Новата 7ца срещу S-класата...

Останалите BMW-та.

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Новата 7ца срещу S-класата...

Мнение от F-14 » 01 Юни 2005, 17:27

Днес се разрази интересен спор...
Отивам да си оставям колата да се продава в Автотрейд Варна и там на мястото на нашия съфорумник THUNDER nа работа е назначен един младеж продавал допреди известно време митсубиши и мерцедес.Първо реши да спори относно цветовете на турбинния еклипс 95-99.После реши да ме убеждава че нямало разлика м/у пазара в БГ и този в САЩ...
и накрая дрънкахме за мерцедес и аз на излизане казах- това е тъпа кола за старци-колата е една-БМВ! При което чуйте какво казва той...:
Е какво каза ти досега говорихме за коли сега за какво ще говорим!??!
Самолети! казах аз..но как да е
Оттам подехме спор че новата 7ма серия имала толкова електроника че трябвало да си вишист че да влезнеш в компютъра й.А С-ката била ехеее...по-комфортна,по-тиха и бла бла...
Аз смятам че е нужно да си умен ,щом си толкова заможен за да си позволиш да караш такава кола,щото ако си голтак с мноо пари по-хубаво си купи мерцедес...
та спора се поразрази хапливо...
Има ли тук някой с обективно мнение който би ми казал с какво мергела превъзхожда 7мата серия на БМВ.Стигнахме до там че С-ката превъзхождала и А8 и изобщо всиички коли в класа.За мене не е така.Виждал съм новата 8ца и искам да кажа че бях очарован.Пък мене кола от типа трудно ме затрогва...
Карал съм и 7ма и С-ка от новите и няма общо братче....обаче НЕ мерцедеса е върха на сладоледа....дайте мнения моля

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 01 Юни 2005, 17:52

СПОРЕД НЕподкупния Ауто-Билд ЕС600 е краля на Висшия клас.
По-бърз от 760ил,Ауди А8 и Файтона на ФауВе.
Мергела Има доускорение по добро от на Порш :shock:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tano » 01 Юни 2005, 19:18

Според Топ Гиър с пускането на пазара на Файтона :mhihi: мечтата на Фердинанд Порше за създаването на перфектния автомобил е станала реалност.
Ние трябва да осигурим едно по добро бъдеще за България и нашите Български деца и Национал-Социализма е пътя за това

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 01 Юни 2005, 20:42

аз съм за мерцедеса не съм по принцип но царя като му викат някой си е цар
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 01 Юни 2005, 23:25

BAYRON написа:аз съм за мерцедеса не съм по принцип но царя като му викат някой си е цар

И това ли доживях.. :shock: :help: :evil:

Е38 ги кърти все нови.. :twisted: ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 02 Юни 2005, 0:24

мерцедес S600 2004g. 4.2 сек до 100 км

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 02 Юни 2005, 0:38

BAYRON написа:мерцедес S600 2004g. 4.2 сек до 100 км

:banghead: :gives:

Тряяя си рядко ограничен за да си купиш С-класа за дето ускорявала за 4,2сек. (макар, че поред Официалния сайт го прави за 4,4 ама карай.. ) до 100км/ч.. при полужение, че когато си купуваш такъв тип автомобил мисля, че трябва да гледаш возия, пространство в купето, сигурност и т.н. Никои нормален човек които е готов да се бръкне 150к Евро няма да ти гледа пустото ускорение.., ако иска ускорение ще си вземе някое М6, някои Порш, СЛ, ЦЛ.. и т.н.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 02 Юни 2005, 0:59

pAbLo написа:СПОРЕД НЕподкупния Ауто-Билд ЕС600 е краля на Висшия клас.

