Колко сме със Z-ки...?
Модератор: Технически модератори
Re: Колко сме със Z-ки...?
При новите мерки преглед минавам вече два пъти и не съм имал проблеми. Доколкото разбрах проблеми биха се появили ако някой е изтърбушил катализатора или съвсем много гори масло. Еко категорията ми я определиха на Еко 4 колкто си дават на автомобила. Тъй като на мен това си ми е основната кола ,( другата я кара жената) аз не слизам от БМВ-то. Ще трябва да купувам гуми обачеее... Дон диего колко излиза като пари смяната на маслото на автоматика със фиртри и други там уплътнения ли каквото се сменя. Ще ходя да го сменям и ще помоля за диагностика дали нещо няма записано, но то и аз откакто съм я взел съм изминал 25000 км.с нея. Вече виждам, че Е89 в мобиле има доста предложения. Някои от тях на безумни цени.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
- Кара: E39, A8L W12, Z4 30i, X1/U11 25e
Записал съм си 490лв за масло + картер (по спомен се сменя целия картер на скоростите защото филтъра е вграден в него), но не съм сигурен дали съм включил труда в тази сума, по-скоро само частите.
Аз редовно гледам какво се случва в мобиле....направо съм потрес от цените, които се обявяват на ужасни наглед коли
И осъзнавам, че моята почти сигурно си е вечно моя
Аз редовно гледам какво се случва в мобиле....направо съм потрес от цените, които се обявяват на ужасни наглед коли
И осъзнавам, че моята почти сигурно си е вечно моя
- ildivvy
- старши ентусиаст
- Кара: Lexus GS430 07'
- Мечтае да кара: BMW M2
Погледни и в немското мобиле ... Много е странно съотношението цена/качество тук и там...
Ex: 96' BMW318ti
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Don_Diego
- младши ентусиаст
Много им е странно ценообразуването: защото е сравнително рядък модел цените са в космоса сякаш е нещо колекционерско, пък то си е пипната визуално 3та серия . Навън донякъде са по-добре позиционирани ценово защото състоянието им е друго + поддръжката, която са имали.
Aз като взимах моята беше втората или третата най-евтина кола там и по-евтина от колите, които се продаваха тук по това време.
А съм с един от най-редките и може би най-читав двигател за модела + почти всички възможни екстри (само адаптивно окачване и TV ми липсват) и сервизна история от ден 1 само в официален сервиз.
27 страници записи за сменени неща . Дори чистачки, крушки и гуми са сменяни само в BMW сервиз
Aз като взимах моята беше втората или третата най-евтина кола там и по-евтина от колите, които се продаваха тук по това време.
А съм с един от най-редките и може би най-читав двигател за модела + почти всички възможни екстри (само адаптивно окачване и TV ми липсват) и сервизна история от ден 1 само в официален сервиз.
27 страници записи за сменени неща . Дори чистачки, крушки и гуми са сменяни само в BMW сервиз
- ildivvy
- старши ентусиаст
Точно това имах предвид и аз... Там са малко по-скъпи, но доста по-хубави! Тук, най-вероятно, защото са редки, предполага за продавачите доста по-високи цени спрямо предлаганата 'стока'...
- Don_Diego
- младши ентусиаст
Тук са абсолютно луди да им искат такива пари, то затова и колите си седят на обява с месеци и почти няма продажби на такива коли.
Аз следя пазара и цените за да съм горе-долу ориентиран колко да искам на моята ако реша да се разделям с нея, но като гледам май няма много смисъл да я продавам (не и на тукашния пазар)
Аз я зазимих вече, измита и вече на зарядното за акумулатора.
Аз следя пазара и цените за да съм горе-долу ориентиран колко да искам на моята ако реша да се разделям с нея, но като гледам май няма много смисъл да я продавам (не и на тукашния пазар)
Аз я зазимих вече, измита и вече на зарядното за акумулатора.
Благодаря за отговора. Аз гледах на тези дето се каня да отида 540лв. цена на частите т.е. масло , картер филтър и букса , но не включваше адаптер и уплътнения на мехатроника, а аз ще поискам да ми ги сменят. Ще видим колко ще дръпнат чертата. Трябва нещо финансов зор да имам за да реша да си продам колата. Аз винаги с голям кеф сядам вътре. Както писа един "Сутрин щом погледнаш колата си тя тябва да предизвиква усмивка в теб." Края на седмицата чакам нови гуми, старите вече станаха за смяна. Не мисля да купувам зимни, по сняг и лед не карам. Медина -мед имаха предложение от 200лв. за МИШЕЛИН пилот спорт 4.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
Според моя майстор и сервиза скоростни кутии до него нямало нужда от нещата на мехатроника, само се оскъпява ремонта и то чувствително. Аз затова не ги сменях тия неща
Не помня точните доводи в момента, но мога да попитам идните дни като минавам покрай сервиза с другата кола
Не помня точните доводи в момента, но мога да попитам идните дни като минавам покрай сервиза с другата кола
Така, в крайната сметка 930лв. Действително сметката с този адаптер и маркучета за пълнене се казвали + труд набъбва с около 300лв. Дали трябва да се сменят аз не знам но видях на клип да ги сменят и този дето пробва колата каза , че се спичали с годините. Сваля се мехатроника за тази манипулация. Другото дето ме озадачи е че същия човек каза , че ако не си сменял маслото с години т.е. решил си , че си от хората вярващи , че маслото не се сменя то било по добре никога да не го сменяш защото иначе имоло възможност за поява на проблеми. Опита се да ми го обясни с накакви хлабини мръсотии от работата на частите и т.н. Честно да си призная не ми стана много ясно а и някак ми е странно. Другото дето каза е че проблемите може да се прояват до около 2000 км след смяната. Исках диагностика преди това и крахме колата с четене на живи данни ,като въпросния гледаше при какви налягания се превключват скоростите и каза , че това са адаптации. Карането беше както в автоматичен така и в ръчен режим на кутията и форсиране в различна степен при ускорение и обратно. По тях разбирали дали в кутията има износвания най общо казано или дали нещо не функционира както трябва според това какви са стойностите на наляганията на маслото при превключване на прадавките. Явно трябва да са в определени граници. При моята каза , че стойностите били нормални и нямало симптоми за аномалии, но се подсигури , че не може да даде гаранция. Препредавам според това как аз разбирах какво ми обяснява. Дали съм разбрал всичко правилно и дали той ми е казал всичко не знам. След смяната на маслото скоростите превключват още по плавно на студена кола. Пълно рециклиране на тази кутия е 4500лв. с едногодишна гаранция от тях след това. Сервиза е един от реномираните в България имат и клон в София.
- ildivvy
- старши ентусиаст
Оставам с впечатлението, че говориш за СМГ-кутия... Споменаваш ръчен режим и затова... Бъркам ли?
Доколкото разбирам не е SMG кутията а е ZF6H21 обикновен автомат. Казвам ръчен режим защото има опция да дръпнеш лоста към шофьора и става стептроник натискане напред една предавка надолу, дръпване назад една предавка нагоре. Същото става и с перата на волана.
- ildivvy
- старши ентусиаст
Сега разбрах. Винаги съм се чудел обаче, дали този 'режим' е предвиден за такъв от производителя? С тези пера зад волана, най-вероятно е така, но... винаги съм мислел, че на тези автомати възможността да се превключва в + и - е само да се избере, до коя предавка да превключва автоматично. Понеже станаха с повечко скорости, и за да не ги извеждат поотделно един вид, както бяха по-старите автомати...
- Don_Diego
- младши ентусиаст
bonchef написа:Доколкото разбирам не е SMG кутията а е ZF6H21 обикновен автомат. Казвам ръчен режим защото има опция да дръпнеш лоста към шофьора и става стептроник натискане напред една предавка надолу, дръпване назад една предавка нагоре. Същото става и с перата на волана.
ZF6HP19 e кутията в Е89 (преди фейслифта), след това става ZF8