Колко сме със Z-ки...?

Останалите BMW-та.

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Re: Колко сме със Z-ки...?

Мнение от ildivvy » 16 Юни 2025, 6:55

Мисля да си карам по маршрутите, по които си карах моторите. Почти изцяло планинско и плажове в Гърция. Следващите два уикенда ще ги пропусна, че съм на море, но след това мисля за обиколки Рожен-Смолян-Златоград-Кърджали-Асеновград и Велинград-Юндола-Г.Делчев-Доспат-Пампорово-Пловдив. След това ще направя и някоя Шипка-Беклеме и т.н. Като сложим и няколко плажа и то лятото ще започне да преваля... Май няма кабрио-групи в района и държавата? Нямат форум, нямат нищо! Как се събират съмишленици, не знам! Във форума сме доста хора... Дали да не си отворим тема и да си 'ляляме' там по-организирано..?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 17 Юни 2025, 8:01

Имаше някакъв кабриолет клуб във FB преди време, но май е с доста ниска активност или поне беше докато аз имах активен профил там.

Аз лично съм стигнал до убеждението, че с повече от 3-4 коли вече си изисква много организация и съобразяване един с друг, също така е хубаво да имаш и връзка различна от телефон между колите (визирам наличието на радиостанции) ако искаш да карате "по-така". 1-2 е идеално, буквално с 2 думи се разбирате как да карате, къде да спирате, колко често и тн.

Идната събота ми е свободна на мен и съм решил да вадя колата, но може би ще отидем нещо посока Търново...Етъра и Боженци например, че искаме да се поразходим...

@ildivvy: някакви предложения за леки еко пътеки в Родопите? Мисля си за нещо тип Невястата където спираш с колата на приличен паркинг и тръгваш веднага по пътеката. По възможност да не е много тежка и сложна :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 17 Юни 2025, 8:33

Честно казано, тук ме хващаш неподготвен... Не знам и не мога да предложа нищо! Може би @ivanski2 ще предложи нещо, че той познава района (в тази му светлина) много по-добре..
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 17 Юни 2025, 9:46

ildivvy написа:Честно казано, тук ме хващаш неподготвен... Не знам и не мога да предложа нищо! Може би @ivanski2 ще предложи нещо, че той познава района (в тази му светлина) много по-добре..

Едно от любимите ми подобни места е орфееви скали, пътя е по самата писта , асфалта е суупер, само е малко тясно ако трябва да се разминавате единия отива в тревата, но не ми е проблем понеже 1/като съм с доджа всички се местят, а с маздата не ми пречи и аз го правя, 2/няма чак такъв трафик горе, на качване срещам максимум 1-2 коли. Много готини завойчета има да се парзулне човек. :D
Също може да се комбинира с кафенце/хапване на кулата Снежанка.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 17 Юни 2025, 9:57

Последните два пъти ходим на Снежанка, а последния път точно ходихме на Орфееви скали и Невястата, та затова търся нещо друго.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bonchef » 17 Юни 2025, 12:34

Смених амортисьорчетата. Сега е съвсем различна работа , леко се вдига и при затваряне само натискаш и сам хлопва леко капака. Преди с мъка вдигам нагоре , за да отворя, после внимателно пускам надолу за да не трясне при затваряне. Взех заместители за по 70лв. бройката, немски Billis или нещо подобно беше името. 570N мисля , ОЕМ са със 810N но не намирам някакъв дискомфорт. Остава да видим колко дълго ще издържат. Но аз с повредени съм купил колата, то откъде да знам как точно трябва да се отваря този багажник.

Предишна

Назад към Други модели