Виско шпер 4,45
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- rahoGabroveca
- младши ентусиаст
-
- Кара: ЛЯСТОВИЦА С РАМКА
Re: Виско шпер 4,45
За мен виското е в пъти по-добро от пластинчатия, писали сме и преди кво, що и как. НО накратко, е30ката е голема к*рва, като я лъзнеш, тоест докато и казваш да се лъзне и тя все още го мисли и после като и кажеш да спре, тя прави един много гаден камшик. Докато виското я кара да е по-послушна и по-предвидима, много по-блага е за каране. А дали става виското за донъти или други глупости, естествено, че става, това си е чист шпер, и то с доста повече от 25%, и в пъти по-надежден от пластинчатия.
- bmw 318 is
- младши ентусиаст
-
Кастрол EPX 80W-80 става ли за шпер?
- misanthrope
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 ci
вземи си на мотул 90 па
Мани го тоя минерален боклук 90па-то ако си цениш ЛСД шпера SAF-XJ на кастрол.
А по въпроса Клъч или Виско
Или торссен А?
А по въпроса Клъч или Виско

Или торссен А?

АУТЯГА - братството на умствено увредените автопсихопати.
Любака написа:Мани го тоя минерален боклук 90па-то ако си цениш ЛСД шпера SAF-XJ на кастрол.
+1

The fun is not in the straight line...!
Любака написа:Мани го тоя минерален боклук 90па-то ако си цениш ЛСД шпера SAF-XJ на кастрол.
А по въпроса Клъч или Виско![]()
Или торссен А?
Любак, не съм фен на мотула, но досега винаги съм карал с него, един път турих кастрол и дифа изви като мастия, така, че колкот и да ен го ща тоа мотул, по-добър е от кастрола

- JohnnyBlack
- младши ентусиаст
-
Маслото на Мотул за БМВ шперове се казва MOTUL Hypo Synt LS 75W-90. 

- tZv3t0zAr
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е21 318is 78' сега е30 328
- Мечтае да кара: e30 monster
Само дето всичките тея масла не са за тая тема, защото на виското каквото и диференциално масло да сложиш се му е добре !

- misanthrope
- младши ентусиаст
-
да виското си се кара с нормално диференциално масло и е много по здрав
- misanthrope
- младши ентусиаст
-
sonny написа:Любака написа:Мани го тоя минерален боклук 90па-то ако си цениш ЛСД шпера SAF-XJ на кастрол.
А по въпроса Клъч или Виско![]()
Или торссен А?
Любак, не съм фен на мотула, но досега винаги съм карал с него, един път турих кастрол и дифа изви като мастия, така, че колкот и да ен го ща тоа мотул, по-добър е от кастрола
ако трябва да съм честен на предишния ми шпер сложих такъв кастрол от 37лв литъра и се счупи, може да е просто съвпадение, но затова сега взех да пробвам мотула
- mecho_910
- кандидат ентусиаст
-
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
JohnnyBlack написа:Маслото на Мотул за БМВ шперове се казва MOTUL Hypo Synt LS 75W-90.
за виското излиза Hypo Synt MIL-L-2105D 75W90...Не знам защо колегите решиха , че виското се кара с каквото попадне (стара бг традиция

- PEEL_OFF
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Умрело е36
- Мечтае да кара: кола на газ...
аз съм с фрикционен и "motul 90 pa" и не се представя много добре честно казано.
- tZv3t0zAr
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е21 318is 78' сега е30 328
- Мечтае да кара: e30 monster
V-max написа:JohnnyBlack написа:Маслото на Мотул за БМВ шперове се казва MOTUL Hypo Synt LS 75W-90.
за виското излиза Hypo Synt MIL-L-2105D 75W90...Не знам защо колегите решиха , че виското се кара с каквото попадне (стара бг традиция))) Според мен щом Мотул са си направили труда да разработят различни видове масла за двата видове дифове - фрикционни и виско шперове , то това не е случайно! Като се има предвид и различният принцип на работа на двете системи съвсем нормално е те да изискват точно определени визкозитет и свойства
При виско шпера виското е капсуловано и до него не достига маслото, което е в диференциала. Следователно маслото не е от значение за самия шпер, ами за лагерите, пинион, корона, саталити и т.н., тоест с всяко по-хубаво диференциално масло може да се кара !

30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2