BMW M3 e36 vs BMW 850i V12

Останалите BMW-та.

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от BOOBA » 30 Сеп 2006, 9:44

така избора е ясен аз съм от Русе така че има възможност да дам некой метър на некой фен но чакайте януари да я вкарам да видим кво ще има да се плаща по нея.някой има ли инфо как ще седят нещата като влзем ж Европа как стоят нещата с вноса на коли дали мога да вкарам от Литва без да плащам мита и акцизи ако не не е проблем да я карам с литовските номера.само че незнам какви са процедурите така че ако някой има инфо да казва мерси

Потребител
Аватар

Мнение от ^Night_rideR^ » 02 Окт 2006, 0:06

Изобщо не бъркаш в избора пич..(мое мнение де..ама виждам че и другите споделят=). Сега с плащанията около вкарването в BG всичко е малко относително. Дори да влезем без проблеми в ЕС, нали не смяташ, че веднага ще отпаднат митата?! :roll: ...все пак вкарваш в България! Иначе вариантите да избегнеш мито са два:
1. Ако колата има сертификат ЕВРО 1( не за емисиите, а че е призведена в рамките на ЕС), не се плаща мито. В случай че няма, говори със собствениците да го извадят( като процедурата е да се изпрати факс от местното представителство на BMW до завода и те връщат отговор, с който потвърждават,че колата е произведена при тях..,не че може да е направена в Китай ама:gives:... Препоръчително.

2. Тва е моя случай. Вкарваш колата без ЕВРО 1 и плащаш ДДС на конете( което не можеш да избегнеш така или иначе..и хмм в твоя случай ше излезе бая дебело, щото по 18 левчета на конче... ;) ), плащаш и митото. Врътката е, че парите за митото можеш да си ги върнеш като си извадиш въпросното Евро 1 от София и после го представиш на границата.( пази квитанциите за плащания BTW=)) ) И така става, обаче е 100 пъти по-сложно и трябва да имаш познати в митница София, бюрокрации, глупости...,:help: )

Изобщо ако питаш мен, не тръгваи да вкарваш бе ЕВРОто..,ще си спестиш бая главоболия. Уфф разписах се...Айде успех с колата и ако вичко без проблеми ше дадеш една врътка ;)
Don't let the bastards grind you down!!!

Потребител
Аватар

Мнение от BOOBA » 02 Окт 2006, 14:18

ами как седят нещата ако я вкарам със чуждите номера от литва и си я карам така само да си плащам таксите в литва имам човек там и по принцип е възможно

Потребител
Аватар

Мнение от ^Night_rideR^ » 03 Окт 2006, 11:19

Принципно и аз знам, че е възможно, но си мисля че тук ще си имаш проблеми с КАТ и въобще, стане ли някъф проблем би трябвал да го решаваш в Литва, което е малко неудобно. От друга страна гледам все повече гъзари карат мерцедески и поршета разни с немските, или квит са там регистрации. Ама те са големи ;) . Иначе не мога да ти дам инфо как седи вкарването и плащанията с техни номера, а не с цолови.
Успех все пак 8)
Don't let the bastards grind you down!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от R1cerBoy » 05 Окт 2006, 19:42

^Night_rideR^ написа:Изобщо не бъркаш в избора пич..(мое мнение де..ама виждам че и другите споделят=). Сега с плащанията около вкарването в BG всичко е малко относително. Дори да влезем без проблеми в ЕС, нали не смяташ, че веднага ще отпаднат митата?! :roll: ...все пак вкарваш в България! Иначе вариантите да избегнеш мито са два:
1. Ако колата има сертификат ЕВРО 1( не за емисиите, а че е призведена в рамките на ЕС), не се плаща мито. В случай че няма, говори със собствениците да го извадят( като процедурата е да се изпрати факс от местното представителство на BMW до завода и те връщат отговор, с който потвърждават,че колата е произведена при тях..,не че може да е направена в Китай ама:gives:... Препоръчително.

