Ел. седалката не се движи <> (напред назад)

Останалите BMW-та.

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Детайли за колата: Търся щори за задни врати на Е38.

Ел. седалката не се движи <> (напред назад)

Мнение от Shark_gl » 16 Апр 2009, 17:45

Колата е Е38, едната ми предна седалка не се движи (напред назад), иначе останалите движения си работят (наклона, облегалката за главата). Казаха ми че най-честия дефект при този случей бил изгорял ел. мотор.
Как мога да разглобя седалката? Ако може да постнете и картинки ще съм ви много благодарен :)
Търся щори за задни врати на Е38.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F01 740d
Мечтае да кара: в насрещтното...

Re: Ел. седалката не се движи <> (напред назад)

Мнение от Georgiev BMW » 18 Апр 2009, 17:12

Shark_gl написа:Колата е Е38, едната ми предна седалка не се движи (напред назад), иначе останалите движения си работят (наклона, облегалката за главата). Казаха ми че най-честия дефект при този случей бил изгорял ел. мотор.
Как мога да разглобя седалката? Ако може да постнете и картинки ще съм ви много благодарен :)

на мен неми работеше едното положение което мести наклона на седалката, но моторчето ми се чуваше как върти.Отдоло под седалката се бърка и се вади моторчето със механизма те вървят заедно. При мен проблема беше едното зъбно колело, бяха му проронени зъбите и въртеше на едно положение.Едни маистор ми направи това колелце, смених го и се оправи.Ако като натиснеш копчето чуваш моторчето да върти значи е като моя проблем, ако него чуваш явно то е изгоряло

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: m20b20 turbo, E38 725tds

Re: Ел. седалката не се движи <> (напред назад)

Мнение от plboy » 20 Апр 2009, 10:57

виж първо буксата колега най 4есто там е проблема пак и е най лесно и евтино - намира се отстрани до седалката размардай и виж ако не мери напрежение - ако вси4ко е нормално мотор4ето....успех
King Regards, 0888 750 222

Потребител
Аватар
Детайли за колата: Търся щори за задни врати на Е38.

Мнение от Shark_gl » 22 Апр 2009, 8:04

ОПРАВИХ ГО!!!
Четките на моторчето не контактуваха. Почистих ги тях и роторчето и сега всичко си работи!
Бая зор видях докато го намеря това моторче, и докато разбера как се вади, ама ко да праиш, човек се учи докато в жив. Цялата операция я направих без да свалям седалката.
Търся щори за задни врати на Е38.

Назад към Други модели