E38 740 Газов инжекцион
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Mini_Man
- Потребител
-
- Кара: BMW E32 735 IL E36 316 и E38 740
E38 740 Газов инжекцион
Здравеите предстои ми да газифицирам Е38-цата си 4.4 V8 ,,даите мненията си с какъв точно инжекцион колата ми ще остане наи доволна от газифицирането си. Наскоро разбрах че Фобос са разработили нова система газови инжекции за V8 при които краина цена с монтаж излизало на около 1400-1500лв,, моля по компетентни лица да изкажат мнение и по този въпрос. Благодаря предварително
Re: E38 740 Газов инжекцион
AG Zenit е правилният избор за осмака. Излиза към 2200 лв
Виждал съм го монтиран на М60В30.Никаква разлика с работата на бензин, разбираш че е включило на газ единствено по лампичките на копчето.
Виждал съм го монтиран на М60В30.Никаква разлика с работата на бензин, разбираш че е включило на газ единствено по лампичките на копчето.
- Mini_Man
- Потребител
-
А някои да има мнения и впечатления от ГИ Фобос за V8
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Просто не се стьрпях.....колеги...вземате си невероятен автомобил(740) и решавате да му сложите газ....
Мен най-малкото би ме било СРАМ да се наредя до газовата колонка...защо не сте мислили преди да я купите? Вземете си 725тдс
или 730д и не се занимавайте с глупости.... Преди да взема моята обмислих хубаво нещата,но вьв сметките никога не слагах евентуален момент за газифициране ...за мен това е кощунство.... Ако искате се сьрдете,но това е моето виждане ....

iliew написа:Просто не се стьрпях.....колеги...вземате си невероятен автомобил(740) и решавате да му сложите газ....Мен най-малкото би ме било СРАМ да се наредя до газовата колонка...защо не сте мислили преди да я купите? Вземете си 725тдс
или 730д и не се занимавайте с глупости.... Преди да взема моята обмислих хубаво нещата,но вьв сметките никога не слагах евентуален момент за газифициране ...за мен това е кощунство.... Ако искате се сьрдете,но това е моето виждане ....
Колега аз бях в такава дилема и я реших с една кола за всеки ден а седмицата я карам от дъжд на вятър,но нестава дума това че ме е било срам да се наредя на колонката за газ.Виждал съм и съм карал къде ,къде по-хубави коли да се редят на колонката за газ.Аз не сложих защото според мен няма добри газаджий в България и съм се нагледал на какви ли не техни изпълнения

- iliew
- ентусиаст
-
l-s написа:iliew написа:Просто не се стьрпях.....колеги...вземате си невероятен автомобил(740) и решавате да му сложите газ....Мен най-малкото би ме било СРАМ да се наредя до газовата колонка...защо не сте мислили преди да я купите? Вземете си 725тдс
Колега аз бях в такава дилема и я реших с една кола за всеки ден а седмицата я карам от дъжд на вятър,но нестава дума това че ме е било срам да се наредя на колонката за газ.Виждал съм и съм карал къде ,къде по-хубави коли да се редят на колонката за газ.Аз не сложих защото според мен няма добри газаджий в България и съм се нагледал на какви ли не техни изпълнения
Аз сьщо си имам една е36 316 с която си ходя на работа а другата ..когато почивам...

- Mini_Man
- Потребител
-
Колега Илиев нямам аз закакво да ти се сърдя но това което пишеш не е по темата първо,, от критици кое било правилно и по добре нямам нужда това ми е 3-тата кола карам Е32 735IL и Е36 316 и това неозначава че нямам пари да ги карам и подържам та затова търся алтернатива прото някак не е удобно и желателно и 3-те да ги карам на бензин
Всеки си има предпочитания за всичко и така както ти ненавиждаш газификацията така и аз нямам предпочитание да карам дизелови автомобили.. И аз ежедневно чета какви ли не небивалици из форума и се смея но ако трябваше навсякъде да "не се сдържа да пиша" то сигорно на всяка 3-та тема трябваше да слагам похлупак. Имах нужда ако някои просто има опит с газификацията на мотор М60 да изкаже някакво мнение или препоръка затова,, а аз затова и се регистрирах в тоя саит говореше се че имало много опитни хора тук които си помагат и разменят опита си но като гледам маи е далеч от това което съм чул.

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Mini_Man написа:Колега Илиев нямам аз закакво да ти се сърдя но това което пишеш не е по темата първо,, от критици кое било правилно и по добре нямам нужда това ми е 3-тата кола карам Е32 735IL и Е36 316 и това неозначава че нямам пари да ги карам и подържам та затова търся алтернатива прото някак не е удобно и желателно и 3-те да ги карам на бензинВсеки си има предпочитания за всичко и така както ти ненавиждаш газификацията така и аз нямам предпочитание да карам дизелови автомобили.. И аз ежедневно чета какви ли не небивалици из форума и се смея но ако трябваше навсякъде да "не се сдържа да пиша" то сигорно на всяка 3-та тема трябваше да слагам похлупак. Имах нужда ако някои просто има опит с газификацията на мотор М60 да изкаже някакво мнение или препоръка затова,, а аз затова и се регистрирах в тоя саит говореше се че имало много опитни хора тук които си помагат и разменят опита си но като гледам маи е далеч от това което съм чул.
Просто тук газ и бмв е една много болна тема, не друго..
- turbobanana
- кандидат ентусиаст
-
Ето малко инфо за газификацията на М62/62 от ЛИЧЕН ОПИТ!
Колега - ето какви са ти основните случки:
* Къде ще постави редуктора/изпарителя /то реално не е изпарител, а си е точно редуктор, защото просто смъква налягането на газта, не я изпарява
/
* колко голям ще е тоя редуктор
* как ще се хване вода за охлаждането
* какъв ще е компютъра на газта, и какви ще са дюзите
* каква ще е бутилката
* как ще е направен монтажа
* как ще минат маркучите за дюзите, щото тоя матор има капак над колектора и нЕкак си не може да бъде прескочен
Моя инжекцион е купен чисто нов, от BSM имат сайт, доста добър и може всеки да си ги разгледа. FULL PACK ми излезе около 1100лв. с всичко от редуктора до копчето за превключване, като бутилката, тръбите и другите дребоии по багажника си ги взимаш сам.
Ето няколко съвета:
Взимаш си бутилка над 50л. ако искаш да можеш да минеш магистрала Тракия без да спираш. Колата харчи показанията по борда +10-15%, което при мен си е 13/100 извънградско и 16-20 градско за газ. При бензина по-скоро няма разлики.
Гледаш кой как монтира, защото колектора е леко неудобен за работа, а не съм видял газаджия дето да сваля колектор, за да му сложи дюзите.
След това трябва да можеш сам да си правиш настройките, поне за мен това е много важно. Купуваш си кабел за компа и си взимаш софта. При тея от БСМ няма драма, но не знам за другите. Фобос няма да ти го дадат.
След това: Температурата на превключване трябва да бъде над 55 градуса, щото под нея колата не работи както трябва.
Следващото: моя комп на газта по някава причина има нужда от рестарти
Как става това? гасиш и палиш пак.
Трябва ти ГОЛЯМ редуктор, поне за 300 коня, а дори може да се мисли за два редуктора, но това вече е схема. Аз залагам на един, 235 коя на 3,5цата се хранят добре при 2мм отвор на дюзата. Вероятно ще си ги направя на 2.2 по някое време.
Въобще съм доволен от това как стана при мен. Отне ми 2 седмици и някои велики решения, примерно компа на газта е набутан при комповете на скоростите и на самата кола, събира се точно в кутията. Освен това USB кабела излиза в жапката, което е яко, ама да не ти казвам как се прекарват кабли на тая кола.
Хубавото на 4.4 е, че харчи колкото моята а върви доста повече, но от това следват и разни неща за самата уредба. Мисли му, но е важно да виждаш какво се прави по колата. Тая кола може да има ГАЗ, но не трябва да бъде НАСРА*А с газовата и монтажа, щото това и разказва играта.
Ако не си сигурен в монтажа по-добре не го прави. Има и доста X5-ци на газ, и 7ци и А8ци и Sklass-и и т.н. но много не са както трябва.
Ако ти е мерак ела на срещата в петък, ще ти покажа моята.
Поздрави!
Колега - ето какви са ти основните случки:
* Къде ще постави редуктора/изпарителя /то реално не е изпарител, а си е точно редуктор, защото просто смъква налягането на газта, не я изпарява

* колко голям ще е тоя редуктор
* как ще се хване вода за охлаждането
* какъв ще е компютъра на газта, и какви ще са дюзите
* каква ще е бутилката
* как ще е направен монтажа
* как ще минат маркучите за дюзите, щото тоя матор има капак над колектора и нЕкак си не може да бъде прескочен
Моя инжекцион е купен чисто нов, от BSM имат сайт, доста добър и може всеки да си ги разгледа. FULL PACK ми излезе около 1100лв. с всичко от редуктора до копчето за превключване, като бутилката, тръбите и другите дребоии по багажника си ги взимаш сам.
Ето няколко съвета:
Взимаш си бутилка над 50л. ако искаш да можеш да минеш магистрала Тракия без да спираш. Колата харчи показанията по борда +10-15%, което при мен си е 13/100 извънградско и 16-20 градско за газ. При бензина по-скоро няма разлики.
Гледаш кой как монтира, защото колектора е леко неудобен за работа, а не съм видял газаджия дето да сваля колектор, за да му сложи дюзите.
След това трябва да можеш сам да си правиш настройките, поне за мен това е много важно. Купуваш си кабел за компа и си взимаш софта. При тея от БСМ няма драма, но не знам за другите. Фобос няма да ти го дадат.
След това: Температурата на превключване трябва да бъде над 55 градуса, щото под нея колата не работи както трябва.
Следващото: моя комп на газта по някава причина има нужда от рестарти

Трябва ти ГОЛЯМ редуктор, поне за 300 коня, а дори може да се мисли за два редуктора, но това вече е схема. Аз залагам на един, 235 коя на 3,5цата се хранят добре при 2мм отвор на дюзата. Вероятно ще си ги направя на 2.2 по някое време.
Въобще съм доволен от това как стана при мен. Отне ми 2 седмици и някои велики решения, примерно компа на газта е набутан при комповете на скоростите и на самата кола, събира се точно в кутията. Освен това USB кабела излиза в жапката, което е яко, ама да не ти казвам как се прекарват кабли на тая кола.
Хубавото на 4.4 е, че харчи колкото моята а върви доста повече, но от това следват и разни неща за самата уредба. Мисли му, но е важно да виждаш какво се прави по колата. Тая кола може да има ГАЗ, но не трябва да бъде НАСРА*А с газовата и монтажа, щото това и разказва играта.
Ако не си сигурен в монтажа по-добре не го прави. Има и доста X5-ци на газ, и 7ци и А8ци и Sklass-и и т.н. но много не са както трябва.
Ако ти е мерак ела на срещата в петък, ще ти покажа моята.
Поздрави!
- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп

Отатък ламанша газаджийте имат привилегии в данъците на автомобилите си от гледна точка на екологията

- Mini_Man
- Потребител
-
Напълно съм съгласен с всичко което каза колега turbobanana благодарства за изчерпателния отговор по темата наистина ще се поинтересувам от БСМ-а а само ако може да споделиш с какви инжектори си точно и с какъв размер,,че наи вероятно утре ще реша какво точно ще поръчвам
- turbobanana
- кандидат ентусиаст
-
Инжекторите са RIAL и са на 2 рейки по 4 инжектора. Размера не го помня наизуст, но това си е най-стандартния инжектор на света 

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
iliew написа:Просто не се стьрпях.....колеги...вземате си невероятен автомобил(740) и решавате да му сложите газ....Мен най-малкото би ме било СРАМ да се наредя до газовата колонка...защо не сте мислили преди да я купите? Вземете си 725тдс
Вече е време да почнете да се стърпявате, аман от разфлудени теми, с коментари от рода как не ви е срам бмв на газ, човека е задал конкретен въпрос, като не можете да отговорите по него си спестете излишния коментар...
Невероятен автомобил, които струва разликата в цената на горивото за година две интензино каране

- iliew
- ентусиаст
-
boris_k написа:iliew написа:Просто не се стьрпях.....колеги...вземате си невероятен автомобил(740) и решавате да му сложите газ....Мен най-малкото би ме било СРАМ да се наредя до газовата колонка...защо не сте мислили преди да я купите? Вземете си 725тдс
Вече е време да почнете да се стърпявате, аман от разфлудени теми, с коментари от рода как не ви е срам бмв на газ, човека е задал конкретен въпрос, като не можете да отговорите по него си спестете излишния коментар...
Невероятен автомобил, които струва разликата в цената на горивото за година две интензино каране
Ами да ..невероятен е..още повече ако се сравнява сьс е46.... Това е мнението ми за газта и ще го споделя.... Имало S класи и Х 5 на газ...,за мен това е пьлна сельощина.....
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2