БМВ - 7 серия

Останалите BMW-та.

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 13 Авг 2007, 1:50

оф деба
точно от американско списание ли изровихте статия
ВСЕИЗВЕСТНО Е ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ СА ТЪПИ И КОЛИТЕ СИ ГИ ПРАВЯТ ДА НЕ СЕ ЧУПЯТ МНОГО И ДА СЕ РЕМОНТИРАТ УНИКАЛНО ЛЕСНО
така че изобщо не ме учудва че 1000$ дават на месец
ебаси един бушон или една крушка да не могат да си сменят и това сигурно струва към 30$. нали един колега обясняваше как смяната на маслото е 80$ (без да се включва цената на маслото)???
ебаси цените и после им били скъпи за поддръжка - ми като нямате акъл за 5 стинки да видите какво можете сами да смените ще си плащате
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Entwicklung 38
Мечтае да кара: B12

Мнение от 7BREYTON » 18 Авг 2007, 22:42

нали един колега обясняваше как смяната на маслото е 80$

нали се сещаш че за тяхният стандарт това е нормална сума?

ти сменял ли си в сервиз на БМВ тук В БГ масло на кола в гаранция - а знаеш ли колко струва?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bufet » 19 Авг 2007, 3:40

Неискам да те обиждам в никой случей, но нямаш реална представа за подръжката на автомобили като БМВ 7 или подобните му, аз имам 750, за разхода е ясно че не връща нищо, но купуването и горивото не са наи големия разход, имай на предвид че ремонти от порядъка на 2000-3000 лева са нормални (ако го подържаш в оторизиран сервиз), все пак ти знаеш какви са ти възможностите, но не се захващай с нещо ако не си сигурен че ще се справиш, безмислено е да работиш само за да подържаш една кола, а и имаи на предвид че и каското и е около 3000 лева в зависимост от годината и на колко ти е оценена. А иначе е много добър автомобил, и ако решиш да вземеш такъв ще останеш доволен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: на Marina Bay Street Circuit

Мнение от shumisho » 19 Авг 2007, 8:28

...
Последна промяна shumisho на 30 Авг 2010, 9:53, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: Entwicklung 38
Мечтае да кара: B12

Мнение от 7BREYTON » 20 Авг 2007, 23:56

bufet написа:Неискам да те обиждам в никой случей, но нямаш реална представа за подръжката на автомобили като БМВ 7 или подобните му, аз имам 750, за разхода е ясно че не връща нищо, но купуването и горивото не са наи големия разход, имай на предвид че ремонти от порядъка на 2000-3000 лева са нормални (ако го подържаш в оторизиран сервиз), все пак ти знаеш какви са ти възможностите, но не се захващай с нещо ако не си сигурен че ще се справиш, безмислено е да работиш само за да подържаш една кола, а и имаи на предвид че и каското и е около 3000 лева в зависимост от годината и на колко ти е оценена. А иначе е много добър автомобил, и ако решиш да вземеш такъв ще останеш доволен.

не се обиждам [ако posta ти е към мен ???] ... щом не целиш това ... повярвай ми разбирам те

знам 4е цените са високи в сервиза и частите не са евтини, но удоволствието няма цена .... финансово се справям доста добре да не кажа страхотно, смятам ги доооооста грубо по 1000 лв сумарно на месец за въпросно 740 или 750 - бенц и части за година да речем.
Ако е читаво каквато е и идеята, и без груби повреди - би трябвало да влизам в тази сума
средно на месец

плс даи малко конкретно инфо - коя година , кой двигател караш,
какво си сменял, колко ти е коствало, какви са цените на консумативите + оторизиран сервиз? плс дай малко инфо.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 21 Авг 2007, 7:12

е да ама дайте да се разберрем за коя 7-ма серия говорим че са тия толкова големи разходи
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bufet » 24 Авг 2007, 16:12

7BREYTON написа:
bufet написа:Неискам да те обиждам в никой случей, но нямаш реална представа за подръжката на автомобили като БМВ 7 или подобните му, аз имам 750, за разхода е ясно че не връща нищо, но купуването и горивото не са наи големия разход, имай на предвид че ремонти от порядъка на 2000-3000 лева са нормални (ако го подържаш в оторизиран сервиз), все пак ти знаеш какви са ти възможностите, но не се захващай с нещо ако не си сигурен че ще се справиш, безмислено е да работиш само за да подържаш една кола, а и имаи на предвид че и каското и е около 3000 лева в зависимост от годината и на колко ти е оценена. А иначе е много добър автомобил, и ако решиш да вземеш такъв ще останеш доволен.

не се обиждам [ако posta ти е към мен ???] ... щом не целиш това ... повярвай ми разбирам те

знам 4е цените са високи в сервиза и частите не са евтини, но удоволствието няма цена .... финансово се справям доста добре да не кажа страхотно, смятам ги доооооста грубо по 1000 лв сумарно на месец за въпросно 740 или 750 - бенц и части за година да речем.
Ако е читаво каквато е и идеята, и без груби повреди - би трябвало да влизам в тази сума
средно на месец

плс даи малко конкретно инфо - коя година , кой двигател караш,
какво си сменял, колко ти е коствало, какви са цените на консумативите + оторизиран сервиз? плс дай малко инфо.

Поста ми беше към автора на темета но с удоволствие ще ти отговоря,
но първо ще отговоря на колегата _65536_kb_sec_ имам предвид че са големи в сравнение с подръжката на пежо 605 каквото притежава автора на темата, а и в сравнение с повечето коли от по нисък клас подръжката на 7-мицата е доста по солена, аз не съм имал намерение да обидя теб или който и да било че не може да си го позволи тъй като вообще не се познаваме.
750иЛ- 99 година, автоматик
Аз лично съм много доволен, тъй като до сега не съм имал никакви по сериозни проблеми, последния разход по колата бе в началото на лятото 4 броя гуми мишелин ми излязоха около 2200-2300лв (понеже съм с 18-ки) в интерес на истината аз не съм техник и тази страна на нещата ми е убягнала така че трудно ще кажа какво е сменявано, дискове и накладки са сменявани, и ремъка(в Дару Кар).
На колегата 7BREYTON мога да кажа че щом си си направил такава прилична сметка не се замисляй, колата е наиситна добра, щом разходите не те притесняват съм сигурен че ще си доволен от 7-мицата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 24 Авг 2007, 16:25

приемам извинението
но исках да кажа и друго
има много части по тая кола които се различават само по part number-a а всъщност са същите като при 5-та серия и излизат по евтино ;)
аз с моята Е32-ка точно този Ефект усетих и поне се усетих на време и спестих някой и друг лев ;)
за Е38 не мога да кажа много не съм я разглеждал детайлно още и нямам опит но мисля че положението не е кой знае колко по различно :)
Изображение

Предишна

Назад към Други модели