725 tds покупка помогнете

Останалите BMW-та.

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: m20b20 turbo, E38 725tds

725 tds покупка помогнете

Мнение от plboy » 06 Фев 2009, 19:00

Здравейте колеги. Искам да си купя 725 тдс-ка да ми дадете някои съвети как да позная мотора дали е читав. Какво да търся:
1. Да няма бял и сив дим до 2-3000об;
2.Равномерна работа на мотора както студено и горещо;
3.Постоянни обороти на празен ход;
4.Добро студено и топло палене;
5.Окачването - ясно;
6.Постоянна температура на водата;
7.Компресия;
Какво още трябва да гледам при покупката? Как да избера добра тдс-ка. Как мога да позная ако главата е пукана и лепена
King Regards, 0888 750 222

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo_motul » 07 Фев 2009, 9:08

Колега , има страшно много писани теми ! Потърси , ще ти бъдат от полза.
Изображение Има много автомобили , но има само един истински и това е BMW всичко друго е компромис!!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 08 Фев 2009, 2:12

Виж най напред дали има сервизна история която може да разгледаш , защото това са дизелови коли на около
10 години и повечето части рано или късно се износват , и има някои собственици на тези коли ,
които предпочитат да разрешът проблема като продадът колата , т.е. прехвърлят проблемите на някой друг.
Като се спреш на някоя кола , и направи задължително пълен преглед+компютърна диагностика в оторизиран BMW сервиз.
С 7 серия не съм много запознат , но за двигателя TDS мога да те посъветвам , да проверите в какво състояние е ГНП , турбото , дюзата и т.н. , въпреки, че при пълния преглед всичко това ще се разбере в какво сустояние е все пак пшри огледа може да попиташ дали са сменяни тези неща , защото от една страна ще е добре ако са сменяни , защото това е един вид застраховка , че няма да се наложи да ги сменяш ти.
Ако е автонматик колата , може да се позаинтересувате дали е обслужван автоматика.
Иначе общо взето двигателя е добър и здрав и ако попаднеш на читав екземпляр , най вероятно ще останеш много доволен от него.
Успех в покупката!!! :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: m20b20 turbo, E38 725tds

Мнение от plboy » 08 Фев 2009, 22:53

много ти благодаря колега:)
ще помисля ще погледам и ще видя ко да правя. Доста се чудя дали да не ида до Германия да си зема една. До сега карам едно 520и и е перфектно но искам дизел пак и 7 ма серия ми харесВа много
Последна промяна plboy на 10 Яну 2010, 19:40, променена общо 1 път
King Regards, 0888 750 222

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: NISSAN PATROL 2.8 GL&OPEL OMEGA
Мечтае да кара: Alpina / B7 (E65/E66L) / 4.4 i V8 32V L (500 Hp)

Мнение от Stefanov_simeon » 09 Фев 2009, 13:53

Наистина Е38-цата според мен е най-красивото БМВ.Класически автомобил с невероятна возия и външен вид.Добър баланс между конфорт, динамичност, цена, и обслужване.Аз също съм се замислил за бъдеща покупка на Е38-ца.
За двигателя не мога да Ти кажа кой знае какво, аз също бях пуснал подобна тема и имаше много противоречиви мнения относно ЗА и ПРОТИВ 2.5 ТДС-а.
А относно докарването на 725-ца от Германия, ами провери в мобилето и аутоскаута.Няма голямо предлагане на такива автомобили в Германия едва 44 и то на цени близки до тези в Бг, а 730 - 173 автомобила в мобиле.де?!?

Назад към Други модели