Балиране.....

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 25 Май 2009, 16:00

Суетата винаги е съпътствала тези мероприятия под някаква форма... няма лошо. Обаче като гледам, от 5-6 години представата на младежите за забавление е да се освинят с алкохол и каквото докопат в лъскавите си тоалети. И после следват едни грозни и унизителни гледки... Простотиите с автомобили също имат лоши последици всяка година, но на 18 повечето хора са Нео в Матрицата... А реалността почва от утре.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 25 Май 2009, 16:21

абе, опорочена система. Звучи грубо, но поредните 13 000 абитуриенти излезнаха на безработния пазар. И какво? 12 години мъчилище, след това цял живот на пангара. За това ли се радват? И после, като ги видиш как пишат, се хващаш за главата, що въобще са се мъчили да ходят на училище. И като се навикат в заветната вечер, какво? Една вечер... Ако не влезне да учи висше... следва търсене на работа, трудов договор, осигуровки, 20 дни годишен отпуск, ако въобще го дадат от фирмата на куп и работа, работа, задължения и пак работа, семейство, проблеми... В същност, нека се радват, защото след това радостите са много малко.
Вчера, като чух, че започва шоуто на ПГХВТ слезнах, не за да им гледам тоалетите, слезнах, за да видя колите. Знаем вече от опит, че точно по баловете излиза целия наличен гарнизон от возила в България. Май, това е най-впечатляващото, поне за мен в цялата тази дандания. :D
За протокола, моя супер лъскав бален тоалет вече 20 години виси на закачалката в калъф, пак добре, че го поносих на една, две сватби и един рожден ден, че иначе така щеше и да си остане полу-употребен за една вечер. Обувките така и не ги обух повече. Няма къде да ги нося. :) И какво... бях на бала с обиковена Лада 5-ца. Закара ме и ме върна на сутринта. Е, да... помня Ладата, как я отрупахме с балони. И кво, спомени? Както казва Скиса... фотоапарата засече и нанайси снимки. :D

И аз не виждам смисъла в това викане, кряскане, изскачане от колите, сеир и прочие. Така и така си знаем, че парите ги връщат после мама и татко. А, това не са никак малко пари.

Преди години, приятели ме послушаха. Сина им с целия курс замина за 5 дни в Турция. Момчето се върна с един тон спомени и снимки от адски готино изкарване, а семейството похарчи 3 пъти по-малко, отколкото, ако го беше оборудвало за тука, за една вечер. И най-вече... наистина бе изкарал добре, не само една вечер с целия клас приятели и класната, без много викове, напивания, дандании и прочие.
Да караш Peugeot е страст!

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 25 Май 2009, 21:07

Айде, айде всички сте имали балове....може да не са били като сега, ама...

Всеки заслужава поне за един ден да бъде щастлив. Всеки родител в името на това детето му да се почувства добре, ще похарчи колкото е необходимо.

Дай сега да мреме тука, щото така и така.

Оттук нататък всеки си поема отговорностите - кой ще работи, кой ще учи, кой и двете.

Логиката за свадбите е същата. :roll: И айде дай да не се жениме....

За алкохола съм съгласна, има хора за които алкохола е средство за повдигане на настроението. Ония ден на моя бал съм пила 1 чаша вино в ресторанта и след това в дискотеката си сипах уиски, ама някой ми го взе....

Бях си с моята кола, не съм разчитала на никой и по-добре....Прекарах си много добре и то не защото всички бяхме направени като принцове и принцеси, а защото бях с хората, с които 5 години се карахме, смяхме, подкрепяхме и т.н

П.С Роклята верно мога да не я облека повече никога / то се не знае де/, но всичко останало влиза в употреба - чанта, обувки, бижута, кола :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 25 Май 2009, 22:11

skisa се едно си писал от мое име с разликата, че аз нямаше да го напиша толкова добре.не ги разбирам и аз тея балове в днешната им форма :confused: извратена работа.оня ден гледам в хасково някви броят от 1 до 12 и някви момичета с водка се показали от задния джам на няква лъскачка и вият кат чакали :roll:

офф:аз днес цял ден балирах ама истински с люцерна :mhihi: хич не беше забавно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 25 Май 2009, 23:19

Overburner - NX написа:Наистина са тъпи тия балове.Моя беше купонче у дома и един костюм...
И какво пък му е веселото,че завършваш средно образование?Ми тогава висшистите трябва да направят разходи колкото за 15 сватби,атомна бомба за пиратки,да идват с болид от Ф1 пред университета(естествено Михаел Шумахер трябва да дрифти с него,а оня да се е качил върху каската и да балансира),естествено костюм на Армани и други долнопробни марки не се допуска,трябва поне 80К+ да струва....

