думна ми крайно стъпало на дизеловата помпа, какво да правя?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- kjivkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530D automat
думна ми крайно стъпало на дизеловата помпа, какво да правя?
Здравейте, вчера ми думна краиното стъпало на електрониката на горивонагнетателната помпа, в сервиза я отворихме, видяхме че кондензаторчето или както се нарича е излетяло, сега какво следва ?
автомобила е е46 320Д 98 година 136 коня
Много благодаря предварително!
мога ли да купя само електроника втора ръка или ?
автомобила е е46 320Д 98 година 136 коня
Много благодаря предварително!
мога ли да купя само електроника втора ръка или ?
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Re: думна ми крайно стъпало на дизеловата помпа, какво да правя?
можеш колега,даже в продава имаше много теми че се продаваелектроника за помпата,щом се продава значи може 

- kjivkov
- кандидат ентусиаст
-
утре ще звъня на дизелджии да вида кво ще кажат те но ми е важно да знам патили колега как са си решили този въпрос!
- gugichamp
- младши ентусиаст
-
Здрасти колега!Аз се сблъсках с този проблем преди известно време.Ситуацията е следната,ако бъркам някой да ме поправи.Като изгори електрониката трябва да се преправи твоята,ако може.С електроника от друга помпа става,но трябва да се настрои;"обучи" за твоята помпа в Супер дизел(,което пак е доста пари).
Съветът ми е да видиш ето тази тема( viewtopic.php?f=34&t=166631 ) .Един колега имаше готови рециклирани помпи на много прилични пари.Вариянт две:В Автоплюс продават само електроника(чисто нова),но както казах по-горе трябва да се настрои за твойта помпа и разхода става двоен.Трети вариянтСупер Дизел да тинаправят твоята.
п.с. Ако я разглобяват твои майстори,които не са разглобявали такава помпа им кажи,че няма белег за зацепване на веригата,върху ролката на помпата,така че да не се борят после или да стане някоя беля.Също така задължително смени семеринга(те) на помпата,която монтираш на колата с нови,защото може да ти направят големи поразии.
Успех!
Съветът ми е да видиш ето тази тема( viewtopic.php?f=34&t=166631 ) .Един колега имаше готови рециклирани помпи на много прилични пари.Вариянт две:В Автоплюс продават само електроника(чисто нова),но както казах по-горе трябва да се настрои за твойта помпа и разхода става двоен.Трети вариянтСупер Дизел да тинаправят твоята.
п.с. Ако я разглобяват твои майстори,които не са разглобявали такава помпа им кажи,че няма белег за зацепване на веригата,върху ролката на помпата,така че да не се борят после или да стане някоя беля.Също така задължително смени семеринга(те) на помпата,която монтираш на колата с нови,защото може да ти направят големи поразии.
Успех!
от свинята лебед не става...
- Lyubo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D TOURING
- Мечтае да кара: X6 M-POWER
Колега ето ти един сайт на Авел Трейд-Бош в Пловдив.
Там ги ремонтират ГНП-тата с електронно управление.Също така и подменят електрониката ако се наложи.
http://www.avel-trade.com/about_technology.php
Там ги ремонтират ГНП-тата с електронно управление.Също така и подменят електрониката ако се наложи.
http://www.avel-trade.com/about_technology.php
- kjivkov
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги, един пич дизелджия прехвален му се обадих ми каза че може да я оправи електрониката срещу 400 лв и дава 6 месеца гаранция. Ако се справи ще напиша телефона му
. А иначе ремонта с поставяне на нова оригинална електроника е 1700 лв.

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Si non confectus, non reficiat.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Електрониките се ремонтират. Цените варират много но са около 400лв. Но на дизеловата помпа не само това може да е проблема... аз сам писал една тема Цена на помпа..... погледнете я. Ще ви е от полза.
П.П Ако някой се интересува от ремонт на електрониката + 6 месеца гаранция от Бош може да ми пише ЛС
П.П Ако някой се интересува от ремонт на електрониката + 6 месеца гаранция от Бош може да ми пише ЛС
- kjivkov
- кандидат ентусиаст
-
готово колеги, един дизелджия ми ремонтира електрониката и ми я смени всичкото за 400 лв, даде ми и гаранция и за сега колата е ОК. Мисля да напиша и телефона му че той беше едиствения който мо каза цена различна от 1700 лв и дава гаранция за ремонта: 0896 88 88 69 Иво. Смени ми и намотката на умната дюза за 150 лв.
- valery
- кандидат ентусиаст
-
kjivkov написа: Смени ми и намотката на умната дюза...
Извинявам се за глупавия въпрос, но по какъв начин повлиява тази намотка на работата на двг?
- Zagy
- нафтения
-
valery написа:Извинявам се за глупавия въпрос, но по какъв начин повлиява тази намотка на работата на двг?
Умната дюза информира ЕКУ-то за началото, края и продължителността на впръскването. И колега - няма глупав въпрос, ако не знаеш нещо - тук сме за да си помагаме

- valery
- кандидат ентусиаст
-
Re: думна ми крайно стъпало на дизеловата помпа, какво да пр
-
Последна промяна valery на 21 Яну 2013, 16:48, променена общо 1 път
- Zagy
- нафтения
-
Принципно тази дефектирала намотка не дава отражение на работата на дюзата - тя си работи. Просто ЕКУ-то не получава точна информация за началото на отваряне и затваряне на дюзата, както и времето на впръскване (при нашите печки всъщност има 2 впръсквания на такт). Ако и самата дюза се е прецакала веднага ще усетиш
- мотора работи по съвсем различен начин. Като е изгоряла намотката ЕКУ-то се води по предварително зададена таблица за времената.

14 мнения
• Страница 1 от 1