Въпрос относно Е38 (спирачки)!
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос относно Е38 (спирачки)!
Абе преди 2 месеца си смъквах предните дискове и ги носих на стругар да ги остърже че много тресяха!По принцип до сега колата съм я водил само в оторизиран сервиз("Варна карс" във Варна) на BMW! След около месец пак се разхлопаха и пак ги смъкнах този път обаче ми ги смъкна комшията и наистина е много лесно има всичко на всичко 2 болта та на единия диск се наложи да смъкнем и накладките та и те супер елементарни!Дисковете явно за нищо не стават защото пак за няма и месец почнаха да тресат и сега съм решил да ги сменя с нови и да сложа и нови накладки.Мисля пак сам да ги сменя че тея в на BMW сервиза бати кожудерите взимат ми почти 160лв. за демонтаж и монтаж на 4-те диска а с накладките ще отиде сигурно 200лв. а то е работа за 30 минути макс даже и със свалянето и качването на джантите!Че въпроса ми де единственото нещо което ме притеснява е бордовия компютър трябва ли нещо да му се прави че да разбере че са сменени накладките че така на брат ми на Мерцедеса си ги сменя при някакви накладките онези не му бутнали компютъра и така 50000км. кара с грешка докато дойде време пак за смяна!Трябва ли да се рестартира???
- BMW M5 super
- кандидат ентусиаст
-
Re: Въпрос относно Е38 (спирачки)!
абе трябва да имаш едни каблечета които са вързани към компа.Купуваш ги и тях .Много са ефтини около 10 лева .Като сменяш сменяи и каблчетата и си готов
vvvvv
Тракане в задно лъаво колело
Колеги здравейте ! Моля да ми помогнете със съвет , относно тракане
на задно ляво колело.Смениха ми всичко (диск,разни щанги, наклатки и дори накладките на ръчната), но тракането остана.
Когато мина през голяма дупка - не трака , но по неравен път дрънчи
гадно.(като каруца-както се изразява един мой приятел)
Е38 / 2000 г. / 3000 сс дизел
на задно ляво колело.Смениха ми всичко (диск,разни щанги, наклатки и дори накладките на ръчната), но тракането остана.
Когато мина през голяма дупка - не трака , но по неравен път дрънчи
гадно.(като каруца-както се изразява един мой приятел)
Е38 / 2000 г. / 3000 сс дизел
6 мнения
• Страница 1 от 1