е за туй говорех , а за возия и комфорт не трябва да се говори , не ме нападайте а гледайте хубаво, аз се возя често и на двете / служебно/ и колкото и да съм пристрастен със синята перка толкова мерчо ми харесва повече.
Лично мнение S kalsa е нещо страшно

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30;Е65
Мечтае да кара: Е30

Мнение от DILDO » 02 Юни 2005, 12:30

SlipKnoT написа:Е38 ги кърти все нови.. :twisted: ;)

:yes:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 02 Юни 2005, 12:47

D_I_D_O написа:

Е38 :bowdown: :bowdown: :bowdown:

A E65 наистина е доста тясна за този клас автомобили, качвах се във LCI-то и наистина се разочаровах относно простора в купето, не казвам, че е тясно, а е тясна на фона на S-калсата в която съм се возил веднъж и наистина е кола за возене, купуваш си я с шофьор, а колкото до ускорението колко коня и е двигателя и колко турбини има а? :winky:
Изображение

ПсихопатVANIO
ПсихопатVANIO
Аватар
Кара: BMW - DARK SIDE OF THE FORCE
Мечтае да кара: BMW E24

Мнение от MadVanio » 02 Юни 2005, 13:33

D_I_D_O написа:

:bowdown: E38 :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

!!!

Мнение от jordan » 04 Юни 2005, 20:22

всеки си има предпочитания,обаче в някакво авромобилно предаване показваха тестове на мерцедес с класа,бмв 7-ма серия ауди а8 и пежо незнам си какво,правени в германия.та бмв ги тръшка по всички показатели с изключение на комфорта който е за мерца,а забележката беше трудно боравене със системата за навигация.така че...
Човек се учи докато е жив,но никога не е късно да стане за резил

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 05 Юни 2005, 0:03

BAYRON написа:

е за туй говорех , а за возия и комфорт не трябва да се говори , не ме нападайте а гледайте хубаво, аз се возя често и на двете / служебно/ и колкото и да съм пристрастен със синята перка толкова мерчо ми харесва повече.

все едно да изляза на престрелка с нож.....е39 си е39 красива елегантна но не може да сев сравнява с W140 защо според вас направиха новите седмаци такива тукмаци?????????????????????????????????????????? ми да комкурират с класата .

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 05 Юни 2005, 22:40

BAYRON написа:
BAYRON написа:

все едно да изляза на престрелка с нож.....е39 си е39 красива елегантна но не може да сев сравнява с W140 защо според вас направиха новите седмаци такива тукмаци?????????????????????????????????????????? ми да комкурират с класата .

Чакай малко Е39 и W140 не са в един клас,първо ! Е38 е пряка конкутренция на Мерцедес-а,каквото и да се говори W140 e СВИНСКИ автомобил !!! Не случайно фирмата "преустрои" изоснова своят следващ модел W220,малко по-компактен на тегло и размери,просто няма смисъл от толкова "желязо" за всяка една бройка!

Имам един готин тест в AutoBild през 1995 година между E38 750iL i W140 S600L. Ами тогова самите немци присъдиха победата на BMW-то,интегралният заден мост от ново поколение ,толкова добре се справя със задачата да "доставя" максимален комфорт на пътуващите,че просто няма на къде повече ! Мерцедеса е много тежък и хората казват,че донякъде благодарение на масата на автомобила неравностите се "смазват" и почти нищо не достига до пътуващите.Само че,има ли W140 който да не е клекнал отзад,нивомата им е една от слабостите на модела(отново масата),поведението на втомобила е много по-слабо от това на конкурента си.Дори в преки сравнения на Е39 с W210,винаги графата "комфорт на возене" е била приоритет на Е39,говориме за същото окачване ...

Ако говорим за S-клас,нека споменем великолепното поколение W126(1979-1992 т.нар. "пура" ),невероятен автомобил :!:

Георги Пенчев
Изображение

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 08 Юни 2005, 13:52

Според мен пък най-истинския мерцедес е W140, а и е38 е доста по читава от новата 7. Задницата нещо не ми ареса :confused:
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

Следваща

Назад към Други модели