725tds топъл старт
Модератор: Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- plboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: m20b20 turbo, E38 725tds
725tds топъл старт
За колегите със същия проблем:
Много са причините за трудния топъл старт на този мотор. Колегите от форума, които са по навътре в нещата са описали почти всички причини за проблемния топъл старт, нека и аз Ви обобщя :
1. Въздух в нафтата, филтър на помпата, обратната нафта;
2. Акумулатор - напрежението не трябва да пада под 9,5В при въртене;
3. Стартер - бендикс, четки - ако имате и малки съмнения в него му направете едно освежаване. За ръчките при топъл мотор е необходимо достигане на обороти на К.В. за впръскане гориво;
4. Верига - с въртене на помпата (ако е възможно) към мотора можете да компенсирате износването на веригата;
5. Хидравличен блок на помпата - при топла нафта не задържа налягане към дюзите;
6. Електронен блок на помпата - зависи от типа помпа;
7. Умната дюза;
8. Дюзи;
Не търсете проблем в компресията както някои от Вас споменават след като пали на студено.
Дано съм Ви от полза
Много са причините за трудния топъл старт на този мотор. Колегите от форума, които са по навътре в нещата са описали почти всички причини за проблемния топъл старт, нека и аз Ви обобщя :
1. Въздух в нафтата, филтър на помпата, обратната нафта;
2. Акумулатор - напрежението не трябва да пада под 9,5В при въртене;
3. Стартер - бендикс, четки - ако имате и малки съмнения в него му направете едно освежаване. За ръчките при топъл мотор е необходимо достигане на обороти на К.В. за впръскане гориво;
4. Верига - с въртене на помпата (ако е възможно) към мотора можете да компенсирате износването на веригата;
5. Хидравличен блок на помпата - при топла нафта не задържа налягане към дюзите;
6. Електронен блок на помпата - зависи от типа помпа;
7. Умната дюза;
8. Дюзи;
Не търсете проблем в компресията както някои от Вас споменават след като пали на студено.
Дано съм Ви от полза

Последна промяна plboy на 05 Окт 2009, 21:22, променена общо 3 пъти
King Regards, 0888 750 222
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
колега ползвай търсачката преди да тръгнеш да пускаш теми относно паленето топла на диагностика първо да се види центровката на помпата най вероятно от разтеглени вериги ще е проблема възможно е също слаб акумулатор или проблемен стартер както и ГНП а по другия проблем помпата в резервоара си виж
2 мнения
• Страница 1 от 1