Точно обратното е...ако не беше един колега, на абсолвентския шяхме с такси да ходим. Демек фанфарите са много по-малко, но има и защо - радостта е още по-малка с огледа на тва, че свършва ученето и колкото всеки да го плюе - то от това някой (родителите) да дават парички и ти да учиш по - голямо няма. А житейският *у* е се един -радостта ден, но това пък не значи да ходим с бетоновоз на бала.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 25 Май 2009, 23:30

Пич, какво им има на абитуриентите, супер са си , нека си се кефат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 26 Май 2009, 8:56

И аз подкрепям скисата, че днешните балове са ненормална раОта... да нормално е ако родителите имат много пари да метнат подобаващо изпращане и да облекат децата си, но четох някъде че масово хората теглят потребителски кредити за да могат децата им да не се отличават от тея с по-заможни родители. Сега извинявай ама за 1ви костюм през живота си да се облечеш с Черути за 2 бона и чорапи за 60 лв. си е смешна история ;) Както спомена един колега по-горе не знаят как се носи костюм
Лично аз на моя бал бях с най безличната кола - мерцедес 300Д и бях облечен в БГ костюм, а гостите си ги бях поканил в къщи. Иначе и аз правих магарии все пак 18 годишен "хормон" не може да седи вързан - помня че се бях показал през шибидаха с еднометров флаг на България и обикалях по витошка (тогава беше още отворена) крещейки "България е Великаааа" а от зад отговаряха "Велика е България" :mhihi: :mhihi: :mhihi:
П.С. Скиса и твоя след някоя друга година ще е абитюрент така че живот и здраве ще му играем на бала :mhihi:
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 26 Май 2009, 9:10

http://www.dnes.bg/article.php?id=71465 Това май е доста показателно за "бъдещето" на нашата държава :confused:
Аз на бала си-1999г. бях с фолксваген пасат, но въпреки това всичко беше 6+, бала е за това всички да се повеселят и толкова, а не да се превръща в парад на това кой какви парцалки си е купил. Завършват някаква гимназийка и вдигат толкова шум, все едно са учили в Харвард. Преди 4 години си правихме абсолвентския бал в Стара Загор и никой не ни разбра дето се вика и пак беше много яко :lalala:
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 26 Май 2009, 11:27

Вчера по Тодор Каблешков една мома се придвижваше с багер :help:

Отпред в кофата, от ляво и седи циганина с тъпана, от дясно циганина с кларинета, тя надува мощно една свирка и прави чупки в ханша. Отзад една очукана фиестичка със още една тумба цигани с инструменти, следвана от куп лъскави возила.

Честно казано не разбирам силното им желание да изпъкват и да са различни, на моменти просто стават смешни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 26 Май 2009, 12:06

Колко интересна дискусия заформи Скиса с мнението си. Да се поставя на негово място, да погледна от чиято и да е родителска гледна точка - е сигурно е така.
Балът е веднъж и веднъж се празнува. Кичове, изгъзици или господа/госпожици за един ден - бол.
Само дето, аз като човек завършил преди 2 години, някак си не мога да се впиша в обстановката и да подкрепя тия мнения. Верно малко старовремски го давате.
"Ние да не мислите че сме си изкарали по-зле като сме били с Лади на баловете". Такова имало - с такова сте ходили. Пък и въобще кой ги сравнява тия работи? Тука ми става болно, щото ми напомняте бабетата от блока(че и моята баба допреди години) - "Ех ти да знаеш по Живково време какво беше". Не знам, защо ми е да знам? Ти оттам идваш, аз отивам в обратната посока, 'рийш?
Никой няма да различи костюма, ха, това и на мене ми го казваха и само се усмихвах тактично, защото бях с ръчно шит с италиански плат по моите мерки костюм на Агресия. Че и с инициалите ми. Миналата година пак си бях облечен с него като се събрахме с класа за ... 4-та бална май стана :mhihi: Не ми е кофти и не се чувствам като във филм.
Бях с А8ца на бала, нищо особено, братовчед ми беше с нея 2006та и аз по традицията същата работа.
Нашите събраха знайни и незнайни приятели и роднини, цял ресторант запазихме за моя бал.
До колата ми се движеше такси със фотограф и човек с камера които ни снимаха целия бал, не само мен да подчертая.
И вие ми казвате, че аз трябва да се чувствам зле заради това ли? Че няма да дадете и повече от 2-3000лв. ако това ще накара детето ви да се чувства специално? Или пък ще го му натяквате как сте дали 2-3000 лв. за бала му, та да се научи че парите не растат по дърветата? Че понеже вие сте били с Лади и Жигули, а ние с лъскави коли сме си прекарали по-зле от вас? "Като на филм" казвате?
Е да, ама не сте познали. И тук слагането под общ знаменател на всички е не на място. Има разлика - между кич - събрала се цялата рода с мамината дъщеря/син и се пулят и се снимат изкуствено усмихнати, младите поп-фолк-уонаби абитуриентки искат да имат цигански оркестър с тях; и между празник - веднъж в живота, нещо което няма да се повтори, със смях, кеф, алкохол, "Клетва", сълзи, втора бална, обещания как ще се виждаме и прочее страхотни спомени.

