BMW X3 2.0d
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Новини
-
BMW X3 2.0d
Тази вечер благодарение на Azrail имах възможноста да се повозя на това чудо на баварската марка и искам да споделя с вас малко впечатления, макар и като пътник (надявам се Azrail да допълни темата с впечатления за шофирането на това малко зверче). X3 2.0d
Ще бъде добре ако и Туртурело даде любопитни неща за Х3-ката.
Ще започна с външния вид. Красива е... някак си стилна. Изчистени плавни линий, добре оформен дизайн. Нооо.... фаровете.. пустите фарове са направо отвратителни! Точно там ли Бенгъл намери да си остави ръцете се чудя. Като я погледна отпреде, хубавичка ама с тия фарове прилича не на акула, а на миролюбив делфин
Интериора е чудесен но както каза и Azrail - циферблатите са едни такива.. женски
Иначе приборите са отлично наредени, за пътниците има много удобства, не са прекалили с копчетийте и е ясно кое за какво е. Седалките са удобни и дори напълно облегнат пак виждаш какво става точно пред автомобила, а чудесните фарове допълнително спомагат за идеалната видимост.
Дупките и неравностите, както можете да се досетите, въобще не се усещат с това животно. Разбираш, че си попаднал на неравност но не я усещаш. Найстина превъзходно окачване! По заледените и заснежени улички по които преминахме, БМВ-то не се хързулна или забуксува абсолютно никъде, а на спирачките веднага пиша 6+.
А сега най-интересното - двигателя, ускорението и усещането за скорост
. Ускорението е повече от добро, имайки в предвид дизеловия двулитров агрегат. Въпреки това, точно когато усетиш, че двигателя започва да тегли доволно, точно тогава оборотите просто свършват и си принуден нежно да превключиш на по-горна предавка. Това определено би изнервило свикналите с по-пъргавите бензинови двигатели. При 80 кмч. на бул. България скороста определено не се усещаше. Дали заради окачването или заради факта, че си "по-нависоко", незнам, но имах чувството, че надали сме с повече от 60 кмч. За жалост, мъркането на двигателя си остава мъркане дори тогава, когато оборотомера е на предела си. Някак си ти липсва рева на баварското сърце.
Надявам се и останалите участници в мини тестдрайва да споделят впечатления (Малкия и Plague).... а Azrail-чо да каже как е зад волана
Ще бъде добре ако и Туртурело даде любопитни неща за Х3-ката.
Ще започна с външния вид. Красива е... някак си стилна. Изчистени плавни линий, добре оформен дизайн. Нооо.... фаровете.. пустите фарове са направо отвратителни! Точно там ли Бенгъл намери да си остави ръцете се чудя. Като я погледна отпреде, хубавичка ама с тия фарове прилича не на акула, а на миролюбив делфин

Интериора е чудесен но както каза и Azrail - циферблатите са едни такива.. женски

Дупките и неравностите, както можете да се досетите, въобще не се усещат с това животно. Разбираш, че си попаднал на неравност но не я усещаш. Найстина превъзходно окачване! По заледените и заснежени улички по които преминахме, БМВ-то не се хързулна или забуксува абсолютно никъде, а на спирачките веднага пиша 6+.
А сега най-интересното - двигателя, ускорението и усещането за скорост

Надявам се и останалите участници в мини тестдрайва да споделят впечатления (Малкия и Plague).... а Azrail-чо да каже как е зад волана

- Малкия
- М40 Forever
-
- Кара: M
Колата според видяното от мен: вози твардо но спортно-приятно ватре е широчко като цар се чуствш детаилите са изпипани отвътре както и отван освен в предницата не ми харесват халогените сложени са на наи не подходещото место и стоии грозна с тях! И наче колата за 2.0д варви прекрасноооо
Аз съм очарован от тоз автомубилл!!! 

Общо взето и аз харесвам
този автомобил, дори за малко
да се сдобия с такъв... за малко
иначе двулитровото ДВГ е малко
слабичко за това животинче
М47Д20 тегли и има осещане
за сила в него но при повечко
каране се усеща че се задъхва
малко при изпреварания и др. изпълнения
иначе много приятен отвън освен
фаровете както спомена бат Асен
вътре се чувстваш както във всяко
друго БМВ, но не и в SUV...
Много интересно е направена
шофьорската позиция при всички
Х-сове на БМВ изобщо и понятие
си нямаш че караш жипка...
Точно това ми харесва при тях...
Специално малкия дизел беше
направен по-късно и най-вероятно
за задоволяване на потребителски
нужди от по-скромен сегмент...
опит за поефтиняване на иначе
доста скъпия мъник...
както и да е колата при всички
положения си заслужава
този автомобил, дори за малко
да се сдобия с такъв... за малко

иначе двулитровото ДВГ е малко
слабичко за това животинче
М47Д20 тегли и има осещане
за сила в него но при повечко
каране се усеща че се задъхва
малко при изпреварания и др. изпълнения
иначе много приятен отвън освен
фаровете както спомена бат Асен
вътре се чувстваш както във всяко
друго БМВ, но не и в SUV...
Много интересно е направена
шофьорската позиция при всички
Х-сове на БМВ изобщо и понятие
си нямаш че караш жипка...
Точно това ми харесва при тях...
Специално малкия дизел беше
направен по-късно и най-вероятно
за задоволяване на потребителски
нужди от по-скромен сегмент...
опит за поефтиняване на иначе
доста скъпия мъник...
както и да е колата при всички
положения си заслужава

- Един
-
Вече кара БМВ
-
- Кара: Миксер. BMW i4 M50
naskoksan написа:.. но не и в SUV...
Ми то не е SUV
а SAV ...

Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.
- Azrail
- UFO Pilot
-
Женска кола...
Малкото сестриче на хъ5...
Оглеждам го аз - абе отпред некакси недонаправено ми се струва... Все едно някой е нямал време да довърши чертежите. Заставам отпред, повдигам се на пръсти и го поглеждам малко по-отгоре... Абе има нещо акулско в него.
Отивам отзад да му огледам по-подробно задните части (навик
) и вече ми се иска да не го бях правил. Без коментар.
Влизам вътре и първото нещо, което ми направи впечатление, е таблото... Бааахти женските прибори. Нищо общо с БМВ. Едни такива сладки стрелкички, шрифта на цифрите май обаче го бях виждал някъде... В Мерцедес мисля че беше
След това разгледах по-обстойно и малко се смекчих... Чувствах се като у дома си... Като в Е46
Средната конзола, ръчките за мигачи, чистачки - всичко. Само дето фаровете имаха и една степен повече надясно - автоматично пускане
Женска му работа...
Над средната конзола си имаш специално "шкафче" за червилце, сенки и разните им там женски атрибути...
Загледах се в скоростния лост - и какво да видя - имаше цифрата "6"... Викам - бах, тва би трябвало да понавървява... Натискам съединителя - нищо не се усеща. Ти и не можеш да усетиш. Странна работа...
Тръгвам аз... Изкарвам го на бул. България. Викам си - я дай да видя колко върви туй чудо на техниката. Първа - едвам тръгваш... 2500-3000 оборота стигнеш ли - започва да дърпа се едно му е за последно. Ама за кратко. Таман почнеш да се кефиш и удря прекъсвач. Къси скорости...
Аз понеже до сега само бензинки съм карал, си превключвам като на бензинка... И след тва се чудя що придърпва така.
Дебиш тия печки...
Но определено си го има този Sheer Driving Pleasure де... Просто ми е много чудно да видя тва количе с бензинов двигател какво ще прави. Особено с 2.5i
Малкото сестриче на хъ5...
Оглеждам го аз - абе отпред некакси недонаправено ми се струва... Все едно някой е нямал време да довърши чертежите. Заставам отпред, повдигам се на пръсти и го поглеждам малко по-отгоре... Абе има нещо акулско в него.

Влизам вътре и първото нещо, което ми направи впечатление, е таблото... Бааахти женските прибори. Нищо общо с БМВ. Едни такива сладки стрелкички, шрифта на цифрите май обаче го бях виждал някъде... В Мерцедес мисля че беше

След това разгледах по-обстойно и малко се смекчих... Чувствах се като у дома си... Като в Е46

Над средната конзола си имаш специално "шкафче" за червилце, сенки и разните им там женски атрибути...
Загледах се в скоростния лост - и какво да видя - имаше цифрата "6"... Викам - бах, тва би трябвало да понавървява... Натискам съединителя - нищо не се усеща. Ти и не можеш да усетиш. Странна работа...
Тръгвам аз... Изкарвам го на бул. България. Викам си - я дай да видя колко върви туй чудо на техниката. Първа - едвам тръгваш... 2500-3000 оборота стигнеш ли - започва да дърпа се едно му е за последно. Ама за кратко. Таман почнеш да се кефиш и удря прекъсвач. Къси скорости...
Аз понеже до сега само бензинки съм карал, си превключвам като на бензинка... И след тва се чудя що придърпва така.

Но определено си го има този Sheer Driving Pleasure де... Просто ми е много чудно да видя тва количе с бензинов двигател какво ще прави. Особено с 2.5i

Azrail написа:... Таман почнеш да се кефиш и удря прекъсвач. Къси скорости...
Аз понеже до сега само бензинки съм карал, си превключвам като на бензинка... И след тва се чудя що придърпва така.Дебиш тия печки...
Всъщност скоростите са му по-дълги
от на бензиновия двулитров, проблема
е в скоростта на двигателя, много
по бързо се постига максималния въртящ
момент и сле това кривата тръгва
извенъж надолу, не е както при бензините
плавна и по изправена

но това е дизела има фън ама е
кратък, все едно си на 14 и за първи път
гледаш мръсни филми

2.5 също няма да те изненада с
страхотен вървеж обаче там поне
има добре познатия звук на шестимата
оооох котьоо

- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Аз пробвах Х3 3.0
Автоматик беше, ма навървява... Като цяло обаче нещо и липсва на тая кола и определено не бих си я купил. Иначе е модерна - лелките на средна възраст особено много я харесват 

- Azrail
- UFO Pilot
-
kay написа:Аз пробвах Х3 3.0Автоматик беше, ма навървява... Като цяло обаче нещо и липсва на тая кола и определено не бих си я купил. Иначе е модерна - лелките на средна възраст особено много я харесват

10 мнения
• Страница 1 от 1