BMW 728i
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
BMW 728i
Здравейте..Ориентирал съм се към БМВ 728и E38
.Дали разхода му е много голям .. какъв разход дава .. каде са и слабите места и много ли е скапа подражката.Ще съм ви благодарен ако ма информирате ..Благодаря още от сега!
.Дали разхода му е много голям .. какъв разход дава .. каде са и слабите места и много ли е скапа подражката.Ще съм ви благодарен ако ма информирате ..Благодаря още от сега!
някой части са по-евтини от на е32, щото все още се произвеждат масово, като цяло е38 е един уникален автомобил и щом си се ориентирал към бензинов вариант, това е още по-добре, доколкото знам 2.8 версията е с М50 или М52 двигател, ако се нелъжа, което означава, че има части. Това са коли, които не се чупят лесно и са благодарни. Просто взимай и карай. Като знам какъв е кефа в е32 и как си мечтая за е38, ако имах възможност, нямаше да се замисля. Все пак това е може би последното истинско БМВ 

преди време работех на една бензиностанция и редовно обслужвахме коли на НСО едната бе6е такава и шофъора каза 4е със здраво каране около20 бензин ако мита6 мене аз ли4но за около 30к или по то4но до 30к бих грабнал едно 730 д пак ще върви но няма да гори толкова много защото даже и да го караш бавно градско под 15 надали ще падне и при тези слухове за дръсти4но поскъпване на горивата няма да е приятно
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз също в един прекрасен момент ще се сдобия (живот и здраве) с кола от тая легендарна серия и аз също се двуомя какъв да е двигателя още от сега
Дизели не обичам ТДС-а е малко слаб мотор за това купе ... Комън рейл-и
категоричен съм !!! Този М52 мотор е толкова здрав и евтин за поддръжка мотор,че просто само той май остава като вариант
8 цилиндровите са скъпички и аз лично поне на този етап бих ги избягвал ...
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- SlipKnoT
- devildriver
-
SlipKnoT написа:Ама с една 40ка дизел ще подминава 28цата и пак ще харчи 5 литра по малко..![]()
А че то и 30-ка ша го чупи та камоли 40-ка!На 30-ката и конете стават повече а за въртящия момент да не говорим след чип тунинг и на двата де!А и дизела ще харчи по-малко със сигурност!Единственото предимство на 728 пред 730D е цената според мен!Аз лично ако ще взема бензин ще искам поне 740i.
п.п.Точа лиги сега за едно

- SlipKnoT
- devildriver
-
cecoboy написа:п.п.Точа лиги сега за едно750i
появи се едно тънкажно в mobile.bg ама бързо го лапнаха!
![]()
![]()
Ако колата ти е да си караш, а не да си куфар определено едно 740 4.4 с 6 ръчни.. или , ако те мързи автомат е по добре от 5 литра..

JANI написа:не мисля 4е ще гори 14 на колегите от софия е34-ките м50 им горят толкова съмнява ме тая 728 да гори и тя толкова
Колега, позволи да не се съглася с теб. М50 е доста общо понятие... М50Б20 - да дава 14-15, но М50Б25 ми дава около 12 в зимни условия и само с вратите напред... докато изпадна диф-а.
Така, че, както казва Сони-то, 2,8 мотор със сметнати предавателни числа за съответните кг на купето... може да даде доста прилично малък разход.
"...едните философи смятат, че животът в основата си е прост, но се подчинява на сложни закони, другите, твърдят, че в основата си животът е сложен и се подчинява на прости закони, от трета страна идвам аз и твърдя, че животът в основата си е смахнат и пиенето никога не стига..."
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2