Колко сме със Z-ки...?

Останалите BMW-та.

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Колко сме със Z-ки...?

Мнение от bonchef » 14 Апр 2025, 13:46

Michelin pilot sport 4. Те и преди бяха такива. Гумите смених , но още не ми е оставало време да пробвам ситуацията а и 10 дни беше лошо времето. Като пробвам ще пиша какво е ситуацията. На другата кола поръчвах джанти и щото са нови са без винтили. Да ама те са TPMS и сега трябвало да се програмират, тук при нас май се оказа , че няма кой. Четох , гледах и май минумум още 200-300лв. ще струва това нещо. Чак взех се пишманя, че се хванах с това нещо.
Пробвах с новте гуми и всичко е ОК. От тях е било, колата вече има тракция.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 05 Май 2025, 7:21

Аз подкарах з-ката пак след пропуснатият минал сезон. Голям кеф е, бях я позабравил.

На прегледа излязох в крайна сметка 4-та категория, нямаше никакъв проблем с минаването. Много се учудих на 4-ката, все пак колата е 2003-та...

Не знам дали е имало някакво отношение, но бях сложил скъпия бензин 10 литра + добавка на бардал за останалото количество от горивото(което беше на 2 години.)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, A8L W12, Z4 30i, X1/U11 25e

Мнение от Don_Diego » 06 Май 2025, 18:52

И аз подготвих моята за изкарване вече, като се върна от почивка тръгваме на пътешествия с нея.
Тази година съм решил да я разцепя от каране още преди големия трип из Италия :driving:

Платих ГО и данъци, масло и филтри вече чакат в сервиза…нямам търпение вече
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 07 Май 2025, 21:58

Аз моята я бях обслужил между Коледа и Нова година и сега ми оставаше да платя само рекета на държавата и да я подкарам. Доста се улесних по този начин. Миналата година беше средата на юли и тепърва всичко трябваше да правя и ме домързя и не я карах изобщо

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07'
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 09 Май 2025, 8:46

Здравейте на всички официални участници в темата! Както вече стана горе-доло ясно, на път съм да се наредя активно във вашите редици... Вчера капарирах една Z4-ка и другата седмица ще си я докарам от Германия! Колата е 2006г , фейслифт, черна с черен кожен салон с жълти елементи (не бях виждал такава комбинация), М-седалки и М-волан с бутони, от първи собственици, възрастни хора, на 128хил.км с пълна папка и история от сервизиране и всичко правено по нея, изключително и само в БМВ. Хората са богати, колата им е била основно за 3-та, сезонна регистрация, повечето време я е карала жената... Мотора е най-малкия 2.0 150к.с., но каквото е такова! Колата не се чува как работи! Сменен нов гюрук в БМВ преди 4г. Не беше за изпускане в никакъв случай! Както може да се очаква, гледаха я мои хора там (в случая роднини) и колата е в повече от отлично състояние, според думите им!

Решението за покупка на подобна кола беше взето миналата година, когато след едно хлъзгане с мотора, си счупих малкия пищял и поседях с гипса за месец и половина... Реших, че ще оставя моторите (поне за сега, защото, нали знаете - никога не казвай никога) и най-близкото, като усещане и тръпка предположих, че ще е двуместен роудстър с мек таван. Започнах да преглеждам възможните модели -> Z-ки, МХ5-ици, TT-та, Крайслер Кросфайър, SLK-та ... С времето стана ясно, че ще е Мазда или БМВ най-вероятно, като най-комплексен и чист вариант. Гледах нашето и немското мобиле повече от 6-7 месеца... Сезона дойде.. Работата започна да се закучва... Тук такива коли няма, това го знаете по-добре от мен! В немското мобиле вече избягват да дават телефон в частните обяви, а работят със запитване през сайта.. Ако те харесат ти отговарят и т.н. Процеса е дълъг докато се стигне до оглед! Освен това, търсех в райони, където имам познати, защото няма кой да обикаля цялата Германия заради моите 'простотии', нали... Изведнъж излезна и въпросната 'черна перла'! Писах, отговориха ми, говориха по телефона с роднините, последва оглед и моментално капариране! Другата седмица следва докарване и регистрация... Понякога звездите наистина се подреждат в правилния ред и в правилния момент!

Та, така! С нетърпение очаквам и моите първи впечатления, които ще споделя и тук.

Дълъг и безавариен сезон на всички!
Последна промяна ildivvy на 10 Май 2025, 15:48, променена общо 1 път
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 09 Май 2025, 9:37

Добре дошъл в клуба :bchug:

Много подобна на моята история с взимането на моето Z4 от Германия…малко мъчна история, но си струваше.

Искаха ли ти парите кеш? :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 09 Май 2025, 17:41

Браво за покупката!
Навремето Zката я взех със същите подбуди. За да сляза от мотора. Вятър, слънце, има общо усещането. Без мотор издържах от 2009-та до 2017-та, само за протокола да си знаеш :lol:

Иначе по въпрос на двигателя, някога карах z3, страхотно бижу беше, уникална кола, фейслифт. Щеше още да е при мен ако не беше 2.0i, а беше 2.8i. Но след няколко сезона, особено след като тогава си взех и 330d за семейна, 204 коньовата, не можех да го търпя този муден двигател повече. Ако беше 2.8 или 3.0 щях да си я пазя до живот тази z3ка. Мислех за трансплантация, но така и не се захванах....

В крайна сметка след пауза взех z4ката, не помня точно кога. Не ме кефи чак колкото z3 визуално, но пак е много добре, а и има много достойнства пред старата.

Все пак бих я сменил на мига за z3 с 2.8 или 3.0 в подобно състояние. Пък нека да вози по-гадно, да е с ASC да е по-шумна и т.н.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 09 Май 2025, 20:15

Благодаря за пожеланията момчета! Относно дизайна, и двете ги харесвам, но Z3 в добро състояние няма и е по-скъпа от Z4 дори в Германия! Ако ще я сравнявам по мощност (върт.момент) с V8-ка, който карам сега... Едва ли ще има смисъл! По-скоро, 'смисъла' ще го търся другаде...

Don_Diego написа:Искаха ли ти парите кеш? :lol:

Какво имаш предвид? По принцип са съгласни на двата варианта за плащане...

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 10 Май 2025, 11:46

Както казах аз също имах големи премеждия по закупуването на мойто Z4 от Германия, като върха беше че ми поискаха сумата в кеш и ми дадоха краен срок след 3 дни, два от които бяха уикенд :censored:
Преди това обявиха, че обявата е само за Германия и искаха да я продадат на човек живеещ и регистриран в Германия.

Накрая се оказах в ситуация да давам една торба с пари (буквално и преносно) на непознати за мен лица във Враца, които да ги занесат на човека, който я огледа и закупи от мое име :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 10 Май 2025, 13:07

Да, определено е било по 'екстремно'! При мен няма ядове от подобен род...

Нещо по темата: Каква патерица става на тези коли? Става ли и 15' или си иска поне 16' ? Мисля да си направя комплект 'патерица', крик и ключ за гуми в колата...

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 10 Май 2025, 14:06

T145/70-17

Май това е оем размера за патерица, ако искаш пълноразмерна гума виж спрямо апаратите какво се събира (или просто виж най-малкия цолаж за твоята спецификация)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 10 Май 2025, 15:43

Този размер е за твоето поколение, което е следващото, ако не бъркам, а и ти си с 3.0... Намерих инфо, което казва, че 16' става (от 3-та серия). 15' трябва да се пробва, защото имало Е46-ци и с 15' 'патерици'. Има евтини резервни гуми, дори в Пловдив. Като му дойде времето, ще се пробва.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 10 Май 2025, 16:00

За моята мисля изобщо няма вариант за патерица. На няколко места ми излиза като опция за патерица на е85/е86
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 13 Май 2025, 0:05

Първо изкарване за сезона и някой кавал ми е изкривил предния номер с теглич + от натискането на цялата рамка за номера е изскубал 2 от рапидките дето я държат :bang: :banghead:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 13 Май 2025, 18:48

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Всичко отпадна в последния момент! Не била моята явно... Избързах да пиша, но нищо... Подробностите не са важни! Дано все пак да си намеря някой ден някоя Z-ka ...

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Други модели