Първата 1Series в България ..

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAVARIA » 13 Сеп 2004, 10:58

Аз мисля,че тази кола е доста добра комбинация :) Бърза,красива,икономична само кадето е малко по малка.Например 120d 6цилиндъра 163 к.с. 340Hm 7,9 от 0-100 и 220км/ч което си е направо рекорд за дизел :twisted: ,а 120i 150к.с 200Hm за 8,7 от 0-100.Няма да коментирам и другите модели,но 116i се ускорява за 10,8 0-100 и 200км/ч 8) Всички са с 6-степенни скоростни кутии с изключение на 116i.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335d, F30 320d

Мнение от nikinenov » 13 Сеп 2004, 11:40

Много силен конкурент на новия Голф, като я доразработят Фаувето няма да и е никаква конкуренция
Only a month ago, I stepped out of the Ferrari 430 and thought that maybe in 200 years, someone, somewhere, using materials that don't currently exist, will make something better. But in fact, I only had to wait four weeks. The M5 is that good.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 13 Сеп 2004, 11:43

Turturelo написа:Може да я домъкна някоя вечер на ЕКО . .

:yes:
Never mistake motion for action...

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 13 Сеп 2004, 13:39

Колата е много интересна
и аз имах щастието преди 2-3 месеца
да прекарам ниаколко дена в нейна компания
много приятен автомобил и много се замислям
дали това да не бъде моята кола в момента
едниствено ме спира финансовата част :wink:
Иначе формите са много изчистени, наистина е
нещо много различно от това което БМВ е произвеждало
до момента но пък а се кефя на такива новаторски
решения и въпреки всичко духа на марката е запазен!
Интересно ми е също поведението на пътя, но смятам
и това да разбера скоро :):)

Записах се за тест драйв в бмв.бг ма много ме съмнява
че ще ми се обади някой за такова нещо... но
тъй като съм нагъл ще използвам инсайдъри като Владо
да се докопам до The only 1 :wink:
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 13 Сеп 2004, 14:32

BAVARIA написа:Аз мисля,че тази кола е доста добра комбинация :) Бърза,красива,икономична само кадето е малко по малка.Например 120d....

Абе споредмене това НЕЩО по-скоро прилича на 120L, ама щом БМВ са го обявили за кола......... да се возят със здраве. Аз предпочитам да карам :twisted:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 13 Сеп 2004, 15:28

naskoksan написа:тъй като съм нагъл ще използвам инсайдъри като Владо
да се докопам до The only 1 :wink:

Надявам се,че все ще може да се измисли вариант за по едно кръгче за бъдещи клиенти 8) Аз се интересувам от дизеловите мотори, но бих пробвал и бензинова... :?

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 13 Сеп 2004, 16:04

nikinenov написа:Много силен конкурент на новия Голф, като я доразработят Фаувето няма да и е никаква конкуренция

А цената? :roll:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 13 Сеп 2004, 16:30

Ами малко по скъпа е от голфа, ма все пак е БМВ!
Едно е Голф, друго си е баварска машина! :P

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 13 Сеп 2004, 16:44

BAVARIA написа:Например 120d 6цилиндъра 163 к.с. 340Hm 7,9 от 0-100 и 220км/ч което си е направо рекорд за дизел :twisted: 8) Всички са с 6-степенни скоростни кутии с изключение на 116i.

малко ти куца инфото пич

120д си е четирицилиндрова и има и други модели с 5 скорости не само 116.

Lion виж бмв.бг за тест драйв, там са пуснали формуляр за записване на час за тест драйв на бмв1, но нещо много ме съмнява че по този начин ще се докопаш до малкото животинче :? Тия неща по скоро ми приличат на анкети с напълно нереални резултати :wink: не мога да им хвана смисъла... Както беше и за представянето на 1-ви юни. Аз лично незнам някой да са му изпратили покана след регистрацията в интеренет сайта на БМВ.

Дразня се много на цялата тая снобарщина дето избива в всяко едно такова начинание, защото в него взимат участие единствено силно казано личности набедени за някакъв си елит в измисленото ни общество. Вярно е че повечето ентусиасти нямат възможности за закупуване на един нов автомобил, но и повечето от тях нямат и желание, но с една подбрана част от хора, които носят в сърцата си синьо-бялата магия, едно такова мероприятие би добило много по-голяма свежест и всеки ще се чувства на мястото си, а не разни измислени първенюна да се дивят на новата седма серия, а да не знаят от коя страна се държи волана, а и много ме съмнява дали повечето от тези хора, по подобни мероприятия имат наистина достъчно средства да се сдобият с такъв автомобил...

Може и да не съм прав за това, все пак Камор си имат собствено виждане за пазара в БГ и може би това е правилното, но аз продължавам да не съм съгласен с него :?

абе малко се отплеснах, но имах нужда да кажа това...
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 13 Сеп 2004, 18:26

naskoksan написа:Както беше и за представянето на 1-ви юни. Аз лично незнам някой да са му изпратили покана след регистрацията в интеренет сайта на БМВ.

Тогава регистрацията беше, за да фигурира човек в списъците на НСО, които охраняват резиденция Лозенец .. затова беше целия панайр с регистрирането, не беше наша идея!

naskoksan написа:Дразня се много на цялата тая снобарщина дето избива в всяко едно такова начинание, защото в него взимат участие единствено силно казано личности набедени за някакъв си елит в измисленото ни общество. Вярно е че повечето ентусиасти нямат възможности за закупуване на един нов автомобил, но и повечето от тях нямат и желание, но с една подбрана част от хора, които носят в сърцата си синьо-бялата магия, едно такова мероприятие би добило много по-голяма свежест и всеки ще се чувства на мястото си, а не разни измислени първенюна да се дивят на новата седма серия, а да не знаят от коя страна се държи волана, а и много ме съмнява дали повечето от тези хора, по подобни мероприятия имат наистина достъчно средства да се сдобият с такъв автомобил...

Това наистина е тъжно .. абсолютно съм съгласен с това, лошото е, че собствениците и управата на всяка фирма гледа комерсиално, а не сантиментално на нещата .. включително и нашата ..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Markiza » 13 Сеп 2004, 18:49

Аве колата си е мноо хубава.На мен мноо ме кефи малка,мащна,с изчистени линий наистина си е мноо готина :P

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 14 Сеп 2004, 11:17

Turturelo написа:Това наистина е тъжно .. абсолютно съм съгласен с това, лошото е, че собствениците и управата на всяка фирма гледа комерсиално, а не сантиментално на нещата .. включително и нашата ..

Поне по мое мнение, всеки,който успява да поддържа и кара БМВ в затлачената ни, мизерна държавица си е потенциален клиент и за нов автомобил. Ясно,че няма да купи 760 ил, но все пак при добра лизингова политика (като на Тойота, например) все повече фенове ще се замислят за нова 1-ва серия вместо почти толкова скъпия Голф,Фокус или Корола. А това е най-големия пазарен сегмент, така че не бива да се пренебрегва, мисля,че говоря от името на доста хора тук. 8)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 14 Сеп 2004, 16:25

Не мога да разбера каква е идеята да се пусне автомобил като 1 - цата на пазара. В смисъл, че едва ли ще стане толкова масова и ще увеличи значително пазара. Или пък някои 55 годишен мениджър или собственик на фирма ще си купи 1 - ца, вместо 3, 5 или 7 дори и втора ръка.
Като изключим дизайна трябва да е бомба. Нещо като Compact 325ti. Но за жената трябва да е добре. Само да не пуснат таксита както с A класата.

П.С. Не че се хваля, само като факт, че в интерес на истината получих майл от Камор за тест драйва :).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 14 Сеп 2004, 17:26

Идеята е навлизане на БМВ в "голфовия" клас, който е и най-доходоносния. Което ще пренасочи голяма част от средните европейски потребители към БМВ, защото сравнявайки цените, те не са много по-високи отколкото на останалите германски конкуренти. Което пък от своя страна със сигурност означава голям пазарен успех още в първата година на продажбите. Ново БМВ на цената на нов Голф си е оферта отвсякъде! 8)

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 14 Сеп 2004, 17:36

абсолютно правилно приятелю! :wink:

След сравнение на екстри и цени се оказа, че м/у А класа и А3 - 1Series си е най-на далавера!

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум