Каква да е минималната възраст за издаване на книжка (СУМПС)
Модератор: Общи модератори
- Bella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 330 xd , 2003
- Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL
Re: Каква да е минималната възраст за издаване на книжка (СУМПС)
acho.rs написа: На доста пикли съм давал да карат и съм се опитвал да ги науча нещо ... но винаги когато започна да обяснявам за лампите на таблото , срещам бясна съпротива изразена в увеличаване на музиката
Е като се занимаваш с "прокурорски " чеда

Предложението беше напълно сериозно .Колкото и часове кормуване да имаш практиката си е практика и е друго да има някой до теб които да продължи да те учи и да ти показва.По-лесно и за тях и за вас .Друг е въпроса ,ако мацката няма желание

Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват 

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Да кажем, че аз съм средностатистически тийн на 21 години. Туко що съм взел книжка и трябва да карам с опитно лице - например баща ми.
Но примерно аз съм средностатистически тийн, дето нито няма капка мозък, ама и не прелива от него - демек карам си, да се придвижа някъде и свиквам с колата.
Пък нека баща ми да го вземем набор 65-68, див ама див селянин, който като кара е по-спокоен от като се вози. И сега на мен ми трябва опитно лице, което да ми помага, а той на крастовище отваря прозорец и крещи на оня отпред примерно - "Беееееееееееей, твойта вериц..." бе нали, нещо такова. И аз какъв опит аджеба ще взема от тоя човек? Или ще стана на 23 опитен водач, дето излиза през прозореца да псува при всяка възможност, па може и с винкела, а като видя пътна маркировка - "Ко'й туй нещу?".
Да кажа лично за мен, преди да почна курсове съм карал чат пат кола нелегално, с чичо ми. Е, щех да утрепя някой ако той ми беше акъла в тея 2 пробни години! Той си кара хубаво, ама да караш не е като да даваш акъл...!
Инструктора ми беше адски готин човек със съвети винаги на място, и въобще за тези часове които искарах при него аз се научих да спазвам правилника, да следя за всичко на пътното платно и да се оправям в най-различни ситуации. С две думи - тоя човек ме накара да МИСЛЯ! То не става само да въртиш геврека.
Не трябва да се променят годините, трябва да е по-строг контрола по време на курсовете и на изпитите.
Пък ако баща ти е зелка, майка ти е зелка и приятелите ти са зелки, ти ще си зелка на 16, на 18, на 21, че даже и на 80 години.
Но примерно аз съм средностатистически тийн, дето нито няма капка мозък, ама и не прелива от него - демек карам си, да се придвижа някъде и свиквам с колата.
Пък нека баща ми да го вземем набор 65-68, див ама див селянин, който като кара е по-спокоен от като се вози. И сега на мен ми трябва опитно лице, което да ми помага, а той на крастовище отваря прозорец и крещи на оня отпред примерно - "Беееееееееееей, твойта вериц..." бе нали, нещо такова. И аз какъв опит аджеба ще взема от тоя човек? Или ще стана на 23 опитен водач, дето излиза през прозореца да псува при всяка възможност, па може и с винкела, а като видя пътна маркировка - "Ко'й туй нещу?".
Да кажа лично за мен, преди да почна курсове съм карал чат пат кола нелегално, с чичо ми. Е, щех да утрепя някой ако той ми беше акъла в тея 2 пробни години! Той си кара хубаво, ама да караш не е като да даваш акъл...!
Инструктора ми беше адски готин човек със съвети винаги на място, и въобще за тези часове които искарах при него аз се научих да спазвам правилника, да следя за всичко на пътното платно и да се оправям в най-различни ситуации. С две думи - тоя човек ме накара да МИСЛЯ! То не става само да въртиш геврека.
Не трябва да се променят годините, трябва да е по-строг контрола по време на курсовете и на изпитите.
Пък ако баща ти е зелка, майка ти е зелка и приятелите ти са зелки, ти ще си зелка на 16, на 18, на 21, че даже и на 80 години.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- georgymk
- младши ентусиаст
-
- Кара: кракомобил
- Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]
Spit-Fire написа:Да кажем, че аз съм средностатистически тийн на 21 години. Туко що съм взел книжка и трябва да карам с опитно лице - например баща ми.
+1 много точно...
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.
- twin spark
- кандидат ентусиаст
-
на някой депутат отрочетата нямат годинки за книжка.... май
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
16... с много сериозен изпит, теория+практика+психо, който го издържи, да взима книжка.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
30+ години, 2 висши (едното от които медицинско, другото юридическо), военна подготовка, продължителен психо тест и лицето да не е живяло в Перник повече от месец.
- lowshow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: passat b5
- Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира
BMWPetar написа:16... с много сериозен изпит, теория+практика+психо, който го издържи, да взима книжка.
колега какво значи много сериозен изпит според теб ??? караш по правилата вземаш изпита, не караш не го вземаш

+ това това психо закаде ти е ??
като гледам сега повечето 18-19 годишни хюмнета ( не че и аз не сам в тоя възрастови диапазон) са пълни олигофрени и карат като хванати от гората .. представям си да са напълни със една огромна маса от 16 годишни дет са на още по лапешки акъл... ем аз ще трябва да си изкарам разрешително за пилот и да си зема един хеликоптер да си ходя наляво надясно щото освен да карам по улиците ше ма е страх и по тротоарите да ходя

18 си е перфектната възраст

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Моят глас е 21. Тогава ти е дошъл поне малко акъла у чутурата.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Монетата има две страни. От една страна са прави колегите, че не е добре 16-годишни да карат, от друга страна има на 40+, които с гоуфа ме изпреварват със 140 извънграда.
- lowshow
- кандидат ентусиаст
-
прав си колега то олигофрен са е родило такова си е и останало
но като цяло младите шофъори са по рисков фактор не защото са по-калпави ами щото им харесва да са рискови сигурно не знам... то и мен ми харесва да ходя да опъвам ръчни (пълната простотия) да карам бързо ама някъде кадето няма трафик и хора не приемам улиците като писти а повечето ми набори го правят 

lowshow написа:прав си колега то олигофрен са е родило такова си е и останалоно като цяло младите шофъори са по рисков фактор не защото са по-калпави ами щото им харесва да са рискови сигурно не знам... то и мен ми харесва да ходя да опъвам ръчни (пълната простотия) да карам бързо ама някъде кадето няма трафик и хора не приемам улиците като писти а повечето ми набори го правят
Напълно си прав. Аз нямам бегачка, че да дрифтя, имам си нормална дизелова кола, караща ме да давам цифра, клоняща към нула за ремонти. Поддръжката й също не е скъпа. Според мен и хората, на по 80+ години, каращи кола веднъж в месеца, също са много опасни. Просто карат по-малко. И сега се мяркат хора без книжка, някои са и таксиджии. А какво ще стане, ако всеки шофьор си скъса книжката и започне да кара без нея? При тази "силна" държава, не ми се мисли.
Вярно е че има някой 18 годишни, които карат много културно. Един познат, който има книжка от 6 месеца (сега е на 18) кара супер културно. Максимум 90 извън града, 110 на магистралата, в града е единствения който спазва ограничението от 40, дава мигач от далеко при вяка маневра. Крата си с Голфа и изобщо не мисли за гонки и дрифт. Е хубаво ама в града ми има 300 момчета на 18 и само той кара така. Другите са пълни джигити. И това е смисъла. По-добре е да забраним на единия добър шофьор да кара, отколкото само заради него да пуснем на пътя още 299 джигити.
И пресен пример: онзи ден ходих до съседен град (Неделино) да взема една група младежи и на връщане си карам лекичко с 50 по планинския път защото нямаше никакъв трафик и исках да се полюбувам на природата. И ония като почнаха: "айде натисни малко де, натисни" и аз какво да ги правя реших да се изрежа на макс да видя до кога ще издържат. Вдигнах 130 на една права и си викам: "сега оня ще ми каже да намаля", а вместо това отговора му беше: "само толкова ли можеш?" Бе на такива невменяеми не им трябва оръжие.
И пресен пример: онзи ден ходих до съседен град (Неделино) да взема една група младежи и на връщане си карам лекичко с 50 по планинския път защото нямаше никакъв трафик и исках да се полюбувам на природата. И ония като почнаха: "айде натисни малко де, натисни" и аз какво да ги правя реших да се изрежа на макс да видя до кога ще издържат. Вдигнах 130 на една права и си викам: "сега оня ще ми каже да намаля", а вместо това отговора му беше: "само толкова ли можеш?" Бе на такива невменяеми не им трябва оръжие.
.
20г.и да са научени да карат,а не да се учат в движение.
- lowshow
- кандидат ентусиаст
-
xristo написа:20г.и да са научени да карат,а не да се учат в движение.
може ли да те попитам как става този номер?! със 31 учебни часа каране ? или може би трябва 2 години да си карам курсовете с 500-600 часа, което ще ми излезе сигурно над 5к
аре гледайте малко реално на нещата

- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
BMWPetar написа:16... с много сериозен изпит, теория+практика+психо, който го издържи, да взима книжка.
Иска ти се

А това за психото втори път да не съм го чул