Въпрос след посещение в сервиза на Дару Кар
Модератор: Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Dido - Fido
- кандидат ентусиаст
-
Въпрос след посещение в сервиза на Дару Кар
Здравейте!
Понеже наскоро (преди 2 месеца) се сдобих с нова (на старо) кола - BMW 525 tds от 1999 г. реших най-накрая да я закарам на диагностика на двигателя и ходовата част в специализиран сервиз! Още повече че на празен ход се усещаше едно тресене леко и след изключване от скорост на ход за кратко се появяваше почукване от към двигателя! Абе и без такива неща пак щях да я закарам на диагностика, че да видя какво съм купил и в какво състояние
Та след диагностиката ми казаха, че давало грешка за еди какво си и ще е необходима центровка на колянов вал и центровка на горивно-нагнетателна помпа!
По ходовата част казаха, че само две геленчета на задния мост трябва да се сменят и две стабилизиращи щанги!!!
Молбата ми към Вас (разбиращите и знаещите в тази област) е да ми кажете сериозни ли са тия работи и изобщо всичко, което се сетите де!
Както се казва - "Всяка информация е добре дошла!"
Желая приятен ден и седмица на всички и предварително благодаря за мненията!
П.С. Скоро може и снимки да Ви покажа да си кажете мненията за самата кола
)) Понеже съм нов в клуба де...
Понеже наскоро (преди 2 месеца) се сдобих с нова (на старо) кола - BMW 525 tds от 1999 г. реших най-накрая да я закарам на диагностика на двигателя и ходовата част в специализиран сервиз! Още повече че на празен ход се усещаше едно тресене леко и след изключване от скорост на ход за кратко се появяваше почукване от към двигателя! Абе и без такива неща пак щях да я закарам на диагностика, че да видя какво съм купил и в какво състояние

Та след диагностиката ми казаха, че давало грешка за еди какво си и ще е необходима центровка на колянов вал и центровка на горивно-нагнетателна помпа!
По ходовата част казаха, че само две геленчета на задния мост трябва да се сменят и две стабилизиращи щанги!!!
Молбата ми към Вас (разбиращите и знаещите в тази област) е да ми кажете сериозни ли са тия работи и изобщо всичко, което се сетите де!
Както се казва - "Всяка информация е добре дошла!"

Желая приятен ден и седмица на всички и предварително благодаря за мненията!
П.С. Скоро може и снимки да Ви покажа да си кажете мненията за самата кола

ВMW му е майката!
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
ам тряа са демонтира коляновия вал и да се престърже на струг леко .. бай Иван стругаря ша го одяла ... а за окачването няма нужда са се сменя нищо ,ша са рециклира .. шарнирите се поначукват с чук и готоо ,като нови са .. 

- Dido - Fido
- кандидат ентусиаст
-
Въпросче към Turturelo???
Благодаря за подкрепата
А ти нямаш ли някакъв съвет или мнение! Все пак си по-навътре в нещата?

А ти нямаш ли някакъв съвет или мнение! Все пак си по-навътре в нещата?
ВMW му е майката!
за ДАРУ-КАР
Здр. моята кола трябва да влиза тия дни в ДАРУ за пълна диагностиака да двигателя, защото прди една седмица ми смениха дебитомера. Защтото не може да ускорява както трява но колата ми не се оправи сега пак там. Тия мои човек са пълни некадърници но имат апаратура която я няма на др. място в България.И пак не могат да работят с нея Нямам им никакво доверие незнам кво ще ми кажат че маи и турбо трябва да сменя.
А колко до ходовата част за твоята кола иди на някои сервиз и да ти кажат кво трябва да смениш и иди си го купи ти.
А колко до ходовата част за твоята кола иди на някои сервиз и да ти кажат кво трябва да смениш и иди си го купи ти.
- Dido - Fido
- кандидат ентусиаст
-
Аха!
Абе може би си прав до някъде ама имам една връзка там! Много точен човек и за това не се притеснявам да ходя там! В крайна сметка се оказа че малко или много горивно-нагнетателната помпа е пътник ... След време все едно трябва да се сменя ама ще видим! Определено ако я сменям няма да я купя от тук а от Германия!
ВMW му е майката!
- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
- Кара: леки BMW-та :):):)
- Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta
Re: Аха!
Dido - Fido написа:Абе може би си прав до някъде ама имам една връзка там! Много точен човек и за това не се притеснявам да ходя там!
Охххх......... тия връзки в Дару....... бая хора сме се напатили от много точни хора там

ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3....

