BMW Новини: Новата 7-ма серия

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 03 Окт 2008, 7:20

а бе и мене ме кефи Е38цата и Е30ката ме кефи....!! ма я да питам сички ,дето казват за новите : ако ви турат на преката пред блока една Е38 и една нова 7ца и едно Е30 и една 3ка купе 2008 на кое ще се качите ,че не ми е ясно...!?!?!?!? ;) не бе питам...!? е така за разнообразие!!! заебете парите ,не мислете колко струват-просто кажете на кое ще се качите да си тръгнете с него.....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 03 Окт 2008, 12:07

SKISA написа:а бе и мене ме кефи Е38цата и Е30ката ме кефи....!! ма я да питам сички ,дето казват за новите : ако ви турат на преката пред блока една Е38 и една нова 7ца и едно Е30 и една 3ка купе 2008 на кое ще се качите ,че не ми е ясно...!?!?!?!? ;) не бе питам...!? е така за разнообразие!!! заебете парите ,не мислете колко струват-просто кажете на кое ще се качите да си тръгнете с него.....

Аз лично ще се метна в новата седмица но ще ми е мъчно, че не иглежда така както е изглеждала Е38-цата когато е излязла...

Ако обаче ми паркираш едно Бентли Континентал, едно Куатропорте и новата седмица ще се замисля между Бентлито и Куатропортето.
И то не защото не съм фен на БМВ ами точно обратното защото съм фен и не ми харесва миловидния вид на тази седмица.

Когато Е38-цата се появи на пазара беше безпорен лидер мачкаше всякаква конкуренция, всички охкака и ахкака сед нея. Сега обаче не е така, дори много от заклетите сктанти си викат "абе нещо тая предница"...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от icak » 03 Окт 2008, 13:25

ja написа:
SKISA написа:а бе и мене ме кефи Е38цата и Е30ката ме кефи....!! ма я да питам сички ,дето казват за новите : ако ви турат на преката пред блока една Е38 и една нова 7ца и едно Е30 и една 3ка купе 2008 на кое ще се качите ,че не ми е ясно...!?!?!?!? ;) не бе питам...!? е така за разнообразие!!! заебете парите ,не мислете колко струват-просто кажете на кое ще се качите да си тръгнете с него.....

Аз лично ще се метна в новата седмица но ще ми е мъчно, че не иглежда така както е изглеждала Е38-цата когато е излязла...

Ако обаче ми паркираш едно Бентли Континентал, едно Куатропорте и новата седмица ще се замисля между Бентлито и Куатропортето.
И то не защото не съм фен на БМВ ами точно обратното защото съм фен и не ми харесва миловидния вид на тази седмица.

Когато Е38-цата се появи на пазара беше безпорен лидер мачкаше всякаква конкуренция, всички охкака и ахкака сед нея. Сега обаче не е така, дори много от заклетите сктанти си викат "абе нещо тая предница"...

Ето какво е написал още преди 6 години един колега за тогавашния прототип на 1-ва серия, което според мен важи и до ден днешен за всички модели:

Svetoslav написа:Na men li4no tozi prototip str6no mi dopada.Da ne si ostane samo takav.Kakvo da vi kaja za tozi Chris Bangle - vzima smeli re6enij,kato rezultatite 6te se vidiat savsem skoro.6tom e Chefdesighner,zna4i firmata go podkrepia.AZ sa6to.Vse pak BMW ne moje da raz4ita na stara slava i dizainat triabva da se razvie v niakakva posoka.Tezi formi po moe mnenie ve4e sa iz4erpani.Klasikata si e klasika,no triabva da se varvi napred.
bavaria

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 03 Окт 2008, 14:34

И ти си прав донякъде, но го има и момента, ако сложиш пред блока новата 7-ца, с65 и с8. Ами псувайте ме, ако щете, но не бих избрал 7-цата. Не ме разбирайте погрешно - хубава е, но май само отзад. Поне на мен така ми се струва. Просто погледнете за момент Е32 и Е38 и ми кажете виждате ли същата тази агресивна предница и в F01. Защото аз виждам само едни обикновени фарове, нищо особено, огромни бъбреци и леко недомислена предна броня, която също не е нищо особено.

Аз новите модели иначе ги харесвам. Всички с изключение на 7-цата и Х3. :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 03 Окт 2008, 16:27

ja написа:
Apassionata написа:...А мненията, че развалят новите BMW-та... повечето са на хора, каращи доста стари екземпляри и нямащи възможности / и мечти/ за последните модели :roll:

Те и повечето мнения, че колата е супер, пак са на такива хора :)

Е, ясно защо, много повече хора има изобщо със стари BMW-та. А тези с новите-новенички... на повечето хич не им е до този форум, освен ако не са ентусиасти от години, минали през два-три предни модела.
Изображение

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 03 Окт 2008, 16:43

Apassionata написа:
ja написа:
Apassionata написа:...А мненията, че развалят новите BMW-та... повечето са на хора, каращи доста стари екземпляри и нямащи възможности / и мечти/ за последните модели :roll:

Те и повечето мнения, че колата е супер, пак са на такива хора :)

Е, ясно защо, много повече хора има изобщо със стари BMW-та. А тези с новите-новенички... на повечето хич не им е до този форум, освен ако не са ентусиасти от години, минали през два-три предни модела.

:yes:

Но все пак нека не забравяме, че в България още е доста трудничко с нормална работа да си изкараш за Е60, Е90 или каквото и да е "Е", произведено наскоро..

Забравих да добавя, че повечето от хората в този форум сами са си лежали под БМВ-тата и за това са ентусиасти .. защото не сме като европейците, които просто карат колата в сервиза, там им я оправят и продължават да си я карат след това ..
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 03 Окт 2008, 17:09

ми аз мисля ,че външен вид -кола не кара...!! не че не е хубаво да изглежда добре,но след кат оогледах какво може и прави мойта 5ца просто и прозрачна да ми я беха дали-щех да я взема...!! много по-важно е кво може под капак,отколкото некви бъбреци или лайстна на багажника...!!!
аз също съм лежал под мойта Е30ка ,което би трябвало да ме прави сектант и фен ,но сега не мога да легна под Е60ката ,защото няма какво да и направя...!!така че се налага да ходя в сервиз....
и още....: не е вярно, че с нормална работа не може да се изкара за нормална кола-аз не продавам наркотици,не изнасям оръжие и съм си взел Е60....!!!
разбира се ,че на и на мен Е38цата ми харесва повече на външен вид ,но ако са една до друга с новата 7ца просто няма шанс да я взема нея...!!!съжалявам!! квито и простотии да е правил крис бенгъл не може да повлияе на подкапачното устройство.
а за А8 и С-класата на мерц-ми няма да си взема никоя от тях,защото тоя избор вече го правих и след много питания,проучвания и карания не ми харесаха повече и не е от предубеждение...!! а8цата е страхотна кола на външен вид-най-много ми харесва от трите ,но иначе-не! взех достатъчно мнения на хора,които мита в служебните си гаражи поне 10 А8ци и още едни хора,които пък имат повече от 10 от различните генерации и казаха ,че само старата-острата А8ца не е давала много ядове-сичко останало се преебава....!! а за С-класата впичатленията са ми от преди три-четри дни и ...съжалявам,мерц....!!не ми пхареса доли сравнена със 7цата-актуалната. не говоря външно....!!! така че тия коли не са жени и няма да си я показвам пред син-сити и ме интересува кво може да прави и как се кара ,а не как изглежда....!!
п.с. мойта даже не е и металик!пука ми....!!ма па върви като змей...!! и не се чупи...!!

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар

Мнение от Runnaway » 03 Окт 2008, 17:21

Имах предвид, че с Държавна работа Е60тка не можеш да си вземеш освен ако не си дупетат. Всеки кадърен, който си направи добър бизнес може да си купи каквато кола си пожелае. Не бях докрай прецизен в изказа, за което се извинявам.
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 03 Окт 2008, 18:37

i-co написа:... Ето какво е написал още преди 6 години един колега за тогавашния прототип на 1-ва серия, което според мен важи и до ден днешен за всички модели:

Svetoslav написа:Na men li4no tozi prototip str6no mi dopada.Da ne si ostane samo takav.Kakvo da vi kaja za tozi Chris Bangle - vzima smeli re6enij,kato rezultatite 6te se vidiat savsem skoro.6tom e Chefdesighner,zna4i firmata go podkrepia.AZ sa6to.Vse pak BMW ne moje da raz4ita na stara slava i dizainat triabva da se razvie v niakakva posoka.Tezi formi po moe mnenie ve4e sa iz4erpani.Klasikata si e klasika,no triabva da se varvi napred.
bavaria

За това говоря и аз. Според мен това не е развитие на 7-цата специално. БМВ не трябва да запазва формите на Е38 а трябва да бъде също толкова вълнуваща колкото Е38, когато излезе на пазара. Сега е просто една лимузина за хора след 50...

Говоря специално за дизайна, другото е ясно, че е на ниво. Тук, както каза Иво, нещата вече опират до това дали ти пука как изглежда колата...

кандидат ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от Znajko » 03 Окт 2008, 19:39

Е на Вас като ентусиасти не Ви ли "пука" как изглежда флгмана на любимата ни марка? Може да не сте съгласни, но дори един "Файтон" има по-хармонична осанка! Нещото, което дефинира една лимузина като такава...
///M Club Member

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от icak » 03 Окт 2008, 20:22

ja написа:
i-co написа:... Ето какво е написал още преди 6 години един колега за тогавашния прототип на 1-ва серия, което според мен важи и до ден днешен за всички модели:

bavaria

За това говоря и аз. Според мен това не е развитие на 7-цата специално. БМВ не трябва да запазва формите на Е38 а трябва да бъде също толкова вълнуваща колкото Е38, когато излезе на пазара. Сега е просто една лимузина за хора след 50...

Говоря специално за дизайна, другото е ясно, че е на ниво. Тук, както каза Иво, нещата вече опират до това дали ти пука как изглежда колата...

Вероятно BMW са имали за цел новата 7-ца да изглежда и да бъде възможно най-стилна и луксозна. Може би и затова няма толкова агресия в нея, както при Е38. Давам него за пример, защото наистина си е страхотен автомобил с изчистен и агресивен дизайн, докато Е65, винаги ми е изглеждала някак си по-груба и огромна, отколкото агресивна и мисля, че трябва да се обърне внимание дали новия модел е по-добър от нея, а не от Е38. Според мен е.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 03 Окт 2008, 21:18

i-co написа:
ja написа:

bavaria

Вероятно BMW са имали за цел новата 7-ца да изглежда и да бъде възможно най-стилна и луксозна. Може би и затова няма толкова агресия в нея, както при Е38. Давам него за пример, защото наистина си е страхотен автомобил с изчистен и агресивен дизайн, докато Е65, винаги ми е изглеждала някак си по-груба и огромна, отколкото агресивна и мисля, че трябва да се обърне внимание дали новия модел е по-добър от нея, а не от Е38. Според мен е.

Ами аз с Е38 сравнявам понеже е последния модел в този клас, който отговаря на възприятията ми за БМВ дизайн.
Може и този модел да е по-добре от Е65 но не ми харесва точно толкова, колкото не ми харесва и Е65. Незнам какво са имали в прдвид, може би искат да вземат клиентите на Мерца. За това са я направили така скучна. А стилна и луксозна може да бъде пак само че да е и леко по намръщена и сърдита, като един истински баврец.

Любовника
Аватар
Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d

Мнение от BMW lover » 04 Окт 2008, 2:25

Koлата я видях на живо на магистралата от Щутгарт към Мюнхен миналия петък и само мога да споделя че е страааашно масивна и голяма. Естествено предимно задницата и гледах но си е Лимо с главно Л . Не беше маскирана.
Бъди такъв какъвто си - купи си BMW !!! ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Individual
Мечтае да кара: BMW М5 Е34 Individual
Детайли за колата: една сбъдната мечта

Мнение от ИлХиТо » 05 Окт 2008, 22:15

БМВ 7-ма серия Индивидуал на парижкия автосалон 2008

http://www.7post.com/forums/showthread.php?t=175725

Коментара оставям на вас 8)
КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ!

Изображение

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар

Мнение от Runnaway » 05 Окт 2008, 23:03

BMW Malchugan написа:БМВ 7-ма серия Индивидуал на парижкия автосалон 2008

http://www.7post.com/forums/showthread.php?t=175725

Коментара оставям на вас 8)

Е браво .. единствения коментар може да бъде:

Без коментар! :driving:
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум