Колко ви гори Х6 3.5i ?
Модератор: Технически модератори
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ares777
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E73 2008 3.5i , E39 2002 530d
Дано да е от разработването , но тъй като пище до 2000 км да се дава по спокоино , изобщо не го натискам ... отзад съм на 315 гуми -знам ,че това кача също - но чак пък толкова ?!?
Koliu написа:Колега,
320i 170к.с E93 - едва си отлепя гъза и ако го ръчкаш спокойно прави 14-15 в града
Не мисля, че +10 лв разход са много за +150 коня
Нов автомобил, като се разработи ще падне с малко...
Разхода е повече от нормален...
Темата не е много нормална...
Имам и ПЕЖО 206 1.4 HDI, гори 5 (ПЕТ!!!) /100 в града - това нормално ли е
Забравих да пиша, че на мойта по книька и дават 9,4 в града

Затова не купих М3 Convertible -много гори в града...
Колега стига с тия глупости за разхода,
кажи общите ти впечатления от автомобилчето...
Карах като твоята 35i - уникална е , но нямаше много екстри (беше без почти никакво дполащане по окачване и управление и комфорт с обикновени седалки)
Ако имаш ADAPTIVE DRIVE - заслужава ли си (все пак е 7 бона)
Или въздушно окачване?
Относно седалките - комфортни/спортни и имаш ли вентилация (че и тя е към 3 бона)
Предполагам е от USA - пробвал ли си да сменяш километраж, че тия с милите много ме дрзнят, а и градусите не са по целзий
Вьобще, кои екстри си заслужават парите...
, да знам какво да пиша на Дядо коледа 2010

Искам да се поправя и да се съглася с MaXimal. Нещо се бях объркал...
Това е само градско каране, с 18-ки зимни гуми с широчина 225. Разхода идва точно на 15л/100км.
20/100 ми харчеше с летните джанти (19-ки с широчина 265 отзад) и повечко ръчкане, сега карам по спокойно поради влошените пътни условия.

Това е само градско каране, с 18-ки зимни гуми с широчина 225. Разхода идва точно на 15л/100км.
20/100 ми харчеше с летните джанти (19-ки с широчина 265 отзад) и повечко ръчкане, сега карам по спокойно поради влошените пътни условия.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Карам Гранд Чероки 4.7 бензин, миналата година като го взех харчеше в София 30/100
! Колата се разработи / сега е на 28 хиляди / и разхода падна на 20/100
Споко, като навъртиш някой друг километър и разхода ще падне драстично

Споко, като навъртиш някой друг километър и разхода ще падне драстично

- sezo_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: от време на време
Колега по принцип всяка нова кола докато направи 2000-3000 км гори много повече отколкото трябва. а ти си виж и разликата в размера на гумите при мен от 195 като сложих зимните 185 и ми падна разхода с малко над 1.5 на 100, а при тебе от 265 на 225 , нормално.....
- LeX
- Капетано
-
- Кара: '90 328i/6 '95 540i/6
Има и друго нещо което много хора не го вземат предвит, а то е ужасния трафик в София. Това хората като са писали в книгата колко харчи колата е нямало как да го вземат предвит. Давам пример със себе си, защото и в УСА и в България карам коли с еднакъв мотор. Ами в България ми харчи 17-18, тука същия мотор ми харчи 10. Само за градско става дума 

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
LeX написа:Има и друго нещо което много хора не го вземат предвит, а то е ужасния трафик в София. Това хората като са писали в книгата колко харчи колата е нямало как да го вземат предвит. Давам пример със себе си, защото и в УСА и в България карам коли с еднакъв мотор. Ами в България ми харчи 17-18, тука същия мотор ми харчи 10. Само за градско става дума
и като вземем под внимание мъъъъъъничката разлика в качествата на горивата тук и там...

- ares777
- кандидат ентусиаст
-
Koliu написа:Koliu написа:Колега,
320i 170к.с E93 - едва си отлепя гъза и ако го ръчкаш спокойно прави 14-15 в града
Не мисля, че +10 лв разход са много за +150 коня
Нов автомобил, като се разработи ще падне с малко...
Разхода е повече от нормален...
Темата не е много нормална...
Имам и ПЕЖО 206 1.4 HDI, гори 5 (ПЕТ!!!) /100 в града - това нормално ли е
Забравих да пиша, че на мойта по книька и дават 9,4 в града![]()
![]()
![]()
Затова не купих М3 Convertible -много гори в града...
Колега стига с тия глупости за разхода,
кажи общите ти впечатления от автомобилчето...
Карах като твоята 35i - уникална е , но нямаше много екстри (беше без почти никакво дполащане по окачване и управление и комфорт с обикновени седалки)
Ако имаш ADAPTIVE DRIVE - заслужава ли си (все пак е 7 бона)
Или въздушно окачване?
Относно седалките - комфортни/спортни и имаш ли вентилация (че и тя е към 3 бона)
Предполагам е от USA - пробвал ли си да сменяш километраж, че тия с милите много ме дрзнят, а и градусите не са по целзий
Вьобще, кои екстри си заслужават парите...
, да знам какво да пиша на Дядо коледа 2010![]()
![]()
MaXimal :
Колата е перфектна , засега единствено ме притеснява разхода - все пак от 530d c.rаil минах на 3i ... и има не 2-на а 3-на разлика ...както и да е, надявам се да е от разработката и от гумите, все пак съм с най-големите такива.
Koliu:
Adaptive Drive-a - има коренна разлика поведението из завоите - точно като за нашите пътища. - верно твърдо вози , но мисля ,че пак е от гумите

Седалките са спортни с лумбална упора - ест. комфортните са х2 по-добри , но и тези са супер.
Колата е от САЩ ,да - има си на километража в километри - не се налага смяна ,а всички мерни единици - градуси , налягане , л/мили ...бла бла се сменят с 2-3 натискания на iDrive

Има доста екстри които си заслужават

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
LeX написа:Има и друго нещо което много хора не го вземат предвит, а то е ужасния трафик в София. Това хората като са писали в книгата колко харчи колата е нямало как да го вземат предвит.
Мдаааа.... 118d го дават 7.7 по книжка, аз преди някви седмици му навъртях малко км с по-лек трафик и даде около 8... да, ама сега с тия кофти условия, студ и МЕГА насран трафик.... дава 9.5, че дори и отгоре... изобщо съм спрял да се впечатлявам... то като висиш толкова на място... и едвам се влачиш... не 10, ми 20/100 ще ти дава разход...
Volvo XC90 Т5 с турбобензин двигател извън града със скорост от 130 - 150 дава разход ~14. В града в зависимост от пробега и времето е около 17. Туарег 3,2 бензин е малко по-лаком. Субару Трибека с 3,6 шестцилиндров боксерен двигател в града под 17 не показва.
Лично според мен разход от около 17 градско за подобни тежки машини с двойно задвижване и автомат е нормално. И дизелов да е джипа двуцифреният разход е повече от нормален. Тя една лимузина А8 4,2 дизел пак в града едни 15 не ги харесва... Да не говорим за V10 дизел.
Впечатление, че турбобензина е по-икономичен в сравнение с други подобни. Това разбира се е при нормално каране, защото горна граница на разхода няма.
Ако те притеснява разхода има и градски коли
Лично според мен разход от около 17 градско за подобни тежки машини с двойно задвижване и автомат е нормално. И дизелов да е джипа двуцифреният разход е повече от нормален. Тя една лимузина А8 4,2 дизел пак в града едни 15 не ги харесва... Да не говорим за V10 дизел.
Впечатление, че турбобензина е по-икономичен в сравнение с други подобни. Това разбира се е при нормално каране, защото горна граница на разхода няма.
Ако те притеснява разхода има и градски коли

Селото се оказа точно във града
Dimitroff написа:LeX написа:Има и друго нещо което много хора не го вземат предвит, а то е ужасния трафик в София. Това хората като са писали в книгата колко харчи колата е нямало как да го вземат предвит. Давам пример със себе си, защото и в УСА и в България карам коли с еднакъв мотор. Ами в България ми харчи 17-18, тука същия мотор ми харчи 10. Само за градско става дума
и като вземем под внимание мъъъъъъничката разлика в качествата на горивата тук и там...
Точно в щатите горивото не е за завиждане...
Колега я дай да я видиме тая X6-ца.
- ares777
- кандидат ентусиаст
-
- netsurfer_bg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ....
човека има 2 теми в продава за 2 х6, там има снимки
И доколкото си спомням човека е от провинцията, така, че варианта задръствания отпада.
Ако искаше икономична кола да си беше взел лексус
Един приятел има RX400 - в София под 10 / 100 и LS600 - 12-13 в София, едното е към 300 коня, другото е 420-30
И какво му е на горивото в щатите??

И доколкото си спомням човека е от провинцията, така, че варианта задръствания отпада.
Ако искаше икономична кола да си беше взел лексус

Един приятел има RX400 - в София под 10 / 100 и LS600 - 12-13 в София, едното е към 300 коня, другото е 420-30

ja написа:Dimitroff написа:LeX написа:Има и друго нещо което много хора не го вземат предвит, а то е ужасния трафик в София. Това хората като са писали в книгата колко харчи колата е нямало как да го вземат предвит. Давам пример със себе си, защото и в УСА и в България карам коли с еднакъв мотор. Ами в България ми харчи 17-18, тука същия мотор ми харчи 10. Само за градско става дума
Точно в щатите горивото не е за завиждане...
Колега я дай да я видиме тая X6-ца.
И какво му е на горивото в щатите??
BMW 318is E30 / BMW 318ci m54b25 кабрио
/ BMW е90 318d
ех '06 AUDI A8 4.2 ...

ех '06 AUDI A8 4.2 ...
- hangman
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Z3 3.0
Освен, че е между 91 и 93 октана... е и ма-a-a-a-лко по-евтино
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1127254