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna
- Dido - Fido
- кандидат ентусиаст
-
Отговор!
Абе така си е ама нали все на някого ще трябва да се довериш! Аз сам колата не мога да си оправя така че .... нямам избор!
Все пак никой на сила не те кара да даваш пари и да ходиш точно там! Това е!
Все пак никой на сила не те кара да даваш пари и да ходиш точно там! Това е!
ВMW му е майката!
Абе пич, да те питам, ти що не я закара колата преди да я купиш на диагностика в Дару Кар (или където ти душа иска), а впоследствие?
Да не ти е подарък?
"На харизан кон зъбите не се гледат", ма за другите видове коне ... незнам да е така
И как спокойно го казваш "тя горивонагнетателната помпа е пътник", като че не струва една бала пари.
А па това с центровката на коляновия вал ме разби!
Най-добрия вариант е тия типове в ДаруКар да се шегуват неудачно (нали и монтьорски хумор трябва да има). Щото ако не се шегуват и BMW 5 серия произведено 99 година трябва да му се центрова коляновия вал - незнам - най-добре да сменям марката овреме...
Със здраве!
Да не ти е подарък?
"На харизан кон зъбите не се гледат", ма за другите видове коне ... незнам да е така
И как спокойно го казваш "тя горивонагнетателната помпа е пътник", като че не струва една бала пари.
А па това с центровката на коляновия вал ме разби!
Най-добрия вариант е тия типове в ДаруКар да се шегуват неудачно (нали и монтьорски хумор трябва да има). Щото ако не се шегуват и BMW 5 серия произведено 99 година трябва да му се центрова коляновия вал - незнам - най-добре да сменям марката овреме...
Със здраве!
Еи хора нали ви казах че щте ходя в дару заради проблем с двигателя.
Ами кво да ви кажа вкарвам си я аз колата в 8.00ч. кам 11.00ч. ми се обажда един и ми казва че проблема ми е в някакъв AG винтил и някакъв клапан който оправлява турбото като това струва 640лв. а предната седмица ми смениха дебитомер(тогава това беше проблема).
питам дали ще се оправи след като ми ги смени а тои ми казва че трябва да опита. Е кав сервиз е това да не могат да ти кажат къв ти е проблема. о'к няма проблеми нека да се сменят. И да не вярваш обажда ми се кам 16.00ч. и ми казва че няма никакъв резултат вче бил сигурен че е било турбото проблема. ЕБАХ МУ МАЙКАТА
А кажете вие нещо!
Ами кво да ви кажа вкарвам си я аз колата в 8.00ч. кам 11.00ч. ми се обажда един и ми казва че проблема ми е в някакъв AG винтил и някакъв клапан който оправлява турбото като това струва 640лв. а предната седмица ми смениха дебитомер(тогава това беше проблема).
питам дали ще се оправи след като ми ги смени а тои ми казва че трябва да опита. Е кав сервиз е това да не могат да ти кажат къв ти е проблема. о'к няма проблеми нека да се сменят. И да не вярваш обажда ми се кам 16.00ч. и ми казва че няма никакъв резултат вче бил сигурен че е било турбото проблема. ЕБАХ МУ МАЙКАТА
А кажете вие нещо!
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Нямаме думи.....
Ти за тия пари bi turbo да я беше направил.Бах ги в играчите мръсни ше те цакат с топла бира
Ти за тия пари bi turbo да я беше направил.Бах ги в играчите мръсни ше те цакат с топла бира

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- Dido - Fido
- кандидат ентусиаст
-
Уточнение!
Моя е грешката!
Значи не е центровка на коляновия вал а проверка момента на впръскване и разни там други работи! Това е! А иначе другото е статична настройка на горивно-нагнетателната помпа!
А колкото до израза "помпата е пътник", който толкова много дразни stenly, то просто тя си е стигнала ресурса! Помпата е на 277 000 км, което според мен въпреки че не съм специалист май не е малко! А иначе двигателят е сменян с чисто нов на 170 000 км така че сега е само на 100 000 км реални!
А колкото до това дали ми е подарък, то отговорът е "почти", така че ако си намеря от Германия или Австрия чисто нова помпа изобщо няма да се притеснявам да си я купя, колкото и да струва!
Всичко е до сметка нали така!!!!
Значи не е центровка на коляновия вал а проверка момента на впръскване и разни там други работи! Това е! А иначе другото е статична настройка на горивно-нагнетателната помпа!
А колкото до израза "помпата е пътник", който толкова много дразни stenly, то просто тя си е стигнала ресурса! Помпата е на 277 000 км, което според мен въпреки че не съм специалист май не е малко! А иначе двигателят е сменян с чисто нов на 170 000 км така че сега е само на 100 000 км реални!
А колкото до това дали ми е подарък, то отговорът е "почти", така че ако си намеря от Германия или Австрия чисто нова помпа изобщо няма да се притеснявам да си я купя, колкото и да струва!
Всичко е до сметка нали така!!!!
ВMW му е майката!
Е, в таквиз случаи, дето ти викаш, спадащи в графата (почти) подарък, когато примерно я взимаш от познат, на когото имаш доверие и т.н. и цената е по-тънка, не върви да речеш "ама дай да я видиме в сервиз".
Разбираема ситуация.
Пожелавам ти бързо да се оправиш с помпата и после - joyride.
Не че съм се возил някога на такава, но за мен тоя модел е "В десятката (ама без Иво Инджев)" - хем върви като луда (или като с турбо - все тая
), хем стои на пътя щото е 5-ца (Е34 как стои не е истина, пък това не вярвам да са го развалили), хем не ти бърка в джоба като бензиновите змейове.
Чао и късмет "по пътищата на Родината"
Разбираема ситуация.
Пожелавам ти бързо да се оправиш с помпата и после - joyride.
Не че съм се возил някога на такава, но за мен тоя модел е "В десятката (ама без Иво Инджев)" - хем върви като луда (или като с турбо - все тая

Чао и късмет "по пътищата на Родината"

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
stenly написа:!
Щото ако не се шегуват и BMW 5 серия произведено 99 година трябва да му се центрова коляновия вал - незнам - най-добре да сменям марката овреме...
Със здраве!
А центровката знайш ли колко струва?

32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3