Е38, окачване (поддръжка)

Останалите BMW-та.

Модератор: Технически модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Е38, окачване (поддръжка)

Мнение от Mollov » 12 Сеп 2007, 23:09

Ае нещо не успях да намеря по-сериозна тема относно поддръжката на Е38 (или нещо не съм търсил както трябва) ..... ако може някой, който притежава такава или е имал до скоро да сме "светне" с няколко думи кви са цените по окачването и разни по-важни елементи по колата... нещо съм се "заблеял" по 725 tds (коментарите по "мъртвороденият" модел не ме интересуват) и понеже двигателят ми е ясен, ми е интересно останалите неща как са.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 13 Сеп 2007, 9:23

а ве от де се изкарват толкова много пари от компютри че събра за Е38 ? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 13 Сеп 2007, 9:49

Б@си.... човек да се разкрие и веднага... :D :D :D

Е па има кинти в компютрите, ти кво мислиш ;) ;) Ма кажи/кажете сега за Е38-ците..... че почнах да ги заглеждам сериозно ;) Любимото ми BMW все пак :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 13 Сеп 2007, 11:02

мойто убеждение е че Е32 е далеч поздрава и евтина за поддръжка
иначе ко да ти кажа ;)
Е38 е 7-ак така че както казваше един колега от форума - минусите са сведени до минимум :)
проблеми доколкото знам има с пукане на глава при дизеляците ако не се внимава и следни какви са температурите
за други не се сещам
окачването - ако е нивомат евентуално да ти избият гарнитурите на хидравликата от много бясно скачане по дупките ама това е слабо вероятно
като окачване - не е никак евтино ако ще се пазарува от камор
то и иначе не е за всеки поддръжката на такава кола ;)
ПС а ти сещаш ли се кой съм аз :) човека с Celeron 566 дигнат до 1105MHz???
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 13 Сеп 2007, 11:15

Ае по-малко вероятно е да е с нивомат, щото аз ше взимам 725tds, a там май си е екстра, дето по-рядко се слага... иначе M51S ми е ясен и преди да купувам ше му се прави яка диагностика, а ако го купя значи, че водни помпи, термостати, радиатори и прочие и прочие ше се подменят.... няма да има 6-5... :)

P.S. Сещам се кой си.... тая година няма ли да идваш на 100 GHz? Поне с тоя проц няма да можеш да участваш ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Vasko » 13 Сеп 2007, 11:33

Цените са като на Е36 умножени по две и някои по три :mhihi: За да бъда по точен виж в http://www.realoem.com/bmw/ , там ще се ориентираш почти точно в $ ;) , къв ти е проблема.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 13 Сеп 2007, 11:38

няма да идвам
мина ми мерака вече да стапям лагерите на машините
сега съм с Dual P3 и добре върви машинката и съм доволен
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 13 Сеп 2007, 11:44

///Vasko написа:Цените са като на Е36 умножени по две и някои по три :mhihi: За да бъда по точен виж в http://www.realoem.com/bmw/ , там ще се ориентираш почти точно в $ ;) , къв ти е проблема.

Ае гледах там вече, само че някои цени на Е36 според "калкулатора" на Дару Кар са си стряскащи, а реално може да се намерят на много по-човешки цени.... аз зат'ва питам... щото нещата по мотора са същите, той все е М51S... автоматичната скоростна (вероятно ще е с такава, въпреки че и ръчка може да взема, ма са по-малко) вече не ми е ясно изобщо за кво става дума... а нещата по окачването ако сравнявам цените от Realoem и проверени в Дару са около х2... но искам да знам от някой сменял за кво иде реч... а не просто да получавам "някви" цени от справочника на Дару. Пък и който е сменял неща по окачването ше знае кво се чупи повече и може да сподели :) :)

А що се отнася до останалите "болежки" на самият модел - тях също не ги знам... :)

Назад към Други модели