Кои са най-подходящите зимни гуми?
Модератор: Технически модератори
73 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- vodach
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 1.8
- Мечтае да кара: Е39 2.5 D
Кои са най-подходящите зимни гуми?
Скъпи колеги,
Понеже сезона за смяна насътпи бих искал да направя една тема за най-подходящите зимни гуми (ЗГ).
1. Кой, какъв клас ЗГ е кара ? (Марка, модел и шарка също са отзначение за тези, които се интересуват)
2. Ползвате ли втора ръка, топъл или студен регенерат ЗГ ?
3. Какви постижения имате с вашите ЗГ?
Аз карам с Yokohama от пред и Mishelin от зад. Мишелина за нищо не стават, защото са доста стари без значение, че грайфер е запазен. Мисля за първи път да пробвам нови топъл Регинерат за от зад. Дават ги за сняг и кал. Веднъж карах една с такива и ми останха очите от къде ме извади. Ходих до Добринище миналата година и зад мен останаха доста коли и с предно, и със задно.

Понеже сезона за смяна насътпи бих искал да направя една тема за най-подходящите зимни гуми (ЗГ).
1. Кой, какъв клас ЗГ е кара ? (Марка, модел и шарка също са отзначение за тези, които се интересуват)
2. Ползвате ли втора ръка, топъл или студен регенерат ЗГ ?
3. Какви постижения имате с вашите ЗГ?
Аз карам с Yokohama от пред и Mishelin от зад. Мишелина за нищо не стават, защото са доста стари без значение, че грайфер е запазен. Мисля за първи път да пробвам нови топъл Регинерат за от зад. Дават ги за сняг и кал. Веднъж карах една с такива и ми останха очите от къде ме извади. Ходих до Добринище миналата година и зад мен останаха доста коли и с предно, и със задно.

Последна промяна vodach на 09 Ное 2008, 8:38, променена общо 1 път
"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"
- Иван Стоянов
- младши ентусиаст
-
Колега тая история с регенерата е......живота си е твой.Иначе и аз не сам привържаник на Мишелин ,но гумите не са шега работа и е по-добре повече пари за повече сигурност!По принцип марките са Нокиан,Вредщайн,Дънлоп,Йокохама,Бриджстон.
- vodach
- младши ентусиаст
-
След като регенерат ще вкрават ралитата и формула 3000... незнам......
Ти с какво караш ?

Ти с какво караш ?
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
има едни зимни гуми - новите зимни гуми
аз ползвам фулда кристал и дънлоп за зимни гуми и винаги съм стигал докъде е трябвало 

- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
- Кара: T-34
Има една марка, на чиито гуми винаги пише "TYRES ENGINEERED IN GERMANY" - Аз я препоръчвам с две ръце както летните, така и зимните 

R6 - Was sonst?
- vodach
- младши ентусиаст
-
- Иван Стоянов
- младши ентусиаст
-
Пак ти казвам живота и колата са си твой
А от формулата не гледай щото ония регенерат няма нищо общо с този който ще си купиш
За жалост.

- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
- Кара: T-34
vodach написа::shock:
не я знам, Continental ?
Това са гумите

Малко са по-скъпички, но за мен нямат алтернатива

R6 - Was sonst?
- vodach
- младши ентусиаст
-
човек се учи дкато е жив. Това май беше марката с която Бимите се продава, като нови. Те са май в най-горния клас, почти не съм виждал да ги карат из града. Все пак новата ЗГ си е най-добре. Без Дебица и Корморан.
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Като гуми говоря, нямам опит с такива точно на БМВ-то:
Gislaved - оре и на предно и на задно, прави задното предно, а предното....... НО е мека и ако няма сняг и лед си остава по пътя - по-често се налага покупка на нови.
Pirelli Winter Carving - взеха шарката на по-горните (ама не точно) и са малко по-твърди, но определено вършат работа за неекстремно каране и за нашите условия.
Barum - евтини гуми, които не препоръчвам за задно - на предно се държат много добре - 175/65 R14 със 140км/ч на покрит изцяло път със сняг (никакъв асфалт), но лесно въртят.
Gislaved - оре и на предно и на задно, прави задното предно, а предното....... НО е мека и ако няма сняг и лед си остава по пътя - по-често се налага покупка на нови.
Pirelli Winter Carving - взеха шарката на по-горните (ама не точно) и са малко по-твърди, но определено вършат работа за неекстремно каране и за нашите условия.
Barum - евтини гуми, които не препоръчвам за задно - на предно се държат много добре - 175/65 R14 със 140км/ч на покрит изцяло път със сняг (никакъв асфалт), но лесно въртят.
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Преки впечатления имам от Мишлен, Дънлоп и Нокиан.
1-те няма да купя такива, а за 2-те и 3-те гласувам с 2 ръце за
Отделно имам непреки впечатления за Гудиар Ултра Грип 7 и не бих карал с тях.
За Вредщайн не мога да кажа нищо въпреки че хора който принципно разбират от гуми са ми казвали че не са гуми за зимата.
Континентал-а ми е непознат изцяло, но е с доста добра слава така че....
Фулда, също са ми до голяма степен непознати, но според тестове който съм гледал излиза че е доста добра гума също.
Колкото до всички японски подметки, такива само и единствено лятото.
едит:
Йокохама съм карал на предна ос зимни и повече такива гуми дори за летни незнам дали ще си купя

1-те няма да купя такива, а за 2-те и 3-те гласувам с 2 ръце за

За Вредщайн не мога да кажа нищо въпреки че хора който принципно разбират от гуми са ми казвали че не са гуми за зимата.
Фулда, също са ми до голяма степен непознати, но според тестове който съм гледал излиза че е доста добра гума също.
едит:
Йокохама съм карал на предна ос зимни и повече такива гуми дори за летни незнам дали ще си купя

- vodach
- младши ентусиаст
-
VesoPesa написа:Преки впечатления имам от Мишлен, Дънлоп и Нокиан.
1-те няма да купя такива, а за 2-те и 3-те гласувам с 2 ръце за![]()
едит:
Йокохама съм карал на предна ос зимни и повече такива гуми дори за летни незнам дали ще си купя![]()
Добре де с кои ще какраш през зимата ?
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
За мен марката е без значение-карал съм и със скъпи маркови и неизвестни скандинавски,докато накрая разбрах ,че хубавата гума се познава с пипане-като прекараш палец по шарката,трябва да усещаш ,че е мека като гумичка за молив-има ли го това качество гумата задължително е хубава.И зимна гума с грайфер под 5-6мм е несериозно 

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
един път да имаме еднакво мнениеzvetiko написа:За мен марката е без значение-карал съм и със скъпи маркови и неизвестни скандинавски,докато накрая разбрах ,че хубавата гума се познава с пипане-като прекараш палец по шарката,трябва да усещаш ,че е мека като гумичка за молив-има ли го това качество гумата задължително е хубава.И зимна гума с грайфер под 5-6мм е несериозно

73 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5