Излъгаха ли ме ? или аз не разбирам ?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
			52 мнения
			 • Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4

- ивчо3
 - старши ентусиаст
 - 

- Кара: 318is, 1995 м42

Re: Излъгаха ли ме ? или аз не разбирам ?
Колекторите и двата стават от М52 във всичките му варианти на М50. От М50 на М52 не става. Това е върха на тъпотията, която инженерите от БМВ са измислили. Както сони беше писал в една друга тема М52 е най-удушения двигател, защото независимо от ходовия обем, диаметъра на тръбите е един и същ.

- alex_matrix
 - младши ентусиаст
 - 

ивчо3 написа:Колекторите и двата стават от М52 във всичките му варианти на М50. От М50 на М52 не става. Това е върха на тъпотията, която инженерите от БМВ са измислили. Както сони беше писал в една друга тема М52 е най-удушения двигател, защото независимо от ходовия обем, диаметъра на тръбите е един и същ.
мотора хич не е удушен, дебита на м52 колектор е достатъчен за доста повече коне и кубатура, но с тези тесни рънъри е постигната много приятна и функционална характеристика на 6 цилиндровите двигатели, която правят м52ките страхотни за каране - а именно въртящ момент в огромен диапазаон от обороти...това че Сони е казал нещо не прави автоматично 20-30 годишно развитие на 6 цил двигатели от Мюнхен на пух и прах - мислете и четете малко преди да слушате и говорите
Monster Energy Drift Athlete
2014 King of Europe Street Legal Champion
2013 King of Europe Street Legal Champion
http://www.facebook.com/alexmatrix

- ивчо3
 - старши ентусиаст
 - 

- Кара: 318is, 1995 м42

Да, ясно за какво фенчетата рейсъри си портват колекторите и главите. За да нямат толкова въртящ момент и да чуват "гласа" на шестака. 
 Наистина дългите  и тесни рънъри създават повече торк от по-ниските обороти, но като ряз от място не ми ги хвали. За справка- М42 на е30 и М42 на е36. На е36 с дългия интейк го дават с по-голям въртящ момент, но на старт е мъртвец. Наистина от 5000 оборота нагоре късия интейк на М42 е36 е по-добър от постоянния на е30.

- Myxa-TePoPuCT
 - младши ентусиаст
 - 

16-ките ги слагам когато истъркам 14-ките и докато събера кинти за нови 14-ки. понеже не съм маняк като вас, да търкам 16-ки и да си купувам пак 16-ки. Относно гаража с АГУ, там е чешмата на която си мия ръцете.
на блока на маторя пише Ф84, явно е повече от 2.0, щото на 5-та още върви настрани, явно 3.45 и идва къс.

на блока на маторя пише Ф84, явно е повече от 2.0, щото на 5-та още върви настрани, явно 3.45 и идва къс.
- МРЪСНИЯТ_ХАРИ
 - Каобой
 - 

- Кара: 318

Myxa-TePoPuCT написа:на блока на маторя пише Ф84, явно е повече от 2.0, щото на 5-та още върви настрани, явно 3.45 и идва къс.
Изхвърляш се малко
- alex_matrix
 - младши ентусиаст
 - 

ивчо3 написа:Да, ясно за какво фенчетата рейсъри си портват колекторите и главите. За да нямат толкова въртящ момент и да чуват "гласа" на шестака.Наистина дългите и тесни рънъри създават повече торк от по-ниските обороти, но като ряз от място не ми ги хвали. За справка- М42 на е30 и М42 на е36. На е36 с дългия интейк го дават с по-голям въртящ момент, но на старт е мъртвец. Наистина от 5000 оборота нагоре късия интейк на М42 е36 е по-добър от постоянния на е30.
полиране, портване в повечето случаи се прави наистина от "фенчета рейсъри" без идея какво ще се случи а такива неща като скорост, динамика на флуиди и газове в псевдо тунинг гаражчета не води до нищо по добро - без цялостна идея и реализация едното портване нищо не прави
сравнението ти с някакви ИСки е абсолютно неправилно, първо защото тесните колектори на м52 са по-къси и второ са с различна дължина сами по себе си именно за по добро резонансно пълнене
 - сравнение с М42 мотор е абсолютно неправилно!!! 
Monster Energy Drift Athlete

- BMWPower
 - младши ентусиаст
 - 

- Кара: колко да кара
 - Мечтае да кара: Е34-540
 - Детайли за колата: То кола ли е чудо ли е

