Чета и рева

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 23 Яну 2005, 9:37

мдам... аз го наричам "тръпката да живееш в България" в сф дося не съм карал, не знам как е... но във варна имам 14-15 месеца стаж и към 20 000км за тва време и това което четох ми се струваше някак си чуждо и непонятно... не че нещо ама... такива ситуации и аз съм имал.. ама някак си са малко.. един вид се броят на пръсти та даже ги помня сичките :) и аз съм вършил подобни глупости съвсем в началото (поради незнаене, неоглеждане и т.н.) ама... някак си не ми се случват през 5 минути тия работи.. не знам що така :) само един единствен ден (много паметен) имах чувството че всяко второ МПС на пътя е там с единствената цел да ме утрепе... ама въпреки всичко някак си доста рядко ми се случва да чувам клаксони, да ми взимат предимство... само бибероните в голфовете са по начесто :mhihi:
т. е. ми се струва че малко преувеличавате... сори за критиката :uups:

Потребител
Аватар

Мнение от setra49 » 23 Яну 2005, 10:28

DEFLEPPARD написа:т. е. ми се струва че малко преувеличавате... сори за критиката :uups:

:D Голямата разлика според мен е че се сравняват вижданията на човек живеещ в чужбина и свикнал на един стил на каране и на хора които са претръпнали и неправещи им впечателние, като тези в живеещите в БГ.
Ако последните 3 месеца например си карал в Мюнхен, Саарбрюкен, Карлсруе или Виена и се прибереш в България, първите 3 дена си караш нормално, спираш на всеки знак, даваш път по пешеходни пътеки, пешеходците ти се чудят, дали не се опитваш да го подмамиш на пътеката, за да ги смачкаш още по брутално и подобни неща.. И на 3тият ден нещо се чупи в тебе, освирепяваш и си казваш - бе мама му стара, карай да върви...и пак по старият начин...

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 23 Яну 2005, 13:18

автора на този пост наистина е казал всичко което аз някога исках да кажа по въпроса :bowdown: :yes:

ей това е решението на проблема...повярвайте ми оправия друга няма: :bowdown:
Та моето мнение е, че в България трябва да има драконовски глоби. И не ми пука дали законът важи за всички или не. Искам да изгарят и добрите хорица, дето не са имали пари да си купят хубави гуми и са тръгнали с "джапанки" по зимните пътища, па макар и "съобразявайки се с това". Искам полицаите да спират всеки, дето кара с два пръста а с цяла ръка държи безценния "жисеем", дето струва колкото две негови месечни заплати. Не ми пука, че в момента може да се обажда на болната си майка и бърза да вземе невръстната си дъщеричка от детската градина. Все ми е едно дали през това време порай полицая са минали 3 мутри с BMW 9000 и кусур, дето са карали без ръце, със затворени очи, обърнати назад и гледащи телевизия. Все ми е едно, повярвайте ми. И на вас трябва да ви е все едно, като се замислите. Ето логичното обяснение: ако сте толкова бедни и честни, последното нещо което искате да направите, според мен, ще е да вгорчите нечий чужд живот като предизвикате катастрофа. Без значение дали от самонадеяност, непредпазливост или небрежност. Нали всички се борим срещу неправдата? Ми хайде тогава да не се борим срещо нещо, чрез неговото умножаване. Че ще стане като борбата за мир с атомни бомби. Простата сметка е, че ако идиотите по пътищата се намалят с 80% и от тях 100% са бедни, честни и/или глупави хора,
то идиотите все пак са се намалили със 80%. По добре другите 20% идиоти, недосегаеми от закона, да са 100% мутри, но да са само 20%. Някак по-леко е да живееш с 80% нормални хора и 20% мутри.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 23 Яну 2005, 13:31

setra49 написа: :D Голямата разлика според мен е че се сравняват вижданията на човек живеещ в чужбина и свикнал на един стил на каране и на хора които са претръпнали и неправещи им впечателние, като тези в живеещите в БГ.

може и да си прав.. има логика да съм свикнал с някой неща и да ги приемам за даденост и за нормални :uups:
ся се сещам като бях в Париж през 98-а имаше такава случка един човек с мерцедес очиларка спря пред мене докато чаках да пресека (без пешеходна пътека, знаци или квото и да било) и аз го гледах и се чудех "тоя пък за кво спря" и докато се усетя да пресека стана малко задръстване... :uups: пък във Варна като ме блъснаха преди няколко години (светеше ми зелено ама и на едни коли светеше зелено...) не само че не получих никво съчувствие, ами шофьора излезе от колата с крясъци и се наложи да избягам бързо за да не отнеса пердаха :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 23 Яну 2005, 13:44

По повод поста от анонимния автор:
Както често става кучето си лае, керванът си върви.

Някой от Вас бил ли е в арабския свят да види там как карат?! Тук ще му се стори рай...

Това, което се опитвам да Ви кажа е, че БГ е на кръстопът - нормално е да се пресичат различните култури, в това число и тази на шофиране.

А иначе изобрът е персонален: Всеки сам избира дали да бъде азиатец или европеец!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора

Мнение от BigMUZZY » 23 Яну 2005, 13:49

Не е съвсем така и Германия. Поне според мой съученик, който от 2-3 години учи и работи в Германия. По Коледа си беше тук и говорихме. Според него не е рядкост по магистралата да карат идиотчета в лява лента и да не те пускат нарочно. И там ги има такива
...Тез` две бири `що ги каза ...?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от emdless4 » 25 Яну 2005, 11:29

Diablo написа:
TheBoss написа:
Diablo написа:........... Ако спазваш новобоядисаните маркировки не си мъж................

Идвайки от Калотина към магистралата през София (мисля в началото на Сливница), ще забележиш как при 3 платна в едната посока тарикатите се престройват в 4тото (насрещно), бавно придвижвайки се срещу насреща идващите им коли, правещи ляв или съответно десен завой от напречната улица. .

А на Семинарията, идвайки от Симеоново, винаги колоната за ляв завой започва от завоя в гората, и си влиза в насрещното??? За чий ... :censored: :?: Аз като идвам в обратната посока, и трябва да се натрисам винаги в една хлътнала шахта, а не да си седя в платното, че да им правя кефа? :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 25 Яну 2005, 13:51

Писал съм го доста пъти, пак ще го напиша - истината винаги е по средата. Идиоти с хубави, не чак толкова хубави, бързи и не чак толкова бързи коли - бол! Едно лайно (не, няма да го цензурирам) с биберон в устата и пернишки тунингована червена Е36 миналата седмица засече 2 коли, избута в съседната лента още 5, включително мен, за капак паркира точно върху пешеходната пътека пред Арена, свиркайки до припадък на без това подплашените от връхлитането му пешеходци. Подминах го с пренебрежение. Пак там на другия ден някакви двама се засякоха на предишния светофар (този на Цанков ;) ) и продължиха да се избутват нагоре към тунела, а ние, останалите се чудехме накъде да хванем,за да не ни ударят. Изравних се с потъмнената от всякъде Ибиза от началото на брака на Сеат и ФВ, погледнах към мазничкото киче зад волана, повдигнах въпросително ръка, а той ми показа среден пръст. Е, опитах да го подмина великодушно, ама задницата ми някак сама отиде към него... До кога да ги търпя такива?
И като говорим за търпение, до кога да търпим безхаберието на КАТ и пътните служби, които се трогват от ямите и липса на маркировка по пътищата само когато някой се пребие или минава високопоставена чужда делегация? Който е пътувал София-Варна през последните 3-4 години редовно, знае за какво говоря... Малкото ремонтирани и нови участъци стоят по месеци без маркировка... За старите не говорим - всичко е въпрос на инстинкт за самосъхранение - да уцелиш правилната лента в правилния момент. За липсващите знаци няма да коментирам, те са си хронична болест на родните пътища.
Цялата идея на това словоизлияние е,че промяната на шофьорския манталитет и съзнание става първо с пример, после с глоби. Споделял съм го с пи ар-ката на КАТ, гледа ме половин час с отворена уста. Защо КАТ не направи кампания сред собствените си служби, сред държавните институции? НСО трепят хора за спорт по пътищата на България, де що има "държавен" шофьор със служебнен Опел, Рено или БМВ се държи сякаш е хванал царя и онзи над него за шлифера... Заобиколен от "държавни" и "частни" талибани по пътищата, и най-разумния човек в даден момент му пада пердето... Единствения начин да останем 80% съвестни и 20% талибани е чрез пример. Когато налагащите реда дават пример, разумните хора ще следват. Останалите - да ги глобяват. Колкото и където сварят! А сега тези, които налагат реда са най-безобразни. Това е основна предпоставка за анархията. А както знаем, нищо не се случва само за себе си.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The Mravoiada » 25 Яну 2005, 14:12

Lion написа:Писал съм го доста пъти, пак ще го напиша - истината винаги е по средата. Идиоти с хубави, не чак толкова хубави, бързи и не чак толкова бързи коли - бол! Едно лайно (не, няма да го цензурирам) с биберон в устата и пернишки тунингована червена Е36 миналата седмица засече 2 коли, избута в съседната лента още 5, включително мен, за капак паркира точно върху пешеходната пътека пред Арена, свиркайки до припадък на без това подплашените от връхлитането му пешеходци. Подминах го с пренебрежение. Пак там на другия ден някакви двама се засякоха на предишния светофар (този на Цанков ;) ) и продължиха да се избутват нагоре към тунела, а ние, останалите се чудехме накъде да хванем,за да не ни ударят. Изравних се с потъмнената от всякъде Ибиза от началото на брака на Сеат и ФВ, погледнах към мазничкото киче зад волана, повдигнах въпросително ръка, а той ми показа среден пръст. Е, опитах да го подмина великодушно, ама задницата ми някак сама отиде към него... До кога да ги търпя такива?
И като говорим за търпение, до кога да търпим безхаберието на КАТ и пътните служби, които се трогват от ямите и липса на маркировка по пътищата само когато някой се пребие или минава високопоставена чужда делегация? Който е пътувал София-Варна през последните 3-4 години редовно, знае за какво говоря... Малкото ремонтирани и нови участъци стоят по месеци без маркировка... За старите не говорим - всичко е въпрос на инстинкт за самосъхранение - да уцелиш правилната лента в правилния момент. За липсващите знаци няма да коментирам, те са си хронична болест на родните пътища.
Цялата идея на това словоизлияние е,че промяната на шофьорския манталитет и съзнание става първо с пример, после с глоби. Споделял съм го с пи ар-ката на КАТ, гледа ме половин час с отворена уста. Защо КАТ не направи кампания сред собствените си служби, сред държавните институции? НСО трепят хора за спорт по пътищата на България, де що има "държавен" шофьор със служебнен Опел, Рено или БМВ се държи сякаш е хванал царя и онзи над него за шлифера... Заобиколен от "държавни" и "частни" талибани по пътищата, и най-разумния човек в даден момент му пада пердето... Единствения начин да останем 80% съвестни и 20% талибани е чрез пример. Когато налагащите реда дават пример, разумните хора ще следват. Останалите - да ги глобяват. Колкото и където сварят! А сега тези, които налагат реда са най-безобразни. Това е основна предпоставка за анархията. А както знаем, нищо не се случва само за себе си.

Зверски вярно си го написал! :yes: Евала!
There are moments
when the only thing that stands still
is time itself
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Яну 2005, 14:20

!!Asen_X написа:А при десен завой, когато и на пешаходците им е зелено... забелязвате ли колко малко коли си правят труда да спрат и да ги пропуснат?! Ама нали все бързаме...

Последния път, когато си направих този труд един бакшиш ми свали задната броня.
Изображение

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 25 Яну 2005, 14:56

Diablo написа:
TheBoss написа:
Diablo написа:........... Ако спазваш новобоядисаните маркировки не си мъж................

Де ги виде тия маркировки бре? ...............

Има доста поставени знаци, както и маркировки. Факт! И не само в София, а на доста места по БГ в последните 3 месеца са наслагали знаци, мантинели и маркировки.
...........

Абе пич, аз всеки ден пътувам от Надежда-6 по Ломско шосе, през Гарата, ЦУМ и до НХГ. А вечер минавам през надлез Надежда. Ами да ти кажа, май повече то 1-2 км. с маркиривка не съм видял. Да, по жълтите павета съм съгласен с тебе, има, но я пусни по Ломско или по надлеза и ако не си минавал друг път, направо ще се изгубиш.

Lion написа: НСО трепят хора за спорт по пътищата на България, де що има "държавен" шофьор със служебнен Опел, Рено или БМВ се държи сякаш е хванал царя и онзи над него за шлифера...

Еееееееее, стига де. Това го пишеш за да ме дразниш ли? Като изключиме онази жена дето я изхвърлиха в канавката(и това беше по времето на стария началник) напоследък (2-3 год.) НСО няма тежки произшествия. Пък и там карат шофьори дето са доста наясно какво правят колите им, най-малкото защото редовно ходят да тренират на полигон и да видиш какви неща правят само. :mhihi: Ще ти се прииска и ти да бачкаш там и да ти дават да трошиш служебни коли докато правиш оперативно обръщане n на брой пъти за го направиш перфектно, т.е. хем да завъртиш колата на 180 градуса, хем ВИПът да не се почуства застрашен. Пък и службата е сериозна, няма опели и рена. Само най-доброто: БМВ и МБ.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 25 Яну 2005, 15:23

Иво, знаеш,че не е към теб! Просто много от твойте колеги се мислят за нещо повече от царе на пътя като имат пистолет и са с жълта лепенка... Сори, но е факт! Не искам да разказвам сега конкретни случки (може да ти ги споделя лично), но имам много лошо впечатление от колегите ти по пътищата. Точно защото са професионалисти, знаят какво могат колите и имат най-добрите коли (гледал съм тренироовка на полигона във Враня ;) ), би трябвало да НЕ се държат така! С опел, рено и т.н. визирах други държавни учреждения, чиито шофьори си позволяват огромни безобразия, без да имат опита на хората от НСО. Това имам предвид - тези хора трябва да са примера за останалите! Това е. No offence!
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 25 Яну 2005, 15:59

Лично мен 2 пъти са ме изблъсквали от пътя - първия беше в първата седмица след като взех книжката - как не ни писаха по вестниците още незнам, размина се на 2-3 самтиметра...
Другият случай беше с баща ми - спомням си, че возеха Жан Виденов, значи доста отдавна е било.... При 160 го настига един играч, задминава го и го засича :shock: Последва каскада като по филмите...
И двата случаи са с кортежи на НСО...
Между другото познавам се със сина на сегашния шеф на шофьорите и от сума време го карам да ме уреди да ида на една тренировка, но не се получава :( :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 31 Яну 2005, 11:32

Малки са ни глобите и затова е така. Я карайте с 50-80 км превишение във Франция ....
Нямате си на идея, какво ще ви се случи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от StuNNeR » 31 Яну 2005, 12:17

Мдам,законите ни куцат яко!
Иначе тея НСО са луди в добрия смисал на думата.Преди време гледах някакво филмче по телевизията какво праят с баварките
и се разбих:cop:
Но като засичат някого по пътищата,могат ли да знаят какав е тоя зад волана?!

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории