Как се сваля кората на вратата ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- fxer
- Потребител
-
- Кара: Е36 325tds
Как се сваля кората на вратата ?
Привет на всички
Понеже си купих колони и сега искам да си ги сложа
Така са отзад с гадните кутии ги разглобих без никви проблеми
Обаче тая врата не знам от каде дая почна да не зема да я счупа нещо. Дайте ми некъв акъл моля ви се

Понеже си купих колони и сега искам да си ги сложа

Привет колеги
Сега по темата значи незнам дали има разлика в корите на вратите на 316,318,320 но ще ти кажа как си свалих мойта кора на 318ИС купе.Първо трябва да свалиш двете видии който се намират зад дръжката на вратата махаш ги и след това почваш от горе на вратата където е прозореца да разкачаш надоло сичко е щипки откачиш ли отгоре нататък сам ще видиш как се държи и как да е свалиш.Дърпаш с финес и няма да се плашиш
.Ако мислиш че няма да се справиш иди на тапицер.

Сега по темата значи незнам дали има разлика в корите на вратите на 316,318,320 но ще ти кажа как си свалих мойта кора на 318ИС купе.Първо трябва да свалиш двете видии който се намират зад дръжката на вратата махаш ги и след това почваш от горе на вратата където е прозореца да разкачаш надоло сичко е щипки откачиш ли отгоре нататък сам ще видиш как се държи и как да е свалиш.Дърпаш с финес и няма да се плашиш

- fxer
- Потребител
-
- Кара: Е36 325tds
Благодаря брато
То не било сложно
Са съм на работа...но щом се прибера слагам бермудките, потника и отивам да творя

Са съм на работа...но щом се прибера слагам бермудките, потника и отивам да творя

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега, не знам дали си успял да свалиш корите на вратите ако си ги свалил - браво , ако не си обаче ще ти дам няколко съвета. Като първо се отвиват ботовете зад дръжката на вратата ( при мен е гадна звезда ,дано при теб да са нормални болтове), след това ако имаш болтове ниско долу в основата на кората ( както е при мен ) и тях отвиваш - до тук лесното. Аз не разбрах за каква кола (така като гледам караш 316i) но предполагам говориме за кола с 4 врати. На задните врати трябва да свалиш дръжките на машинката за стъклата- маха се капачката на самта дръжка (с отверка подпъхваш под капачката и тя излиза) след това се отвива болта (при мен е пак звезда ) и дръжката излиза (тя е на шлици). След това трябва да мехнеш декоративната капачка на машинката за отваряне на вратата- внимаваи че се троши много лесно !!! За да не я строшиш трябва леко да я надигнеш от към края на машинката ,който сочи към седалките и след това да буташ в посока към седалките ( но в никакъв случай не трябва да ги дърпаш към себе си - просто ще ги счупиш ). Слет това отвиваш буточето за заключване на вратата (горе до стъклото) ,то е на резба и се отвива. След това леко с отверка подпъхваш под кората и внимателно изтегляш щипка след щипка ( много са гадни и лесно се чупят ,особено ако са по стари). При вратата на шофьора има друга особеност - бутона за управление на ел огледалата (ако имаш такива). Този бутон излиза на горе (просто подпъхваш една отверка в основата на цялата пласмасова платформичка и тя излиза , от долу е с конекторче ,което можеш да освободиш от кабелите. И това е ...... надявам се съветите ми да са били полезни .... 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
и лепилце за горната кора дет държи щипките 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
8 мнения
• Страница 1 от 1