Вие всичките сте се изпаткали мисля аз  
			<<<DRIVE BMW ONLY>>>
		- МРЪСНИЯТ_ХАРИ
 - Каобой
 - 

- Кара: 318

likesake написа:МРЪСНИЯТ_ХАРИ написа:Myxa-TePoPuCT написа:на блока на маторя пише Ф84, явно е повече от 2.0, щото на 5-та още върви настрани, явно 3.45 и идва къс.
Изхвърляш се малкопризнай
искаш ли да се басираме за поедно пиво че ще завърти и на четвърта?
Ти ли ще ми покажеш?

- Egoist
 - кандидат ентусиаст
 - 

- Кара: kolite da se 4upqt
 - Мечтае да кара: E30 s izgled kum zvesdite(kabrio)mai mu vikat :D
 - Детайли за колата: E30 s dve porti namru6tena usmivka na farovete s lupi i kunec :)

alex_matrix написа:ивчо3 написа:Да, ясно за какво фенчетата рейсъри си портват колекторите и главите. За да нямат толкова въртящ момент и да чуват "гласа" на шестака.Наистина дългите и тесни рънъри създават повече торк от по-ниските обороти, но като ряз от място не ми ги хвали. За справка- М42 на е30 и М42 на е36. На е36 с дългия интейк го дават с по-голям въртящ момент, но на старт е мъртвец. Наистина от 5000 оборота нагоре късия интейк на М42 е36 е по-добър от постоянния на е30.
полиране, портване в повечето случаи се прави наистина от "фенчета рейсъри" без идея какво ще се случи а такива неща като скорост, динамика на флуиди и газове в псевдо тунинг гаражчета не води до нищо по добро - без цялостна идея и реализация едното портване нищо не прави
сравнението ти с някакви ИСки е абсолютно неправилно, първо защото тесните колектори на м52 са по-къси и второ са с различна дължина сами по себе си именно за по добро резонансно пълнене- сравнение с М42 мотор е абсолютно неправилно!!!
обясни ми ако може малко по подробно тъи като един познат маистор има голяма мания да портва и полира и ми е интересно може и на лс да не тормозим на човека темата сори за офа
всеки истински ентусиаст рано или къснно прави двигателя на мармалад 
		- BMWPower
 - младши ентусиаст
 - 

- Кара: колко да кара
 - Мечтае да кара: Е34-540
 - Детайли за колата: То кола ли е чудо ли е

ако завърти на 5та ша черпа целия форум тука 5-6 човека дет сте  

Иначе сте се изпаткали всичките де
			Иначе сте се изпаткали всичките де
<<<DRIVE BMW ONLY>>>
		- drift_streets
 - 

- 

- Кара: Кольо
 - Мечтае да кара: Параход с шпер
 - Детайли за колата: ///М паркети

BMWPower написа:ако завърти на 5та ша черпа целия форум тука 5-6 човека дет сте![]()
Кога и каде ще се извърши това

- devastator
 - младши ентусиаст
 - 

аз ти видях газчицата,не са прави на отровител!
скрил си испаритела под кората на волана и си отклонил трабите за радиаторчето на парното за да го отопляваш.А пак испарената газ си я прекарал до помпата на съединитела,за да не се вижда и си я ждръцнал под смукателния колектор.

Колегата Ленцо е прав :вие сте ебани кучета газаджийчета и само съсипвате,не сте креативници като нас маняците!Гнусни Москвичкаджийски газаджий елате в четвъртък при маняците с БМВ-тата да си сверите часовника със силните копелета!Със тази газ АГУ до никъде нема да стигнете нещастници!
			скрил си испаритела под кората на волана и си отклонил трабите за радиаторчето на парното за да го отопляваш.А пак испарената газ си я прекарал до помпата на съединитела,за да не се вижда и си я ждръцнал под смукателния колектор.
Колегата Ленцо е прав :вие сте ебани кучета газаджийчета и само съсипвате,не сте креативници като нас маняците!Гнусни Москвичкаджийски газаджий елате в четвъртък при маняците с БМВ-тата да си сверите часовника със силните копелета!Със тази газ АГУ до никъде нема да стигнете нещастници!
Чекай да скиваш как скоро бацко ироничен флудър ,че стане старши ентусиаст,а в бъдеще може би и....!

52 мнения
			 • Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4