Колебая се между три двигателя на E38
Модератор: Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Колебая се между три двигателя на E38
здравейте,
опасявам се че има изписани много теми, но все пак повечето са стари, а аз искам актуално мнение. Решил съм да стана горд собственик на Е38-ца. Колата е невероятна и не мисля че има съмнение дали да е това. Колебая се обаче относно двигателя. Идеята е автомобила да замени вече умарощо Пежо 605 на семейството с което да ходя на работа както и на екскурзии и далечни пътувания. Спрял съм се на следните двигатели 728i, 730d и от скоро и на 740i. Тук обаче колебанията са следните 728 ми звучи много добре, предлага довлно количество конски сили (Пежото е 115 к.с. на газ), но не знам нищо за този двигател. 730-ката е много хвален двигател, но пък аз съм много по-голям фен на бензините и не знам дали после няма да съжалявам. и накрая 740i - самия факт че е V8-ak ме печели за каузата жестоко, но не мисля че съм дорасъл за такава кола. колкото и да ми харесва работя в абсолютния център и задръстванията ме побъркват, а разхода ще е .......олеле майко... вчера си говорих с един пич, който има такава и той съвсем приятелски ме предупреди че в задръстванията с маааалко по-агресивно каране (както аз обичам) разхода е 30/100 без много зор. не искам да слагам газ и подобни простотии на този расов звяр. но бензина не мога да го издържа. имам си кола за ръчки и дръпки, така че с БМВ-та няма да се състезавам. Моля ви дайте съвет!
опасявам се че има изписани много теми, но все пак повечето са стари, а аз искам актуално мнение. Решил съм да стана горд собственик на Е38-ца. Колата е невероятна и не мисля че има съмнение дали да е това. Колебая се обаче относно двигателя. Идеята е автомобила да замени вече умарощо Пежо 605 на семейството с което да ходя на работа както и на екскурзии и далечни пътувания. Спрял съм се на следните двигатели 728i, 730d и от скоро и на 740i. Тук обаче колебанията са следните 728 ми звучи много добре, предлага довлно количество конски сили (Пежото е 115 к.с. на газ), но не знам нищо за този двигател. 730-ката е много хвален двигател, но пък аз съм много по-голям фен на бензините и не знам дали после няма да съжалявам. и накрая 740i - самия факт че е V8-ak ме печели за каузата жестоко, но не мисля че съм дорасъл за такава кола. колкото и да ми харесва работя в абсолютния център и задръстванията ме побъркват, а разхода ще е .......олеле майко... вчера си говорих с един пич, който има такава и той съвсем приятелски ме предупреди че в задръстванията с маааалко по-агресивно каране (както аз обичам) разхода е 30/100 без много зор. не искам да слагам газ и подобни простотии на този расов звяр. но бензина не мога да го издържа. имам си кола за ръчки и дръпки, така че с БМВ-та няма да се състезавам. Моля ви дайте съвет!
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
bouncer написа:в интерес на истината не....сега ще проверя за какво иде реч. Забравих да спомена че мога да отделя 20 -25 000 лв
Колега веземи си едно хубаво 730D направи му чип ако няма и искам да ти кажа че както мислиш да го караш градско ще забравиш за бензиновите двигатели с този въртящ момент!Не че 4,4 не е по-добре ама мноооого голям разхода!Успех!А иначе 740D e лудница откъм вървене и разход но тук колегите казват че не е много надежден!
- ggb
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
- Детайли за колата: BMW E38 740 i black
Re: Колебая се между три двигателя на E38
Колега погледни това мисля че е много добър вариант но нека и колегитв да го погледнат успех от мене.bouncer написа:здравейте,

- JordanV8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: iL
730i V8...
Поносим разход при нормално каране (до 20л/100км)..
Звука е на ниво..и всички ще си мислят, че караш 740i и няма да се закачат с теб..
7ца дизел
....по-добре си вземи 5ца или нещо друго дизелово..
Просто на тези коли им отиват мъжките двигатели, визирам V8 И V12 (независимо от кубатурата..).
[/i]

Звука е на ниво..и всички ще си мислят, че караш 740i и няма да се закачат с теб..

7ца дизел

Просто на тези коли им отиват мъжките двигатели, визирам V8 И V12 (независимо от кубатурата..).
[/i]
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Колега като ти гледам бюджета 20000-25000лв. по добре се ориентираи към някоя феислифтова петица(Е39) с 525д или 530д или бензинов по голям,ше земеш кола след 2000г. ше има много екстри.
За седмица след 2000г. с хубав двигател и много екстри ти трябват над 30000лв.
Не забравяи,че над 150к.с. двигатела е акцизен и цената скача драстично!!!
За седмица след 2000г. с хубав двигател и много екстри ти трябват над 30000лв.

Не забравяи,че над 150к.с. двигатела е акцизен и цената скача драстично!!!
Последна промяна Bavarcho на 09 Сеп 2008, 17:53, променена общо 1 път

- JordanV8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: iL
От кола с газ, на V8 без газ..., ще боли, изпитал съм го...
А иначе много винмавай с покпуката на подобен автомобил, без значение с кой мотор е, огледай го с двама майстори, мини през елкон и висчко останало, защото цените на някои части са убииствени..
Пример веднага давам...датчика, който помага за смяна на скоростите струва 1010 ЕВРО!!! (това е цена за чисто нов такъв, вероятността да намериш подобен втора употреба е много малка...лошото при тези коли е че всяка една е индивидуална сама по себе си..., споделям всичко това, защото скоро имах подобен проблем с 730и)

А иначе много винмавай с покпуката на подобен автомобил, без значение с кой мотор е, огледай го с двама майстори, мини през елкон и висчко останало, защото цените на някои части са убииствени..
Пример веднага давам...датчика, който помага за смяна на скоростите струва 1010 ЕВРО!!! (това е цена за чисто нов такъв, вероятността да намериш подобен втора употреба е много малка...лошото при тези коли е че всяка една е индивидуална сама по себе си..., споделям всичко това, защото скоро имах подобен проблем с 730и)
JordanV8 написа:730i V8...![]()
![]()
![]()
Звука е на ниво..и всички ще си мислят, че караш 740i и няма да се закачат с теб..![]()
7ца дизел....по-добре си вземи 5ца или нещо друго дизелово..
[/i]
Откъде пък го измисли това с тия мъжки двигатели 730д е перфектен двигател за тая кола.Всепак вървене разход си е на едно прилично ниво
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
bouncer написа:петицата не ме блазни. Има доста прилични 730д за по 7 - 7500 евро в германия и италия. акциза е 5000 лв.
Разхода не ме плаши защото имам Алфа ГТВ която дава доста сериозен разход
в голяма заблуда си, ако качиш GTV-то градско над 15 със постоянни издивания ела ми се обади

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
730d-та няма хубави за по-малко от 27-8 и пак не е ясно дали ще има повечето гиздийки. Или задели още 5 бона или се ориентирай към някакъв друг двигател, с който колата ще бъде по-евтина. Иначе и 728 е добър вариянт, но поне моите наблюдения са, че са по-редки от другите.. 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2