Колко сме със Z-ки...?

Останалите BMW-та.

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Колко сме със Z-ки...?

Мнение от Don_Diego » 10 Юни 2025, 8:09

Колана и при мен минава малко странно и има леко триене във врата ама както каза ти - поло тениска върши работа :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 10 Юни 2025, 9:59

Аз като седна в нея и се чувствам у дома си. Всичко е където трябва, много ми е удобна за пътуване, неусетно и бързо се пътува. Единствено влизането и излизането ми е проблем и неприятно изживяване. Понякога като излизам и правя няколко бързи крачки, все едно стартирам спринт от земя. Гледам и да не се въртя като пумпал върху седалката и да я съсипя, главно затова се опитвам да изляза странично. Може би се свиква като цяло. Аз имам сборно сигурно около 10 години със z3 и z4.

Колкото до седалките, струват ми се различни от базовите на е46. Аз дори ги имах едновременно двете коли за момент някога. Затова се учудих, че каза, че са еднакви.

Някой беше и споменал, че м54 нямали добър въртящ момент в ниските. Това при z4 определено не е така, не знам дифовете дали са същите, но 200кг тегло надолу се отразяват сравнено с е46 същия двигател. Дърпа задоволително колата на всякакви обороти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07'
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 10 Юни 2025, 10:24

Седалките не са като най-базовите на Е46, но са същите... Може би 'спорт-вариант'. Предполагам, че от купе ще са най-еднакви, че май имали 5 болта за захващане... Освен това, защо нямат и лостче за сгъване на облегалката, както на другите дву-врати модели (купе и Компакт)? Така можеш да я бутнеш и да 'ровиш' отзад, без да си разваляш позицията, която е нагласена...

Дифа го дават в реалоем-а 3,23 за моята.
Последна промяна ildivvy на 10 Юни 2025, 20:21, променена общо 1 път
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 10 Юни 2025, 17:22

ildivvy написа:Седалките не са като най-базовите на Е46, но са същите... Може би 'спорт-вариант'. Предполагам, че от купе ще са най-еднакви, че май имали 5 болта за захващане... Освен това, защо нямат и лостче за сгъване на облегалката, както на другите дву-врати модели (купе и Компакт)? Така можеш да я бутнеш и да 'ровиш' отзад, без да си разваляш позицията, която е нагласена...

Дифа го дават е реалоем-а 3,23 за моята.

:yes:

За дифа като се замислих съм сигурен, че имат разлика с еквивалента на 3та серия. Навремето бях засичал и сравнявал скорост и обороти на z3ката с обикновена тройка същия двигател. Имаше голяма разлика

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 10 Юни 2025, 20:26

Сега 'набрах' Е46 325 седан и купе с ръчна ск.кутия и дифа е 3,15 (при автомат-а е 3,46). Интересно, че 'задния капак' на дифа няма радиатора, който имат нашите...

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 11 Юни 2025, 12:30

Вадите ли ги вече кабриолетите?

Аз цяла пролет си правя планове как буквално няма да я спирам това лято колата и нон стоп ще ходя нанякъде и сега така ме напъна работата, че само веднъж съм я вадил и то в София. Още не мога дори до сервиза да стигна да сменя масло и филтри :banghead:
По всяка вероятност и пътуването в Италия ще отпадне...абе чуден сезон се очертава :ranting:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 11 Юни 2025, 12:48

Днес пререгистрирах, минах преглед и направих анекс към ГО-то до обед. Настроих си часовника и радио-станциите (интересно, че няма RDS, а изписва само честотите на дисплея - не, че ме бърка нещо)... Остава само винетка и се надявам да направя силен уикенд в Родопите, за да разбера най-накрая, що за 'нещо' съм си взел! Май си намерих и позиция на седене... Като, че се появява малка надежда в дъното на тунела... Понавървява колицата, но иска отворен път, а не градско тътрене!

Ще си търся и диск за навигацията. Доколкото разбирам, аз съм с МК4. Някой ако има стари дискове, които не ползва, може да ги праща насам, колкото да има нещо... Не държа да е последна версия!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 11 Юни 2025, 18:14

Радвам се за теб!

Ако можеш още този уикенд я изкарвай, пък дори да не е напълно завършена откъм състояние на интериора.
Тогава вече ще видиш, че светлината в тунела е слънцето, а не идваш насреща влак :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 11 Юни 2025, 21:05

Don_Diego написа:Аз цяла пролет си правя планове как буквално няма да я спирам това лято колата и нон стоп ще ходя нанякъде и сега така ме напъна работата, че само веднъж съм я вадил и то в София. Още не мога дори до сервиза да стигна да сменя масло и филтри :banghead:
По всяка вероятност и пътуването в Италия ще отпадне...абе чуден сезон се очертава :ranting:

Аз я подкарах, вече месец мина, всеки уикенд пътувам с нея, но единствено последния пътувах със свален таван. Успях и да изгоря. (В тази връзка до колегата - внимавай в Родопите като караш, че някога ми беше най-лошото изгаряне там.)

Този ти сезон е като моя минал - изобщо не я изкарах.

Ще потърся дали не ми е останал някой диск за мк4 от едно време.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 11 Юни 2025, 21:51

Някои уроци се учат по трудния начин…
Горещо препоръчам SPF 50 спрея на La Roche Possay Anthelios. Пази страхотно без да оставя мазна кожата и темето (ако сте без тапицерия на темето като мен :mhihi: ). Не цапа и дрехите. Една опаковка изкарва цял сезон без проблеми. Винаги имам един в жабката :yes:

https://remedium.bg/la-roche-posay-anth ... ml-29313/p
Последна промяна Don_Diego на 11 Юни 2025, 22:42, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 11 Юни 2025, 22:27

Аз започнах да си обслужвам колата предварително, например този път между Коледа и Нова година. Така беше готова за каране като наближи времето, само ГТП и ГО направих. Доста по-лесно и с по-малко нерви. Миналата година това ме препъна. Нямах време като цяло, забавих се и се отказах

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 12 Юни 2025, 7:34

Все още съм 'бос в материята' :mhihi: , но мисля да карам с тениската с дълг ръкав (хубава и попиваща материя..), с която карах и мотор под якето и шапка. Може да помисля и за някоя фенси барета или каскет... Тук ще приемам съвети, евентуално...

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 12 Юни 2025, 8:11

Каскет е ок за есен-пролет, през останалото време най-доброто, което съм намерил е шапка с SPF защита (по-възможност бяла). Тънки са и не спарват за да ти е нон стоп потна кратуната.
За тениска тези за плуване с SPF също са вариант ако не искаш да си на ръкав :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bonchef » 12 Юни 2025, 14:46

Да попитам нещо което леко ме дразнеше от самото начало в багажника на тази кола. Има едни малки амортисьорчета дето са на задния капак. Та тези при отваряне на капака не повдигат нагоре тежестта му а аз правя това на ръка. Сигурен съм , че жена ми няма да може сама да отвори този капак. Също така при пускане на капака пак задържат съвсем слабо и ако не придържам капака а го пусна от високо тупва яко. Това така ли трябва да бъде или тези амортисьорчета нещо са сдали багажа?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 12 Юни 2025, 18:56

И моят багажник е много тежък, милото даже отказва да бърка в багажника ако трябва тя да го отваря :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Други модели