2. Тва е моя случай. Вкарваш колата без ЕВРО 1 и плащаш ДДС на конете( което не можеш да избегнеш така или иначе..и хмм в твоя случай ше излезе бая дебело, щото по 18 левчета на конче... ;) ), плащаш и митото. Врътката е, че парите за митото можеш да си ги върнеш като си извадиш въпросното Евро 1 от София и после го представиш на границата.( пази квитанциите за плащания BTW=)) ) И така става, обаче е 100 пъти по-сложно и трябва да имаш познати в митница София, бюрокрации, глупости...,:help: )

Изобщо ако питаш мен, не тръгваи да вкарваш бе ЕВРОто..,ще си спестиш бая главоболия. Уфф разписах се...Айде успех с колата и ако вичко без проблеми ше дадеш една врътка ;)

Така това, което го обясняваш важи за кола до 120kW ако ддс-то му е 300коня*18лв=5400лв и трябва само това да плати трябва да пляска с ръце. 850 надвишава лимита на акциза със 104kW, а там важат коренно различни критерии! В момента целия митнически сбор му е 21 300лв. Дано обаче да паднат акцизите като влезнем е EU, защото и на мен ми се карат 12таци ...

Потребител
Аватар

Мнение от BOOBA » 07 Окт 2006, 10:36

така значи само да се надяваме да махнат акцизите и митата.пък може да се возим на 850 ако някой има повече инфо да пише че аз сега не съм в България и не следя как се развиват събитията у нас

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 07 Окт 2006, 23:19

Ще ги махат ;)
ТДС - Турбо Див Селянин

Потребител
Аватар

Мнение от BOOBA » 09 Окт 2006, 11:38

я я кажи нещо повече от къде имаш инфо за това че ще ги махат.сигурно ли е.тоест вкарваш си колата и толкоз шапка на тояга или пак ще има некви такси.аз проверих за тази 850 дето искам да зема човека плаща за нея само 300 еври и толкоз.нищо повече айде който знае инфо да казва че както казах сега не съм в БГ и не следя какво става из БГ пък ще се возим задружно по събори а и не само . :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavarishe » 09 Окт 2006, 22:46

Информацията е от човек от тези среди определящи тези неща,но ми казаха,че еко таксата ще е стане 1000 лева ии може би ще има такса регистрация ;)
ТДС - Турбо Див Селянин

Потребител
Аватар

Мнение от BOOBA » 10 Окт 2006, 15:09

ако е само така както казжаш е идеално еко такса и разни плащания по регистрацията е идеално ако стане така както казжаш ще се возим на 850 :uups:

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 10 Окт 2006, 22:55

Бе ако няма игра с конете а са само еко и други такси ше им обереме Поверите 8стин и пеесетките и секви други зли баварии на европейците и ше ги оставим да си карат ореата :mhihi: .......ма не ми се вярва тая :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 14 Окт 2006, 22:07

Bavarishe написа:Информацията е от човек от тези среди определящи тези неща,но ми казаха,че еко таксата ще е стане 1000 лева ии може би ще има такса регистрация ;)

А дали таксата регистрация ще зависи от конете или кубатурата нещо знаешли :roll:

BOOBA

незнам и двете коли според мен са уникални, но както каза някой от колегите Е36-тици има много, а Е31 е нещо интересно, най-малкото аз само веднъж съм се качвал в такава и незнаех какво да кажа :mhihi: всичко вътре креши спорт-спорт, газзззз :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavarishe » 15 Окт 2006, 0:07

Тея такси не са свързани с данъците и нямам представа ;)
ТДС - Турбо Див Селянин

Потребител
Аватар

Мнение от BOOBA » 24 Ное 2006, 10:45

вижте кво си намерих днеска дирекшун го зимам изкажете мнение

http://mobile.de/SID7-yRKryLfnzpUVSsHLx ... 231777394&

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335d, F30 320d

Мнение от nikinenov » 24 Ное 2006, 10:58

това е обява за открадната кола, не е за продаване, отдолу пише с главни букви
Only a month ago, I stepped out of the Ferrari 430 and thought that maybe in 200 years, someone, somewhere, using materials that don't currently exist, will make something better. But in fact, I only had to wait four weeks. The M5 is that good.

ПредишнаСледваща

Назад към Други модели