Колко сме със Z-ки...?

Останалите BMW-та.

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Re: Колко сме със Z-ки...?

Мнение от Ивайло Димов » 03 Юни 2025, 19:11

Забелязъл съм, че колкото по-скъпа е колата толкова вдигат цените, явно считат че ората берат парите от дърветата. Ако ще е оригинално с бод "елха" през кожата става сложно и скъпо, ако ще нашиват през конец е по-евтино.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 03 Юни 2025, 19:50

Така, като гледам, седалките са като тези на Е46... Ако стане така, че задържа колата, може да взема две предни седалки с хубава кожа. Гледам, че има още из олх-са... Дотогава ще мажа яко, пък каквото стане!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 03 Юни 2025, 21:08

Пусни снимка да видим колко са зле тия седалки и да умуваме дали си струва съживяването изобщо :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 04 Юни 2025, 6:56

Нека да я 'понаглася' поне малко по моите стандарти и тогава! Ще и дам само един шанс да ми допадне (бройката) и затова искам да и дам всички шансове това да се случи.. Искам да съм 'справедлив' с нея, един вид... Днес ще взема плата за претапециране и уикенда ще облека А-колонките, горния пластмасов детайл и гърбовете на седалките. Чудя се също така, напред във времето, ако колата остане с мен, дали да не си направя едни подлакътници за вратите, че сега е на пластмаса и ми е твърдо. Ще ги облека в кожа... Иначе, ако се справя с всичко в събота, в неделя ще е истинската 'проба'...

П.П. Кожата на седалките не е износена/скъсана, а по-скоро е загубила цвят на някои места (повече шофьорската). По-дразнещото е, че май никой не я е мазал никога и е много твърда, ако мога така да се изразя! Ако омекне с КохХеми-препарата, почистването е лесно (аз доста ги изчистих вече).. Имам и още един препарат за кожа, който има и 'почистваща съставка'. Мога и с него да работя... Ще видя, какъв ще е ефекта от няколко седмично третиране! Друг е въпроса, дали червения цвят ми харесва чак толкова! Черни ще стоят по-добре, според мен...

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 04 Юни 2025, 11:49

Преди да се огранича до Z4 в избора си, ходих да гледам едно Е93, черно с червена кожа….на снимки беше топ комбинация. На живо не можах да го изтърпя…прекалено ярко червен нюанс са избрали. Не знам при Е85 дали е същия…но съм със смесени чувства като цяло.

Служебния ХМ е с червен салон, леко керемиден оттенък има не е ярко червено и се живее с него. Плюс, че всичко друго е черно и със супер затъмнени стъкла, та не “свети” на слънце и почти не се забелязва дори.
Ярко червено на кола без таван ще бъда смърт за каране :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 06 Юни 2025, 16:59

Гледам темата за конкурсите за красота на тазгодишния събор...пак липсва нашия модел :(
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 07 Юни 2025, 21:09

Пореден ден от "Сервиз SOS" ... Утре продължавам... Сигурен съм, че накрая, който я купи от мен, ръка ще целува, да са е*ба в тъпака...

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 07 Юни 2025, 23:06

Какви проблеми има колата?

Не беше ли казал само козметични неща?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 08 Юни 2025, 20:26

Технически май няма никакви освен, че може да има датчик за АБС за смяна, но трябва да я прочета, като намеря време (понякога светва лампата за АБС-а и АСЦ-то)... Въпроса е, че салона ме дразнеше в огромна степен... Най-вероятно никой не е пускал прахосмукачка поне 10г... Намерих си 2 Евро дори одеве. Едната предна колонка чак лепнеше от нещо... Изми се с кухненски обезмаслител чак! Тапицерията на корите на седалките бяха дроп! Кожата им не беше барана от векове... След миналия уикенд е по-добре де! Продължавам с мазането! Колонките ги претапицирах, че бяха и понадрани... Оправих и лайстната, която държи плата под гюрука отдоло, претапицирах и нея... Второ миене и прахосмукачка днес, изпрах стелките... Сега салона започна да заприличва вече. Остават корите на седалките (вече са свалени), но тях понататък, мисля да я покарам малко, че да видя, дали ще я задържа! Иска и смяна на масло, което е приготвено... Одеве включих и зарядното, да зареди акумулатора. Та, почти всичко е козметика, но като задълбаеш... Разкатавам се трети ден вече! Кофти е да си перфекционист, това е цялата работа!

П.П. Ако я задържа, ще си скроя и ушия нови кожени калъфи за ръчната и ск.лост... Идиот съм, затова!

П.П.2 Поне едно хлапе одеве много я хареса... Караше на техните 5-ица ГТ и спря специално пред гаража, за да я види...Пожела ми само радост и удоволствие!

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 08 Юни 2025, 21:43

Говори ми за перфекционизъм…най-гадното, неблагодарно, скъпо и тъпо качество, което може да притежава някой :mhihi:

Доста погледи и палци събират тези коли защото са сравнително редки. Особено зимата като караш със свален таван е гора от палци по улиците :lalala:

Напълно те разбирам за мръсотията и кочината…мен това ме вади от чорапите. Дори да са ми само прашни стелките отивам и търкам всичко вътре от-до. Представям си при теб като е толкова зле колко те е яд :banghead:

Постни няколко снимки като я приведеш във вид
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 09 Юни 2025, 5:36

"Харният кон и под скъсан чул се познава" :yes: . Малко по малко ще я наредиш.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 09 Юни 2025, 8:36

Има и нещо друго обаче... Имам чувството, че педалите са доста дълбоко, а таблото с волана твърде близо към мен! Т.е. аз си настройвам седалката според педалите (т.е. според ръста ми), а волана го направих най-напред и и надоло и пак имам чувството, че ми е малко близо.. Освен това, така лостчетата стават близо до таблото. При Компакт-а ми не беше така. Сякаш иска таблото да е по-напред с едни 10см (конструктивно) или просто педалите да не са толкова дълбоко... Освен да дръпна още една идея седалката назад, но как ще натискам съединителя до доло..? В Тойота-та има място бол! Таблото е по-напред и успявам да направя отлична позиция.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 09 Юни 2025, 10:39

Тва е роудстър за кеф, ще свикнеш в един момент с всичките му особености. На мен главата ми опи
раше в гюрюка ако вдигна седалката та да виждам пред бронята. Просто така съм свикнал да шофирам.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 09 Юни 2025, 11:52

Специфична е позицията на седене в такъв тип кола. Аз си спомням първите няколко километра ми бяха изключително странни седейки почти върху задния мост и не виждайки къде свършва предницата :lol:

Полегнала позиция е напълно невъзможна, но пък си принуден да имаш правилна позиция зад волана и може да натискаш по завоите яко :driving: :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 09 Юни 2025, 12:09

Педалите определено са по-дълбоко, отколкото бяха на Компакт-а ми Е36. Там всичко ми беше перфектно! В Е34 също се чувствам перфектно :mhihi: ... Тук иска малко нагласяне, а може би и свикване. Седалката ми е най-доло, а не съм висок.. Може би да пробвам с леко вдигната, макар това да ме приближава още към волан/табло.? Предницата не я виждам, но знам, че там и внимавам.

П.П. Още нещо се сетих... Колана нали минава до подглавника на седалката и май малко ми трие във врата, а това вече не мога да го променя, защото е свързано с ръста ми... Ще слагам шал или нещо с яка :mhihi: :mhihi: ...

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Други модели