Здравейте колеги! Какво мислите за bmw 850и?
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- JordanV8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: iL
Здравейте колеги! Какво мислите за bmw 850и?
Обмислям покупката на подобен автомобил (или по-точно на този от mobile.bg).
Споделих това с няколко "майстора" и ми казаха, че това е автомобил с изключително скъпа поддръжка..(преден амортисьор струва над 2000 EURO
)..
Какво мислите по въпроса има ли смисъл или не?
Толкова скъпа ли е поддръжката или не? (по мои наблюдения има доста сходни елементи с е38 и е32)
Споделих това с няколко "майстора" и ми казаха, че това е автомобил с изключително скъпа поддръжка..(преден амортисьор струва над 2000 EURO

Какво мислите по въпроса има ли смисъл или не?
Толкова скъпа ли е поддръжката или не? (по мои наблюдения има доста сходни елементи с е38 и е32)
Тия майстори дето си ги питал нещо май са били или много пияни или са говорили за турски лири. А колата като модел си е много хубава. Подръжката може и скупа да ти е а може и без пари да ти излезе зависи колко си "циганин" (без да се обиждаш).
Преден амортисьор ориг. от BMW е 1500лв сигурен съм че и доста по-надолу можеш да си ги намериш. Примерно за Е36 за 250лв си взимаш комплект предни амортисьоти, а в BMW само единия е 430лв.
Преден амортисьор ориг. от BMW е 1500лв сигурен съм че и доста по-надолу можеш да си ги намериш. Примерно за Е36 за 250лв си взимаш комплект предни амортисьоти, а в BMW само единия е 430лв.
ами ако си разбираш и можеш сам да си правиш ремонти и потдрьжка го взимаи..аз преди исках сьщо 850 дори карах за малко 850 к 55 реисинг даинамикс тва на 2 не стоеше на пьтя..но беше много изтормозено и се откзах от покупката а и цената му беше висока 25хил лв..ако можеш да си го позволиш взимаи това е класика без зна4ение от годините..а ако е рь4ка супер 

- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6

BILSTEIN B6 Sport Stoßdämpfersatz:

Така 4е нетрябва съветите на друг да надделяват при твоя избор

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
в късните Е31-ци се вграждат 4 превматични амортисьора като на Е38, но това мисля че беше опционално. Иначе до сега знам само за една такава Е38-ца и наистина амортисьорите не са евтини но пък карат по много километри, така че човек си прави сметката
иначе и аз ти го казвам както и другите колеги - ако смяташ да си правиш колата по свой вкус, и с по евтинки части и ремонти с чук, тел и рапидки по добре не я купувай, после вероятно ще попадне при ценител който има да те псува много, както сега аз псувам някой от бившите собственици на моята кола.

иначе и аз ти го казвам както и другите колеги - ако смяташ да си правиш колата по свой вкус, и с по евтинки части и ремонти с чук, тел и рапидки по добре не я купувай, после вероятно ще попадне при ценител който има да те псува много, както сега аз псувам някой от бившите собственици на моята кола.

- JordanV8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: iL
750-то е с такива амортисьори (отзад).
А относно 850, тя е `91, не са ли нещо поднобно като при е32?
Иначе, не бих посмял да я "ремонтирам" с горепосочените материали...
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
JordanV8 написа:750-то е с такива амортисьори (отзад).
значи като окачване Е точно Е32, и не е нищо страшно като цени - каквото се слага на 750 би трябвало да е същото и на 850
разликите са в различни детайли по купето, пък щом си мераклия взимай и да дадеш да и направим един тест драйв че много ми се иска да пробвам едно такова чудовище

PS ето едно видео за потвърждение на казаното
http://uk.youtube.com/watch?v=_FIravIdWkg

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Колега това е доста рядък модел,особенно за БГ,мисля че броиката е едноцифрено число.Нормално е подръжката да ти е скъпа ако досега си карал опел кадет.Не си мисли,че е много по скъпа от тази на другите БМВта,се пак много от частите саеднакви като други по масови модели.
Ако имаш парите,взимаи колата няма да згрешеш,това е кола за ценители,не всеки може да отцени колата с качествата които притежава.Ако имах парите,одавна да нямаше обява в продава.
п.с.Очаквам скоро да се похвалиш и да качиш повече снимки
Ако имаш парите,взимаи колата няма да згрешеш,това е кола за ценители,не всеки може да отцени колата с качествата които притежава.Ако имах парите,одавна да нямаше обява в продава.
п.с.Очаквам скоро да се похвалиш и да качиш повече снимки

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
ох колега и мене ме обеждаваха така за Е32 че харчела много че била скъпа .
такъв филм просто НЯМА.
Най-скъпото нещо - задните нивомати които нови струват 2800лв от Дару, двата подлежат на ремотн които струва - ~20лв
е кажете ми после че поддръжката е скъпа.....
А колкото до колегата ако наистина вземеш такава кола просто се отбивай в Е34/Е32 раздела и ще ти помагаме
Все пак М70Б50 мотора не е нищо повече от две М20Б25 сложени V-образно, така че и за тях частите са същите пари изключая коляновия вал......
По окачването всичко е Е32/Е38 в зависимост от година на производство но съдейки по факта че сме в България най вероятно всичките Е31-ци са преди 1994-та година, което значи че са съвместими напълно като окачване с Е32. Аз не виждам нещо което да го притеснява човека за да си закупи въпросния модел освен разхода на гориво и ако евентуално да не дава господ го удари...
Всичко останало е съвсем лесно намираемо и в рамките на нормалните цени..
такъв филм просто НЯМА.
Най-скъпото нещо - задните нивомати които нови струват 2800лв от Дару, двата подлежат на ремотн които струва - ~20лв

е кажете ми после че поддръжката е скъпа.....
А колкото до колегата ако наистина вземеш такава кола просто се отбивай в Е34/Е32 раздела и ще ти помагаме
Все пак М70Б50 мотора не е нищо повече от две М20Б25 сложени V-образно, така че и за тях частите са същите пари изключая коляновия вал......
По окачването всичко е Е32/Е38 в зависимост от година на производство но съдейки по факта че сме в България най вероятно всичките Е31-ци са преди 1994-та година, което значи че са съвместими напълно като окачване с Е32. Аз не виждам нещо което да го притеснява човека за да си закупи въпросния модел освен разхода на гориво и ако евентуално да не дава господ го удари...
Всичко останало е съвсем лесно намираемо и в рамките на нормалните цени..

13 мнения
• Страница 1 от 1