези коли... А доколкото колегата казва за този "скрит" дефект ... може и да мине ако колата обаче е в гаранция ;) само, че нашите коли са си вече на годинки и просто няма никой да поеме каквото и да било ...

Потребител
Аватар

Мнение от milotin2 » 14 Окт 2013, 19:20

здравеите и от мен та по въпроса защо светкат често аир беците или тоцно тая грешка по начало всички бмв-та след 2003 година имат голяма консумация а тя идва от там че като огасите колата компа праща сигнал до всички датчици и модули да провери дали всичко е ок та да си доидем на думата аз минах през това нещо многократно но се оказа че проблема идва от акомулатора трябва д е гелов някакъв специялен които да храни модулите и да не дават гешки тъи като го смених с нов не вярвах че е от него лично пред мен свалиха и то мои много голям спец съпротивленията дето са ги слагали преди модулите да не светват след смяна с правилния акомулатор всичко си доиде на място но пак казвам не винаги е така при мен поне така им беше по удобно в бмв изгорял модул 1300 лв а си е същия но със съпротивление да не светва повече тои после друго после пак и тн надявам се да съм бил полезен на някои

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745i

Мнение от tonecca » 15 Окт 2013, 9:02

И аз имах същият проблем- лентовият кабел на волана .
В момента имам грешка в жълт цвят - от кантарчето на едната седалка.... Някой знае ли дали и къде ремонтират тези кантарчета?

Назад към Е65/E66