Ще ви кажа само едно, колеги - лесно е от дистанцията на времето да коментираш нещо, което ти се струва далеч от мирогледа ти. Лесно, обаче далеч не вярно и правилно.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 26 Май 2009, 12:26

аз лично наблегнах на това ,че се вцепених от полуголите момичета и глупостите ,които се правят с колите -не става въпрос ,че са скъпи ,а че се карат като луди! никога не съм казвал ,че човек не трябва да се радва на бала си. и уточних ,че тва са пресни впечатления и просто ги споделих с вас! верно ,че се получи дискусия и стари спомени и всеки си каза ,но тва е нормално. независимо от възрастта хората имат различни усещания за кич и хубаво и за скъпо и евтино. грозното за някои си остава грозно независимо дали е на 19 или на 39...!
има някакво преекспониране на цялата истерия покрай баловете и на някои ни идва в повече ,но тва не значи ,че сме задължително прави.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 26 Май 2009, 12:34

SKISA написа:аз лично наблегнах на това ,че се вцепених от полуголите момичета и глупостите ,които се правят с колите -не става въпрос ,че са скъпи ,а че се карат като луди! никога не съм казвал ,че човек не трябва да се радва на бала си. и уточних ,че тва са пресни впечатления и просто ги споделих с вас! верно ,че се получи дискусия и стари спомени и всеки си каза ,но тва е нормално. независимо от възрастта хората имат различни усещания за кич и хубаво и за скъпо и евтино. грозното за някои си остава грозно независимо дали е на 19 или на 39...!
има някакво преекспониране на цялата истерия покрай баловете и на някои ни идва в повече ,но тва не значи ,че сме задължително прави.

:yes: Maй и аз го изкарах моето мнение по-нападателно, отколкото трябваше да прозвучи.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 26 Май 2009, 12:40

На мен лично не може да ми е повече през *уя за тия балове... само да минат още 5-6 дена да спрат с малоумното си броене :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36

Мнение от Macros » 26 Май 2009, 22:55

Има голяма доза истина в това което се изписа в темата, но според мен и неразбирателство от разстоянието във възрастта :) С това за колите- и аз съм на мнение че няма смисъл ходенето на всички с извънземните джипове,като е пределно ясно, че колите не са на семейството! Аз лично на бала си също можех да бъда с много скъпа кола( безплатно при това),
но реших да съм с моята 36ца, първо защото ми беше мечта отдавна преди да я имам, и второ щото можех да си правя квот си искам (включително излизане през прозорци шибедаси и тн :mhihi: ). Само бях викнал приятел да ме кара, че да не карам на градус
Видях много позьрщина която за мен е смешна- имаше супер мн хора с бутилката по снимките, като че ли така или иначе не е ясно че всеки пие много тая вечер.
А иначе съм признал че тая година повечето абитурентки са гола вода- направили се бяха да изглеждат на по 30, или отвратителен кич (нз кое е по-зле :mhihi: )
Някои хора наистина изглеждат просташки, но това далеч не са всички :D
А пък това за даването на 2-3-5 бона за обличането аз не съм го видял толкова честно казано- за моят бал се похарчиха далеч по-малко пари, като имаше всичко което съм искал за да бъде готино изкарването ;) Костюма няма как да не струва поне 300-400 за да е хубав, оттам всеки си преценява :mhihi:
Ето ме и мен на моя бал на 21 беше:

Тука пада броене в двора на даскало:
Изображение

Това е с приятела дето ме вози с мойта убавица :D
Изображение

А тука тази в средата е сестра ми, а другите две са най-добрите приятелки
Изображение

На тези снимки според се виждат само усмихнати млади хора, а не позьорщина и грандомания :roll: Така че колеги не ни поставяите всички под общ знаменател :)

ПС: Ей тва качване на снимки ми взе здравето :mhihi:

Алфа Въшкар
Аватар
Кара: ч
Мечтае да кара: Countach през 80-те

Мнение от sme666ko » 26 Май 2009, 23:31

Евала на всички абитуриенти! Пожелавам им успех в живота и балове всеки ден! А хората, които изказаха негативно мнение са стари куфари! :D
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории