Отнова за лизинга на автомобили 2ра ръка .
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
За е36 ще ти стигнат 10 000 . Но по-добре си търси петица . Не бързай с покупката - колите няма да свършат . Щом до сега си изкарал без кола , ще изкараш още малко . Вземи на заем от приятел , от роднина ....Но пък и мерака е голяма работа . Ще ти дам пример -- Миналата година Е38 с 3.0Д мотор под 30 000лв забрави . А 725 тдс -20000лв. Тази година за 20 000 лв вече има 730Д ,а 725тдс -10000 лв. Колко ли ще са след Нова година ? Успех все пак .
Здравейте.
Нямам време да изчета цялата тема, само видях няколко въпросчета, които сте нахвърляли. Ще ви дам малко информация, ако ви се стори безполезна, моля да не ме съдите.
Та за лизинга:
Тук можете да намерите лизингов калкулатор, четете добре допълнителната pop-up информация http://pal.unicreditleasing.bg/uni_calc ... ulator.php
След като си направите калкулациите, трябва да набавите редица документи, като най-важните са бележка за доходи и оферта от продавача. Пълен списък с документите има тук http://unicreditleasing.bg/documents_bg.php. След като сте си взели оферта от продавача и имате всички докита следва да ги подадете и ви одобряват за два работни дни.
Пиша специално за тази компания, защото съм проверявал как стоят нещата там...
Сега ще напиша няколко предимства и недостатъци при белия лизинг (банки и др.,а не "еди кой си лизинг ЕООД"):
1. Предимства: можете да продадете колата по всяко време. Ако решите да продавате колата имате 2 варианта: 1. Да сключите договор с купувача, като той покрива частта лизинг към компанията и частта собственост към вас. 2. Да му прехвърли лизинга, като процедурата е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРОСТА. С други думи ако не можете да издържате на вноските можете просто да продадете колата и да си върнете по-голямата част от паричките.
2. Недостатъци - основния недостатък е, че при покупка колата трябва да се прехвърли на лизингодателя от продавача с фактура по ДДС, като почти всички продавачи на автомобили втора употреба работят с ДДС на маржа (т.е. ДДС на разликата межку покупна и продажна цена). В този смисъл ще трябва да покриете и ДДС-то, а то си е рязане на глава (20%). Разбира се има и продавачи, по-големи компании, които си издават фактура по ДДС (например Proauto)
Най-голямата далавера с лизинга обаче е, ако вземете кола като лизингодателя е и продавач (като изтече даден оперативен лизинг и автомобила бъде върнат на лизинговата компания). Тогава и цената ви е добра (тъй като автомобила е напълно амортизиран счетоводно и цената му е достатъчнмо ниска, за да бъде конкурентна с включено ДДС вътре). Всички лизингови компании имат такива автомобили, само трябва да се поинтересувате повече.
Уф, май прекалих с брътвежите, дано да съм помогнал на някой, ако не моля да ме изеините.
Нямам време да изчета цялата тема, само видях няколко въпросчета, които сте нахвърляли. Ще ви дам малко информация, ако ви се стори безполезна, моля да не ме съдите.
Та за лизинга:
Тук можете да намерите лизингов калкулатор, четете добре допълнителната pop-up информация http://pal.unicreditleasing.bg/uni_calc ... ulator.php
След като си направите калкулациите, трябва да набавите редица документи, като най-важните са бележка за доходи и оферта от продавача. Пълен списък с документите има тук http://unicreditleasing.bg/documents_bg.php. След като сте си взели оферта от продавача и имате всички докита следва да ги подадете и ви одобряват за два работни дни.
Сега ще напиша няколко предимства и недостатъци при белия лизинг (банки и др.,а не "еди кой си лизинг ЕООД"):
1. Предимства: можете да продадете колата по всяко време. Ако решите да продавате колата имате 2 варианта: 1. Да сключите договор с купувача, като той покрива частта лизинг към компанията и частта собственост към вас. 2. Да му прехвърли лизинга, като процедурата е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРОСТА. С други думи ако не можете да издържате на вноските можете просто да продадете колата и да си върнете по-голямата част от паричките.
2. Недостатъци - основния недостатък е, че при покупка колата трябва да се прехвърли на лизингодателя от продавача с фактура по ДДС, като почти всички продавачи на автомобили втора употреба работят с ДДС на маржа (т.е. ДДС на разликата межку покупна и продажна цена). В този смисъл ще трябва да покриете и ДДС-то, а то си е рязане на глава (20%). Разбира се има и продавачи, по-големи компании, които си издават фактура по ДДС (например Proauto)
Най-голямата далавера с лизинга обаче е, ако вземете кола като лизингодателя е и продавач (като изтече даден оперативен лизинг и автомобила бъде върнат на лизинговата компания). Тогава и цената ви е добра (тъй като автомобила е напълно амортизиран счетоводно и цената му е достатъчнмо ниска, за да бъде конкурентна с включено ДДС вътре). Всички лизингови компании имат такива автомобили, само трябва да се поинтересувате повече.
Уф, май прекалих с брътвежите, дано да съм помогнал на някой, ако не моля да ме изеините.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
klintan66 написа:За е36 ще ти стигнат 10 000 . Но по-добре си търси петица . Не бързай с покупката - колите няма да свършат . Щом до сега си изкарал без кола , ще изкараш още малко . Вземи на заем от приятел , от роднина ....Но пък и мерака е голяма работа . Ще ти дам пример -- Миналата година Е38 с 3.0Д мотор под 30 000лв забрави . А 725 тдс -20000лв. Тази година за 20 000 лв вече има 730Д ,а 725тдс -10000 лв. Колко ли ще са след Нова година ? Успех все пак .
Така е , аз и за нова година мисля да вземам.Но искам от сега да си изясня как стои работата , че много работи ме чакат като се прибера. А за калкулатора ей сега ще проверя , но май от сега ще трябва да уговарям вуйчата , да вземам на негово име

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
rianmao написа:Здравейте.
Та за лизинга:
Тъкмо прегледах калкулатора - ДА ВЪРВЯТ НА МА*НАТА СИ . За автомобил над 5 години и цена без ДДС 10 00лева ти излиза лихва 3230 и остатъчна стойност 600 лева , демек общо ускъпяване 3830 лева за 12 месеца - лихва и такси общо - 38,3% за една година и то при първоначална вноска 40%

- GeorgiMarinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: F80 M3 Competition
- Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT
Дай 7к първоначална, а за вноските ще се разберем на личен, и ти давам моята 535ца Е39, 235 коня, даже мисля че е индивидуал (единствена по рода си, тоест поръчкова
) на 126к километра е, август 96 първа регистрация, всичко екстра
помисли си добре, оня все още не се е решил за лизинга ( голям глупак )
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... t=#1109391 ето ти темата направо

- mitak_88
- младши ентусиаст
-
parvo sajalqvam za poreden pat za latinicata no na toq komp nqmam bg a infoto mislq 6te e polezno... :S ta...az davam koli na lizing vav veliko tarnovo i regiona...edinstvenoto iziskvane pri men e da ima6 6ofiorska knijka 30% ot stoinostta na kolata i li4na karta....lihvite sa razli4ni v zavisimost ot sroka i stoinostta na parvona4alnata vnoska kato pri nas lihvite sa ot 7%-12% na godina kato nai dobriqt variant e da se vnese 50% parvona4alna i taka lizinga i za 4-5 godini da e pak 6te e s po niska lihva-9 %!hubavoto pri nas e 4e kolata stava va6a sobstvenost pri eventualno odorenie...pravi se kasko na avtomobila za celiqt period na lizing kato nie pl6tame tova kasko i vi go razsro4vame vav vnioskite...ako imate nqkakvi vaprosi pitaite za6toto tova go pi6a na prima vista a i mn barzam 4e pak 6te puskam kola na lizing...v sabota 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
j0r33tt0 написа:Дай 7к първоначална, а за вноските ще се разберем на личен, и ти давам моята 535ца Е39, 235 коня, даже мисля че е индивидуал (единствена по рода си, тоест поръчкова![]()
) на 126к километра е, август 96 първа регистрация, всичко екстра
помисли си добре, оня все още не се е решил за лизинга ( голям глупак )
В Ирландия съм брат иначе колицата ти е МЕЧТАТА МИ . Ако бях в БГ колата ти заминаваше още в момента в който прочетох поста . Колко още далавери ще опусна,мамка му

Иначе ще пазарувам декември , че тогава се прибирам

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
mitak_88 написа:parvo sajalqvam za poreden pat za latinicata no na toq komp nqmam bg a infoto mislq 6te e polezno... :S ta...az davam koli na lizing vav veliko tarnovo i regiona...edinstvenoto iziskvane pri men e da ima6 6ofiorska knijka 30% ot stoinostta na kolata i li4na karta....lihvite sa razli4ni v zavisimost ot sroka i stoinostta na parvona4alnata vnoska kato pri nas lihvite sa ot 7%-12% na godina kato nai dobriqt variant e da se vnese 50% parvona4alna i taka lizinga i za 4-5 godini da e pak 6te e s po niska lihva-9 %!hubavoto pri nas e 4e kolata stava va6a sobstvenost pri eventualno odorenie...pravi se kasko na avtomobila za celiqt period na lizing kato nie pl6tame tova kasko i vi go razsro4vame vav vnioskite...ako imate nqkakvi vaprosi pitaite za6toto tova go pi6a na prima vista a i mn barzam 4e pak 6te puskam kola na lizing...v sabota
Казваш,че давате само с лична карта - но по нея не проверявате ли за трудов договор или само я имате за гарант ? Както и да е , да речем че ще представя лична карта на човек с професия нотариус - това достатъчно ли е ? Ако не пак може да се намери някой с хубава държавна работа , да го използвам като поръчител или направо да се сключи договора на негово име ?
Първоначално не е проблем да дам 50% от парите - дай малко инфо за лихвите и размера на вноските да речем на кола оценена на 12 000 лева и 6 000 първоначална вноска .Какви са опциите ?
ПС: Знам, че няма да вземам точно сега , но все пак искам да се ориентирам а и 10-12 000 оборот , привлечени с няколко поста във интернет , не мисля че са за подценяване.Серизен съм , не си чешам езика тук, та моля за ифно .
Пич, ако бачкаш в чужбина и имаш разумни доходи, помоли твой доверен човек със осигуровки да изтегли кредит за оставащата сума. Лизинга в БГ все още е за хора, които нямат други опции и за бизнес нужди, като двата са на безкрайно различни условия.
Аз имам един кредит на 7% годишна лихва и е значително по-изгодно от лизинг.
Ще поемаш плащанията на вноските и решавате проблема. Условието на банките е да се превежда заплатата по тази сметка, което не е проблем да се промени в последствие, ако се направи деликатно.
Ще поемаш плащанията на вноските и решавате проблема. Условието на банките е да се превежда заплатата по тази сметка, което не е проблем да се промени в последствие, ако се направи деликатно.
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
liloff написа:Пич, ако бачкаш в чужбина и имаш разумни доходи, помоли твой доверен човек със осигуровки да изтегли кредит за оставащата сума. Лизинга в БГ все още е за хора, които нямат други опции и за бизнес нужди, като двата са на безкрайно различни условия.
Моя е 6.5% ама е взиман преди година и половина и се въползвах от фирмата в която работех, тъй като тя имаше договор с банката, а в случая колегата не работи в България и ще го цакат на най-високо ниво.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
liloff написа:Моя е 6.6 пак фирмен, но да не изпадаме в подробности.
Именно затова предлагам да не го взима лично, а някой доверен негов човек, който има осигуровки. Родители, и т.н.
На там отива работата , проблема е че роднините които мога да използвам,също имат заеми (и то доста дебели) и не знам,дали банките ще се навият да им отпускат втори заеми

А при евентуален лизинг , предполагам лизинговата компания или самия продавач , ще е по склонен да се съгласи , тъй като дефакто му давам половината пари , а колата всъщност си остава негова , застрахована е (каско) а и има поръчител (гарант) със доста високи доходи .
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2