Пълна безотговорност

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Пълна безотговорност

Мнение от Wolfen » 25 Юли 2008, 20:07

Днес си карам спокойно по бул. Св. Климент Охридски в посока Дървеница... наближавам второто кръстовище след ОМВ-то, за мен свети зелено и то от бая време затова не бързам, защото по законите на Мърфи, ако забързам, ще светне червено точно като наближа светофара... та карам си и от пряката от дясно излита на червено едно сребристо Е36 (купе, ако не се лъжа), прави десен завой и започва да дрифти върху мокрия асфалт точно пред една пресичаща жена, още повече, правеше го в насрещтното... Едно, че можеше да отнесе горката женица, ами можеше да обере идващите коли... След като излязох от състоянието на учудване, ме обзе чувство на възмущение и срам от това, че подобни безотговорни хора, застрашаващи останалите участници в движението, карат БМВ и злепоставят марката.

ентусиаст
Аватар

Мнение от lubeto » 25 Юли 2008, 20:08

БМВ :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 25 Юли 2008, 20:33

Видиш ли някой с БМВ, бий му 2 шамара, все ще има за какво :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 25 Юли 2008, 21:29

Чувствал съм се много пъти засрамен от "колегите". Но не мога да отрека и че много пъти същите тези колеги са правили и жестове, които са ме радвали от сърце. Дори "спортисти" със седмици и големи Х5ци с спортни пакети и карбонови престилки са ми давали път, което е готино.

Но аз съм най-вече на мнението, че шофьора на 90% прави впечатлението, не марката. Ето днес си карам по Мария Луиза на светофара на Лъвов. Идвам от автогарата. Чинно си седя в лентата за наляво, не на трамвайната линия, както всички тарикатчета и бакши правят. Светва зелено. Колоната се изтегля, аз потеглям, отляво до мен се движи корсичка с леличка и чичко шофьор. Задната ос на корсата е на линията на фаровете ми задминала ме е преди точно 5 сек. При което чичото навива волана да се престрои пред мен. Резултата беше един куп псувни по негов адрес, след като едва не ударих колата отдясно, за да избегна удара. Почна да ми маха нещо със сгърмузена физиономия тип "Ама нии на сьело така си карами в'ие". Разбира се не беше от София, а от ЕВ, но пък за сметка на това тарикатееше по линията на трамвая, където много софиянци не стъпват. Аман от келеши в тая столица. Единствено за това уважавам бай Тошо-никакви провинциалисти в София, само софиянци! Като изпълзят ония ми ти от РК и половин околия да работят в града и като хлебарки... оня ден някакъв от Е на университета щеше да блъсне човек... абе...
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 25 Юли 2008, 23:19

Archangel написа:Чувствал съм се много пъти засрамен от "колегите". Но не мога да отрека и че много пъти същите тези колеги са правили и жестове, които са ме радвали от сърце. Дори "спортисти" със седмици и големи Х5ци с спортни пакети и карбонови престилки са ми давали път, което е готино.

Но аз съм най-вече на мнението, че шофьора на 90% прави впечатлението, не марката. Ето днес си карам по Мария Луиза на светофара на Лъвов. Идвам от автогарата. Чинно си седя в лентата за наляво, не на трамвайната линия, както всички тарикатчета и бакши правят. Светва зелено. Колоната се изтегля, аз потеглям, отляво до мен се движи корсичка с леличка и чичко шофьор. Задната ос на корсата е на линията на фаровете ми задминала ме е преди точно 5 сек. При което чичото навива волана да се престрои пред мен. Резултата беше един куп псувни по негов адрес, след като едва не ударих колата отдясно, за да избегна удара. Почна да ми маха нещо със сгърмузена физиономия тип "Ама нии на сьело така си карами в'ие". Разбира се не беше от София, а от ЕВ, но пък за сметка на това тарикатееше по линията на трамвая, където много софиянци не стъпват. Аман от келеши в тая столица. Единствено за това уважавам бай Тошо-никакви провинциалисти в София, само софиянци! Като изпълзят ония ми ти от РК и половин околия да работят в града и като хлебарки... оня ден някакъв от Е на университета щеше да блъсне човек... абе...

Колега, не всички от ЕВ сме селяни (да отсрамя малко града заради този с корсичката) ;) Но ... има и доста такива за съжаление ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 25 Юли 2008, 23:24

айде пак се почна темата за кореняците софиянци :mhihi:
отивам за пуканки ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 25 Юли 2008, 23:26

Stanchev написа:айде пак се почна темата за кореняците софиянци :mhihi:
отивам за пуканки ;)

аз ще взема кОла 2 литра
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 25 Юли 2008, 23:30

Най - тъпите мнения са за провинцията и столицата .Учудват ме подобни коментари на хора, които по други теми дават уникално компетентни и смислени мнения.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 26 Юли 2008, 0:12

Аз пък съм псувал най-много по СА-та. Тук в Пловдив не бързаме за никъде, пазим си колите от дупките и нямаме безкрайни точки в талоните. Онези като дойдат насам си мислят, че тук е същата лудница, като у тях... ай у лево. Иначе, тарикати има навсякъде... а тея на пътя ги мразим най-много.
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 26 Юли 2008, 0:14

мен ме издразни Е34-ката която преди 2 часа на бул. Цар Борис III-ти ни изпревари в насрещното. супер тъпо постъпи въпреки конете които си имаше - 525 или повече беше колата
Изображение

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

..

Мнение от bavareca_86 » 26 Юли 2008, 0:18

тва с вретите нема лошо ма що на 4ервено и в насрешното незнам,аз сащо права такива простотии ама гледам да няма хора или поне не много,ама понеже секи ден кат си трагвам от ба4кане минавам през жълтите павета стават ебати купоните там :mhihi:
вапреки си4ко аз кат видя някой с вратите напред се кефя,само да е безопасно де
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пил

Мнение от EcLipSeR » 26 Юли 2008, 0:26

Бе най зле са тези с Т незнам от каде са ама , колкото пъти съм ходил извън града тези са най неорентирани и правят супер нелогични работи..А днес пак каква катастрофа имашее на Тракия като се пребирах от софия.. Един Лексус Кабрио една Кола която неможах да я позная :roll: и Камион Тази кола беше смляна от ляво ,явно са е правил на тарикат да изпреварва от аварийната и са е нахендрил в камиона или Лексуса ми е сякал пътя и е обрал мантинелата но то май беше на очастака за аварийно кацане без мантинела.Абе грозна гледка .Обаче няма столичани провинционалисти и тай подобни сички си знаят своята.Колко пъти са ми искачали в моето платно тъпаци в моето платно отсреща или са ме карали да намалям да ги пускам :twisted: Да карах един камаз да видят те кога ще им отбия да се разминем даже газта ще настъпя :twisted: :twisted: Вярно е обаче ,че повечето са СА или С който си позволяват толкова волности по пътищата но това защото града е адски голям.Не е важно какъв си важното как мислиш и расъждаваш ,тва че този тоз отсреща ще се хвърли в канафката заради живота на 2мата слабо го интересува.Мн ме яд на такива,ще си сложа един блитз ,че като ми влизат в платното да им дам малко светлина да ги видя след това на каде ше карат :twisted:

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 26 Юли 2008, 0:32

Все си казвах този път няма да се намесвам, няма да споря, ще гледам отстрани, но просто не мога да се сдържа...

Общ изглед на София след Освобождението.
Изображение

[url=http://www.sofia.bg/history.asp?lines=316&nxt=1&update=all]Първото преброяване на населението в Княжество България е извършено на 31. 12. 1880 г. Според него, София е наброявала 20 501 жители, от които само родените в града са били 11 395, а останалите 9106 са дошли отвън. Или от Освобождението до първото преброяване София като столица вече е нараснала значително. Въпреки това, тя не е била най-големият град в страната.
[/url]

Чуденката ми е следната: как пък всички 1 000 000, които края на комунизма свари със софийско жителство се оказаха наследници именно на онези 11 395 отпреди пет поколения, та взеха да реват за връщане на рестриктивния режим на жителство...и как така всички се оказаха родени и отгледани точно на жълтите павета...

От какво точно се роди убеждението на тези хора, че всичко, което може да се окичи с етикета "СОФИЙСКО" е по-добро, по-качествено и като цяло - "ПО-"

Сещам се за един таксиметров шофьор, поредния хейтър, който вероятно не разбра, че не съм от София и ми каза "Ей, ако не бяха тези от село, заплатите тука щяха да бъдат 1500 лв."... "Моята е доста по висока", казвам му "И не съм от София"... почти ми се разсърди и започна да се чуди как да ме накара да се чувствам възможно по-некомфортно в колата му...дошъл съм от село, а той - видиш ли, ще ми слугува, като ме превозва от едно място на друго...

Чувствам се обиден от подобни изказвания, защото преди точно десет години съм тръгнал от нулата в София - от стая 302, вх. Б, бл. 55 в Студентски Град. От много, много нисък старт. И съм постигнал всичко, което съм постигнал само с това, което имам в главата си и с двете си ръце...наскоро бившият ми съсед от долния етаж, ми разказваше как чакал "Дъртата да пукне", че да заживеят по-нашироко...т.е. да се преместят в нейния апартамент...поредният кореняк софиянец, роден на жълтите павета, отгледан до орлов мост и отглеждащ двете си деца в гарсониера в Красна Поляна...не знам...преди три месеца купих втория си апартамент в София...вероятно ще дам първия под наем...на бившия ми съсед, че наемодателката му искала да го гони...и всичкото това, щото съм по-прост и тъп от него и по-некадърен и по-невъзпитан, абе като цяло съм по - малко човек от него...както и от всички други "кореняци"...друг парадокс - жена ми и тя не е от София. Живее в София от четири години, пък всичките и служители в София раждани...но това е защото и тя е крайно тъпа и ограничена, и освен това е по-голяма селянка от мен, защото аз поне съм от областен град, а тя от някакво градче с 15 хиляди жители...

А, пропуснах да спомена, че сме си маскирали селянията със софийски номера на колите, за да не може да ни разпознават кореняците, та да ни псуват на селяни...

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

..

Мнение от bavareca_86 » 26 Юли 2008, 0:39

EcLipSeR написа:Бе най зле са тези с Т незнам от каде са ама , колкото пъти съм ходил извън града тези са най неорентирани и правят супер нелогични работи..А днес пак каква катастрофа имашее на Тракия като се пребирах от софия.. Един Лексус Кабрио една Кола която неможах да я позная :roll: и Камион Тази кола беше смляна от ляво ,явно са е правил на тарикат да изпреварва от аварийната и са е нахендрил в камиона или Лексуса ми е сякал пътя и е обрал мантинелата но то май беше на очастака за аварийно кацане без мантинела.Абе грозна гледка .Обаче няма столичани провинционалисти и тай подобни сички си знаят своята.Колко пъти са ми искачали в моето платно тъпаци в моето платно отсреща или са ме карали да намалям да ги пускам :twisted: Да карах един камаз да видят те кога ще им отбия да се разминем даже газта ще настъпя :twisted: :twisted: Вярно е обаче ,че повечето са СА или С който си позволяват толкова волности по пътищата но това защото града е адски голям.Не е важно какъв си важното как мислиш и расъждаваш ,тва че този тоз отсреща ще се хвърли в канафката заради живота на 2мата слабо го интересува.Мн ме яд на такива,ще си сложа един блитз ,че като ми влизат в платното да им дам малко светлина да ги видя след това на каде ше карат :twisted:
тези с Т са Тарговище :mhihi:
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 26 Юли 2008, 1:04

Колеги, моля ви, темата не е за това кои са истинските софиянци, има ли такива изобщо, от къде са се пръкнали "пришълците" и дали имат право да населяват столицата ... аз съм на мнението, че живеейки всички в една държава имаме пълното право да живеем, дишаме, ядем и серем в който и да е град без ограничения, най-малкото защото всички сме една кръв - българска!

Следваща

Назад към Извън Темата