Ел. сгъващи се огледала за e36?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Ел. сгъващи се огледала за e36?
Здравейте,
живея в центъра и както се досещата редовно си прибирам ръчно огледалата и затова реших да попитам:
- има ли въобще огледала за bmw 318i 1997г. който да се сгъват с електромотрче? (или само по-новите са с тази привилегия)
- ако има моля упътете ме към фирма, цени и т.н.
- ако не дали ще станат от някой друг по-нов модел? (например е46...)
Мерси предварително.
живея в центъра и както се досещата редовно си прибирам ръчно огледалата и затова реших да попитам:
- има ли въобще огледала за bmw 318i 1997г. който да се сгъват с електромотрче? (или само по-новите са с тази привилегия)
- ако има моля упътете ме към фирма, цени и т.н.
- ако не дали ще станат от някой друг по-нов модел? (например е46...)
Мерси предварително.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- BorisMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: 92,318 sedan
Колега имаше една тема тук за някой,който си ги беше пригодил,но от новата 5-ца.Ще трябва да я потърсиш,тъй като не съм я сейвнал.Но си спомням,че и огледалата бяха към 400лв.
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
Мерси
Благодаря за отговорите, ще я потърся тази тема, ама нещо 400лв. за тази гъзарийка.... ще видим:))
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Аз съм сложил огледала от Е46 купенце които се вдигат нагоре, моите нямат машинка но има такива и с машинка за прбиране
Припасването не е кой знае колко трудно, тудното е електриките да се напаснат, но и това е оправено

Припасването не е кой знае колко трудно, тудното е електриките да се напаснат, но и това е оправено

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Icco написа:Аз съм сложил огледала от Е46 купенце които се вдигат нагоре, моите нямат машинка но има такива и с машинка за прбиране
Може ли някакви снимки да постнеш в темата
да попитам и аз - от много прибиране на дясното огледало явно му се е износило законтрящото чопче и сега се движи доста лесно-няма го съпротивлението при прибиране както си е заводско
като дигна 170-80 и то се свива малко помалко
някакъв лек има ли?
колегата да внимава от много свиване да не му станат като моето

някакъв лек има ли?
колегата да внимава от много свиване да не му станат като моето

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&_trksid=p3907.m263&_trkparms=algo%3DSI%26its%3DI%26itu%3DUCI%26otn%3D15%26po%3DLVI%26ps%3D54&item=350175622831&category=33649&viewitem=
Имаше и някъде, DIY как става да се прибират автоматично като изгасиш и да се пускат на втората степен на контактния ключ. Ама доста скъпички идват.
Ако има желаещи да се направи обща поръчка... пишете

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
А защо да не се вържат към алармата ,чрез комфорт модула ...само че при закючване да се прибират ,а при отключване да се отварят ...много по-лесно и безболезнено ще е според мен.

Това кога точно ще се прибират и отварят е най-малкия проблем
Чел съм и аз как от е39 ги слагат на е36, но при всички положения по-малко от 400-500 лева няма как да излезне, а за тези пари съм сигурен, че никой няма да го почне.
badmojo, колко пари си готов да дадеш за тази екстра, всмисъл сериозен ли си или се надяваш, че ще е 50-100 лв. ?

Чел съм и аз как от е39 ги слагат на е36, но при всички положения по-малко от 400-500 лева няма как да излезне, а за тези пари съм сигурен, че никой няма да го почне.
badmojo, колко пари си готов да дадеш за тази екстра, всмисъл сериозен ли си или се надяваш, че ще е 50-100 лв. ?
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/92-93-94 ... ccessories
Това е цена за 1бр. и не виждам доставка до България, но все пак...
Това е цена за 1бр. и не виждам доставка до България, но все пак...
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Имам новина за вас, момчета. Открих, че сгъваеми огледала могат да бъдат свързани с една от 2 възможности:
1 - Може да се включите, като електрически стъкла преминаване или подобен. В този случай, когато се увеличават, огледалата ще пъти нагоре, а когато и натиснете надолу, огледалата ще пъти надолу. Но ... ще трябва да поддържа бутане до огледалата са напълно сгънати! Ако спрете да натискате бутона във всяка точка, огледалото ще спрат по средата, без да са напълно сгънати. Това решение е гадно за мен.
А мой приятел ми каза, че някои реле може да се използва, за да го настоява за пълно сгъване .. Все още ми е гадно!
2 - Решение № 2, е по-привлекателна за мен.Открих, че огледала могат да работят с "електрически бутон чадър", който се предлага в нито E46 или E39.
.Аз отидох и имам използван E39 превключвате, имам свързани огледалата (преди инсталирането им) само за тест, ако тя работи като той трябва. : Ключ е 5 кабели за свързване, както следва:
1- позитивен край на огледала за обратно виждане
2 - Приземен края на огледала за обратно виждане
3 - 12V положителни (текуща)
4 - Интериор светлина (да направят бутон светлина през нощта)
5 - Приземен.
След инсталация, както по-горе, открих, че огледалата сгъва нагоре и надолу само с едно кликване Няма нужда от допълнителни релета, всичко е построена през ключа. Само с едно кликване можете да кратно / развивам. Много чист!
Аз сравнение двата бутона на E46 и E39 и E39 хареса повече, тъй като имат около рамката и ще бъде по-лесно да се поберат някъде в моята конзола. В E46 не разполага с рамка и е малко сложен за да го инсталирате в E36 конзоли.
Моята следваща стъпка е да инсталирате новата превключите и това е. Това,
Не е точен превода ама става горе долу ,понеже не ми се занимава да го превеждам ...това е от американски форум постове на разлечни юзъри относно темата .Огледалата са от е46
Второ мнение със видео:
Хей момчета,
Съжалявам за късния отговор, но аз бях зает последните няколко седмици.Ами, аз накрая инсталирали огледала с едно докосване преминаване на E39 Електрик чадър бутон. Инсталацията е доста направо напред, само болката е водене на жици от вратите към превключващите място.
Е, тук са стъпките много кратко.
1 - Премахване на панелите на вратите
2 - премахване на стария си огледала.
3 - инсталирате нови. This is a straight forward step, no tricks there. Това е направо пред стъпка, не трикове там.
4 - Сега, отстранете пластмасовата част, която съдържа всички кабели става от вътрешността на автомобила във врата. . Вие трябва да добавите допълнителни 2 жици във всяка врата да бъде контролирано от ключ.
. Тази пластмасова тръба наистина е пълен и това отнема няколко търпение и използването на твърда жица да намерим начин чрез.
5 - Да същата стъпка в съседната стая.
6 - свързване на нови кабели с 2 жици идващи с огледала, и после обратно вратата панели. Уверете се, че сте телени високоговорителите и огледала, електрически бутон превключвате.
7-вече всичко, за да се свържете преминаването на bottin има 5 жици свързване както следва:
- Положителна края на огледала за обратно виждане (+ съм на лявата и + съм на правото отива тук)
- Приземен края на огледала за обратно виждане (-си на левия и на десния си отива тук)
- 12V положителни (текуща)
- Интериорен светлина (да направят бутон светлина през нощта)
- Приземен.
Натиснете бутона за едно докосване и виж, че работят!
8 - Накрая, поставете преминаване под sunglass област, превключващите отива и се вписва идеално без модификации /
Ето и видео твърде както обещах.
http://www.youtube.com/watch?v=lZd7AQ6m7O0
1 - Може да се включите, като електрически стъкла преминаване или подобен. В този случай, когато се увеличават, огледалата ще пъти нагоре, а когато и натиснете надолу, огледалата ще пъти надолу. Но ... ще трябва да поддържа бутане до огледалата са напълно сгънати! Ако спрете да натискате бутона във всяка точка, огледалото ще спрат по средата, без да са напълно сгънати. Това решение е гадно за мен.
А мой приятел ми каза, че някои реле може да се използва, за да го настоява за пълно сгъване .. Все още ми е гадно!
2 - Решение № 2, е по-привлекателна за мен.Открих, че огледала могат да работят с "електрически бутон чадър", който се предлага в нито E46 или E39.
.Аз отидох и имам използван E39 превключвате, имам свързани огледалата (преди инсталирането им) само за тест, ако тя работи като той трябва. : Ключ е 5 кабели за свързване, както следва:
1- позитивен край на огледала за обратно виждане
2 - Приземен края на огледала за обратно виждане
3 - 12V положителни (текуща)
4 - Интериор светлина (да направят бутон светлина през нощта)
5 - Приземен.
След инсталация, както по-горе, открих, че огледалата сгъва нагоре и надолу само с едно кликване Няма нужда от допълнителни релета, всичко е построена през ключа. Само с едно кликване можете да кратно / развивам. Много чист!
Аз сравнение двата бутона на E46 и E39 и E39 хареса повече, тъй като имат около рамката и ще бъде по-лесно да се поберат някъде в моята конзола. В E46 не разполага с рамка и е малко сложен за да го инсталирате в E36 конзоли.
Моята следваща стъпка е да инсталирате новата превключите и това е. Това,
Не е точен превода ама става горе долу ,понеже не ми се занимава да го превеждам ...това е от американски форум постове на разлечни юзъри относно темата .Огледалата са от е46
Второ мнение със видео:
Хей момчета,
Съжалявам за късния отговор, но аз бях зает последните няколко седмици.Ами, аз накрая инсталирали огледала с едно докосване преминаване на E39 Електрик чадър бутон. Инсталацията е доста направо напред, само болката е водене на жици от вратите към превключващите място.
Е, тук са стъпките много кратко.
1 - Премахване на панелите на вратите
2 - премахване на стария си огледала.
3 - инсталирате нови. This is a straight forward step, no tricks there. Това е направо пред стъпка, не трикове там.
4 - Сега, отстранете пластмасовата част, която съдържа всички кабели става от вътрешността на автомобила във врата. . Вие трябва да добавите допълнителни 2 жици във всяка врата да бъде контролирано от ключ.
. Тази пластмасова тръба наистина е пълен и това отнема няколко търпение и използването на твърда жица да намерим начин чрез.
5 - Да същата стъпка в съседната стая.
6 - свързване на нови кабели с 2 жици идващи с огледала, и после обратно вратата панели. Уверете се, че сте телени високоговорителите и огледала, електрически бутон превключвате.
7-вече всичко, за да се свържете преминаването на bottin има 5 жици свързване както следва:
- Положителна края на огледала за обратно виждане (+ съм на лявата и + съм на правото отива тук)
- Приземен края на огледала за обратно виждане (-си на левия и на десния си отива тук)
- 12V положителни (текуща)
- Интериорен светлина (да направят бутон светлина през нощта)
- Приземен.
Натиснете бутона за едно докосване и виж, че работят!
8 - Накрая, поставете преминаване под sunglass област, превключващите отива и се вписва идеално без модификации /
Ето и видео твърде както обещах.
http://www.youtube.com/watch?v=lZd7AQ6m7O0
Последна промяна Smoocki на 15 Мар 2009, 17:32, променена общо 2 пъти

Братле, това е ясно, елементарно е. Това е най-малкия проблем. Намери огледалата, свързването им е бял кахър (даже се чудя как си си играл да превеждаш толкова логично нещо).
А към предишния пост (този с линка от ибей), колега, те и оригиналните ни огледала са "folding" , но проблема е че не са "automatic folding" :-) , с две думи, това са обикновени фалшиви огледала за е36, които в България струват доста по-евтино.
А към предишния пост (този с линка от ибей), колега, те и оригиналните ни огледала са "folding" , но проблема е че не са "automatic folding" :-) , с две думи, това са обикновени фалшиви огледала за е36, които в България струват доста по-евтино.
- D_reamcatche_R
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: и се радва на живота...
- Мечтае да кара: по немските аутобани....
PeReZ написа:А към предишния пост (този с линка от ибей), колега, те и оригиналните ни огледала са "folding" , но проблема е че не са "automatic folding" :-) , с две думи, това са обикновени фалшиви огледала за е36, които в България струват доста по-евтино.
И аз точно това се зачетох, няма смисъл ако си останат пак ръчно да се прибират...
Презрението трябва да се изразходва икономично, защото има много нуждаещи се.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2