мотоциклети BMW

Останалите BMW-та.

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

мотоциклети BMW

Мнение от valeri » 23 Май 2006, 16:45

Колеги,бих искал ,ако ми се разреши от модераторите , да поставя темата за мотоциклетите на нашата любима марка-BMW.Интересуват ме всички данни за тях:модели,технически характеристики,цени,пробег,сервиз и резервни части и разбира се всички любопитни подробности !Благодаря предварително за информацията. :twisted:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pantata » 25 Май 2006, 15:52

http://bikes.centrum-group.com/```UPLOAD%20HERE%20PLEASE!!!/Stupidity/clips/BMW%20-%20The%20Ultimate%20Riding%20Machine.mpg
Пуснах ти филмче понеже каза че се интересуваш от маторите на БМВ дано ти ареса

Потребител
Аватар

Мнение от sev » 26 Май 2006, 21:44

http://www.ibmwr.org/

http://www.flyingbrick.de/

кой модел по точно ? K ,R или F ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valeri » 28 Май 2006, 17:43

Сев интересува ме серията "F".намерих си един много изгодно и искам да си го купя.модела му е F650.за това всъщност ми беше и питането.един от колегите ни е изброил една камара адреси но за съжаление не мога да вляза в тях било че ми е скапан компютъра или че съм некадърен - не знам но ми трябва съвет за това което съм си избрал.казват че бил железен и не правел проблеми.........ако знаеш нещо повече за него кажи моля те!!!!!!!! :twisted:

Аватар

Мнение от M6 » 29 Май 2006, 13:22

Потребител
Аватар

Мнение от sev » 29 Май 2006, 22:34

Това е основният сайт на F650 - http://www.f650.com/
кой точно модел си харесал?
коя година? (реална)- http://faq.f650.com/FAQs/VINNumberFAQ.h ... ke%20model.
Преди покупката закарай мотора в някой мотосервиз за преглед,Люси от
Дару кар знае много за Fките.
И късмет :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: скутЕрЕ!
Мечтае да кара: Перлини :))))

Мнение от moto » 29 Май 2006, 22:48

F серията я броят за здрава,но повечето познати с мотори мой казват,че нее баш така.Аз съм на същото мнение,защото двигателите са ROTAX!Вярно е,че фирмата е доказана,но с този специално са се поизложили.Същия двигател и вообще цялата база на БМВ Ф650 е днаква с тази на Априлия Пегасо!

Како казва един познат-събери по-добре още "100-200лв" за "мъжки"!Според мен не си заслужава парите това БМВ.А и незнам,може това да е БМВ форум,но лично аз бих ти препоръчал нещо японско-ако си търсиш мотор във въпросния сегмент,мисля,че YAMAHA Tenere;YAMAHA XTZ 750 Super Tenere;Honda Transalp;Suzuki DR Big!Все по-добри мотори според мен.

За мен единствените сполучливи удари на БМВ са К1200Р;РС и голата версия.НЕзависимо от одините има на производство.Още от първия К до сега само изглаждат нещата и вс екъм по-добро.Да не говорим обаче,че чак сега се сетиха за редовак!....май се отплеснах...

Както и да е аз не мога да ти казвам какво да си купуваш или не,но специално Ф650ките не са най-удачните БМВта.....и моля ви недейте да си мислите,че щом СОТаджийте и СИГМАджийте ги ползват значи са мега здрави!
Знаеш ли какво е мотор????ПОинтересувай се и следващаия път като излезеш с колата гледай в страничните си огледала-СПАСЯВАТ ЖИВОТИ!!!!

Потребител
Аватар

Мнение от sev » 30 Май 2006, 0:41

Колега,посочи с какво конкретно F650 е по зле от DR ,XT и други?
Имаш ли познати каращи такъв мотор?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от moto » 30 Май 2006, 8:06

Не ме разбирай погрешно.Ако говорим за комфорт,то е ясно,че Фката разцепва,но аз говорех за надеждност и поддръжка,а Фката определено изисква повече таква от ХТто напрмер....
Знаеш ли какво е мотор????ПОинтересувай се и следващаия път като излезеш с колата гледай в страничните си огледала-СПАСЯВАТ ЖИВОТИ!!!!

Потребител
Аватар

Мнение от sev » 30 Май 2006, 19:24

поддръжка искат всички мотори,и всички си имат недостатъци :)
надежноста на F650 е много висока ,двигателите стигат до 120 000км. без
особени проблеми.
Всичко зависи от даден екземпляр.
Не напразно F ките често ги избират за далечни пътешествия през Азия.
Недостатък-не са достатъчно екстремни мотори ,като XT600 например
но пък са удобни .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valeri » 31 Май 2006, 17:48

Познавам хора които са карали "F"ки в Сигмата и Сот -хората казват че при скапаната потдръжка там тези машинки изкарват като нищо по 60-70000км без да се пипнат,а там доколкото занам се кара на бесна ръчка защото гонят време,пък и ми харесва красавеца ЩЕ СИ ГО ВЗЕМА пък каквото дойде :twisted: :smoke:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от moto » 31 Май 2006, 22:39

Това е много правилно sev-за това,че си зависи от конкретния мотор говоря.Не3знам аз съм пристрастен в случая и не съм привърженик на ротаксите,но пък всеки има право на избор,а аз не съм никой да заставам на пътя му :) !

Така,че щом си решил приятелюпослушай сърцетоп си и газ напред,дет вика брат ми :D .Пък някой ден може дас и разменим моторите за по кръгче....току вж се влюбя в някоя Фка :D :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valeri » 19 Юни 2006, 10:21

Най сетне взех машината! Какво да ви кажа братлета-КОМФОРТ и Красота.Вече и навъртях 2000км и право да си кажа машинката е послушна и не мога да и се нарадвам.Вярно малко е тромава,но за целта за която я взех ми върши чудесна работа.На дълъг път не се уморявам и се наслаждавам на плавното и управление,по пресечен терен също се представя добре,но е малко тежък и трябва да се внимава но в това е кефа.Материалите,които ми пратихте ми помогнаха много при избора за това БЛАГОДАРЯ ОТ СЪРЦЕ! :D

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 19 Юни 2006, 17:20

Честито Колега :D Да си ползваш мотоциклета със здраве и безаварийно :yes:

Ееех ,като знам по Швейцария какви фенове на наш'та марка мотоциклети са,направо се разстапям като се сетя - навсякъде плавно се движеха разни красавци със синьо-белия пропелер на резервоарите :angel: Гледката от 5 мотоциклета по прохода Julier между 3 хилядниците направо ме накара да се разтреперя :angel: :angel:

Ех, много бих се радвал да се увеличи броя на мотористите в нашия форум - да се разгърнат сбирките ни още повече :D :D :D Всъщност колко моторджии пишат тук ( притежаващи БМВ-та) :?:

Георги Пенчев
Изображение

Следваща

Назад към Други модели