Габарит в мигача
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E30 biTurbo
Габарит в мигача
Не съм виждал такава тема,а този ефект ми харесва доста. Та мисълта ми е следната - може ли да се преправят мигачите да е габарита вътре в тях,или трябва да си се купят такива мигачи. Виждал съм на снимки и на клипове Е34-ки,които са по този начин (мисля,че си го има оригинално така) и ми допада доста като визия.
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Re: Габарит в мигача
Така са версиите за USA.Трябва ти №2 и 3 и да си преправиш кабелите 
http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... indicator/

http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... indicator/
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
или слагаме едно реле с нормално затворен контакт на мигача и свързваме габарита към силовата верига а за оперативната ползваме кабела за мигача,но тук идва другото че когато пуснеш мигача отзад като свети отпред няма и обратното,или другя вариянт преправя се фасунката на мигача да е с две светлини като по слабата светлина(10w)пак през реле с нормално затворен и по същия начин само че тук като е пуснат мигача габарита гасне и светва мигача и така са в синхрон и всичко е ОК срещу 5 лв и няколко часа труд......на няколко водки това ми идва на акъла
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Мда колега Голов, най-безпроблемно ще е с фасунка с 2 светлини, може да пропуснеме релето си мисля, колко ще свети жицата за мигача. Пък и светлината ще е по силна от 21 вата, ама винаги има кьорави и най-добре да се прекъсне габарита в момента на действие на мигача. Мда.
- golov_bg
- ентусиаст
-
аз от бая време съм се замислил и аз да го правя това но все не ми се занимава да зема да го направя и да направим няколко снимки и видео как става и какво се получава... 

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Ми и мен ме кефи това и като приключа трасплантацията ще го направя. Поздрави.
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
NikiNikolov написа:Мда колега Голов, най-безпроблемно ще е с фасунка с 2 светлини, може да пропуснеме релето си мисля, колко ще свети жицата за мигача. Пък и светлината ще е по силна от 21 вата, ама винаги има кьорави и най-добре да се прекъсне габарита в момента на действие на мигача. Мда.
А не е ли по-лесно да се вземе от контакт и така ще работи не само при пуснати габарити, но и при запален автомобил изобщо... както мисля е и по принцип стандартното... и то без релета - на теория примерно: двойна крушка с 5 (10) Вата слаба жичка за нашия ефект и 21 (или повече) жичка за самия мигач... ако гасне слабата и светва силната то разликата между двете ще бъде по-малка отколкото ако просто светва и по-силната - т.е. ефекта ще е по отчетлив при светещи едновременно и двете жички за включен мигач...
Друг е въпроса относно това дали няма да имаме проблеми с куките по този въпрос - реално на територията на РБ не трябва да светят мигачите постоянно... но пък се понапълва с УСА-версии точно с тази екстра...
Още нещо - интересно би било да се направят и задните да светят (след пръскане в червено разбира се)... но си мисля, че най-лесно ще стане ако просто човека произвеждащ така наречения "търнминатор" или нещо подобно беше - го попреправи (дори и да се оскъпи с 5-10лв) и вече да има и тази екстра - дори е по-лесно за монтаж и вероятно ще може да се вкл/изкл... сега ще се поровя

- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
Що се отнася до полицаите... мисля,че няма да има проблем. Все пак всяко едно пежо партнер (или поне тези,които съм виждал) габарита му е в мигача отпред. Има някои модели на киа,които също габарита им е в мигача. Сега ставам,но ако се позамисля,че се сетя за още коли,които са така. Та за това мисля,че няма да има ядове.
А това габарита да светва щом се запали колата - така ще е най-готино. Даже по клипове и по по-стари филми като съм гледал - влиза си човека в колата,пали и автоматично светва габарита и халогена. Тук с халогените ще имаме проблем,но габаритите можем да си ги направим така.
А това габарита да светва щом се запали колата - така ще е най-готино. Даже по клипове и по по-стари филми като съм гледал - влиза си човека в колата,пали и автоматично светва габарита и халогена. Тук с халогените ще имаме проблем,но габаритите можем да си ги направим така.
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
- golov_bg
- ентусиаст
-
колеги идеи много въпроса е на вас как ви оттърва и защо да имате проблеми с куките при положение че игачите си работят нормално(мигат си)
golov_bg написа:... защо да имате проблеми с куките при положение че игачите си работят нормално(мигат си)
Най-малкото заради цвета: бели габарити и жълти мигачи (ако не е бяло стъклото на мигача и не са две отделни крушки с различни цветове просто няма как да се получи)
- sote_1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: като простаците на бензин
- Мечтае да кара: BMW 7.. IL
- Детайли за колата: 520 M50 VANOS
1993. лето и 530DA комбе
ето малко нагледно как изглежда с крушка с 2 светлини (на клипа не се вижда втората светлина)
това си е мое творение
2 кабела от крушката на габарита до мигача
http://vbox7.com/play:346c4e0c
от близо 3 години е така и с полцията няма ядове
това си е мое творение
2 кабела от крушката на габарита до мигача
http://vbox7.com/play:346c4e0c
от близо 3 години е така и с полцията няма ядове
- ogitooo
- Потребител
-
- Кара: 525i m20b25 и Х5 е70 3.0d
Здравейте колеги. Сдобих се с опушени мигачи и ми направи впечатление, че имат втора крушка под крушката за габаритите. Ако правилно съм разбрал от мненията ви, значи идеята им е да светят като габарити. При това положение ще се виждат ли мигачите като премигват при положение, че габаритите се пускат и при къси светлини?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
dokie написа:NikiNikolov написа:Мда колега Голов, най-безпроблемно ще е с фасунка с 2 светлини, може да пропуснеме релето си мисля, колко ще свети жицата за мигача. Пък и светлината ще е по силна от 21 вата, ама винаги има кьорави и най-добре да се прекъсне габарита в момента на действие на мигача. Мда.
А не е ли по-лесно да се вземе от контакт и така ще работи не само при пуснати габарити, но и при запален автомобил изобщо... както мисля е и по принцип стандартното... и то без релета - на теория примерно: двойна крушка с 5 (10) Вата слаба жичка за нашия ефект и 21 (или повече) жичка за самия мигач... ако гасне слабата и светва силната то разликата между двете ще бъде по-малка отколкото ако просто светва и по-силната - т.е. ефекта ще е по отчетлив при светещи едновременно и двете жички за включен мигач...
Друг е въпроса относно това дали няма да имаме проблеми с куките по този въпрос - реално на територията на РБ не трябва да светят мигачите постоянно... но пък се понапълва с УСА-версии точно с тази екстра...
Още нещо - интересно би било да се направят и задните да светят (след пръскане в червено разбира се)... но си мисля, че най-лесно ще стане ако просто човека произвеждащ така наречения "търнминатор" или нещо подобно беше - го попреправи (дори и да се оскъпи с 5-10лв) и вече да има и тази екстра - дори е по-лесно за монтаж и вероятно ще може да се вкл/изкл... сега ще се поровя
колега карам калифорнийка и крушката и на габарит и мигач е една с 2 жички вътре.....габарита си свети постоянно, когато включиш мигач не ти гасне габарит......просто си мига мигача.......куки не са ме спирали,а и да ме спрат ще ги чукам със TUF сертификата

- Centurione
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M5 E39
Двойна крушка, оригиналната фасонка се разпробива за да мине кабела, който свързва слабата светлина на крушката с габарита. Иначе има и модули. Някои слагат и втора крушка в мигача. Ефекта при мен:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Live forever or die trying
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2