Имам пътуване до Драма (Гърция), моля за малко съвети.
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Имам пътуване до Драма (Гърция), моля за малко съвети.
Другата седмица ще ходя за 3-4 дни близо до Драма в Гърция.
Молбата ми е колегите, които имат път натам и познават района, да ми кажат някои неща.
1.-Какво трябва да се знае като се ходи там
2. Места, които си заслужава да се видят
3 и най-важно - къде е най-готино да се ходи на плаж наоколо.
Благодаря ви предварително
Молбата ми е колегите, които имат път натам и познават района, да ми кажат някои неща.

"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Re: Имам пътуване до Драма (Гърция), моля за малко съвети.
BMWPetar написа:Другата седмица ще ходя за 3-4 дни близо до Драма в Гърция.
1. Спазвай ограниченията, че тия и гащите щи вземат.
2.
3. На Кавала и Халкидики е най-хубаво.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Веселин|Василев написа:BMWPetar написа:Другата седмица ще ходя за 3-4 дни близо до Драма в Гърция.
1. Спазвай ограниченията, че тия и гащите щи вземат.
2.
3. На Кавала и Халкидики е най-хубаво.
1. Абсолютно съгласен с колегата
2. Кавала (на двайсетина км. от Драма), бях там - страхотно е. Бил е български град, доста хора говорят български. Има една средновековна крепост на върха на стария град. Нещо като в Несебър, ама е по-хубаво. Има паркинг на самото пристанище - 1,70 евро за цял ден (07,00-16,00 ч.) и още толкова за останалата част. Самия град също е много хубав. За да стигнеш до него има много изкачване и като стигнеш на върха ще видиш първо за каква гледка става въпрос - целия град в краката ти. Абе с две думи: да идеш до Драма и да не видиш Кавала си е загуба на време...
3. Абсолютно съгласен с колегата
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Vlados написа: Бил е български град, доста хора говорят български

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Vlados
- с две лица
-
Bogat-Beden написа:Vlados написа: Бил е български град, доста хора говорят български![]()
Това ми го разказа една жена, която продаваше в един магазин. Не знам как позна, че сме българи, но ни попита на чист български: "От групата ли изостанахте?" Направо се спънах от изненада, защото я видях, че си работи там. Та се заговорихме с нея и тя ни разказа, че някога си, когато България е била на три морета, това си е бил български град.
А най интересното беше като се разхождахме в крепостта, едната кула беше в ремонт и входа беше преграден с едно канапче, което за нормалния човек следва да значи, че не трябва да минава... обаче за българите имаше специално внимание - бележка, само на чист български, без правописни грешки: "Не преминавай, кулата е в ремонт".
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
не съм наясно с географиятаVlados написа:Bogat-Beden написа:Vlados написа: Бил е български град, доста хора говорят български![]()
Това ми го разказа една жена, която продаваше в един магазин. Не знам как позна, че сме българи, но ни попита на чист български: "От групата ли изостанахте?" Направо се спънах от изненада, защото я видях, че си работи там. Та се заговорихме с нея и тя ни разказа, че някога си, когато България е била на три морета, това си е бил български град.
А най интересното беше като се разхождахме в крепостта, едната кула беше в ремонт и входа беше преграден с едно канапче, което за нормалния човек следва да значи, че не трябва да минава... обаче за българите имаше специално внимание - бележка, само на чист български, без правописни грешки: "Не преминавай, кулата е в ремонт".

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Vlados
- с две лица
-
Bogat-Beden написа:не съм наясно с географията,предполагам че е част от т.нар. Беломорска Тракия,която си е била българска верно,абе като цяло,приятно звучи,бих отишъл,не съм ходил никога в Гърция (Малякаленд
):)
И аз отидох на уикенд в Сандански, но като се замислих, че Гърция е на 20 км., си викам: "За 31г. никога не съм излизал извън България - срамота, какво са 20 км." и тръгнах... Яд ме е, че оставих детето в Сандански, но нямаше паспорт... толкова ненадейно го реших... първо на карта беше най-близо Серес, после викам - айде до Драма и накрая - бе то морето е близо, айде до Кавала... това лято ще ходя организирано до Гърция...
П.С. Ако някой ходи, освен автора - посетете верига магазини LidL, това е като Т-Маркета в София - евтиния до шия... 1,5 л. Узо за 7,5 евро (аз уцелих - 5 евро на промоция), зехтин за 17 евро/5 литра, бира по 29 евроцента и т.н. магазините са на входа и изхода на всеки град (като нашите Метро)
10 мнения
• Страница 1 от 1