Комън рейл - автоматик и .... съвети преди покупка?
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Комън рейл - автоматик и .... съвети преди покупка?
Здравейте ,колеги !
Смятам да закупя 730 д . Чел сам и знам ,че мотора е много добър . Нова технология ,няма спор . Все пак какви са проблемите на този мотор ? Появяват ли се течове на гориво от дюзи или от другаде ?Има ли типичния за тдс проблем с топлия старт ? Лопатките на водната помпа пластмасови ли са ?Виждам ,че някои модели имат повече "копчета"
над поставките за чаши . Кое копче е желателно да го има?
Смятам да закупя 730 д . Чел сам и знам ,че мотора е много добър . Нова технология ,няма спор . Все пак какви са проблемите на този мотор ? Появяват ли се течове на гориво от дюзи или от другаде ?Има ли типичния за тдс проблем с топлия старт ? Лопатките на водната помпа пластмасови ли са ?Виждам ,че някои модели имат повече "копчета"

- Благодаря предварително .
Последна промяна klintan66 на 19 Дек 2008, 18:57, променена общо 1 път
- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
с топлия старт освен тдс друг бмв мотор незнам да има проблеми помпата е консуматив и се сменя с метална турбина да ти е мирна главата мисля ако не си глътне пеперудите няма кво да го събори тоя мотор карал съм на 600 000 км такъв нищо му нямаше мъркаше само май с дюзите имат ядове от време на време
- Ivaka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 M3 Convertible
Доста скъпа им е потдръжката в сравнение с TDS-a иначе специялно този мотор е много добър.Най големия им проблем е гадната нафта по нашите бензиностанций. 

Със 200 в насрещното питай как е в първа класа,когато до мен се возят 2 кучки за украса....
- klintan66
- старши ентусиаст
-
Добре , щом няма много мнения ,това е добре .
А вчера гледах едно 730д , обаче като включа на R и започват едни доста силни и неприятни вибрации . Казах " ще си помисля "и чао .

- Как да разбера състоянието на автоматика ? Някакви тънкости има ли ? дайте съвет. Всъщност какъвто и да е съвет за 730Д ще ми е полезен.
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
за автоматика мога да ти кажа че не трябва да има нищо, което да тропа, шуми, вибрира- единственото което е (впечатления от мерцедес пура, която съм карал) че съвсем леко да придърпа при смяна на предавките, все едно си на ръчна и леко пробваш да потеглиш - трябва да сменя плавно и без придърпване, ако бъркам - нека ме поправят 

- КИРО
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 36,Е 38,Е 65
Аз от скоро карам такова само че старото Е 38, засега съм много доволен направо не стъпва на земята....някой части са скъпички но не е кой знае какво.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
9 мнения
• Страница 1 от 1