Здравейте колеги! Какво мислите за bmw 850и?

Останалите BMW-та.

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: iL

Здравейте колеги! Какво мислите за bmw 850и?

Мнение от JordanV8 » 16 Ное 2008, 23:46

Обмислям покупката на подобен автомобил (или по-точно на този от mobile.bg).
Споделих това с няколко "майстора" и ми казаха, че това е автомобил с изключително скъпа поддръжка..(преден амортисьор струва над 2000 EURO :shock: )..
Какво мислите по въпроса има ли смисъл или не?
Толкова скъпа ли е поддръжката или не? (по мои наблюдения има доста сходни елементи с е38 и е32)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 17 Ное 2008, 0:25

Тия майстори дето си ги питал нещо май са били или много пияни или са говорили за турски лири. А колата като модел си е много хубава. Подръжката може и скупа да ти е а може и без пари да ти излезе зависи колко си "циганин" (без да се обиждаш).

Преден амортисьор ориг. от BMW е 1500лв сигурен съм че и доста по-надолу можеш да си ги намериш. Примерно за Е36 за 250лв си взимаш комплект предни амортисьоти, а в BMW само единия е 430лв.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S 70/3 » 17 Ное 2008, 3:44

ами ако си разбираш и можеш сам да си правиш ремонти и потдрьжка го взимаи..аз преди исках сьщо 850 дори карах за малко 850 к 55 реисинг даинамикс тва на 2 не стоеше на пьтя..но беше много изтормозено и се откзах от покупката а и цената му беше висока 25хил лв..ако можеш да си го позволиш взимаи това е класика без зна4ение от годините..а ако е рь4ка супер ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 17 Ное 2008, 6:53

:roll: тя всяка една поддръжка е скъпа,не се вслушвай в съвети,прави каквото ти казва сърцето :mhihi: стига разбирасе да нее тояшка,сега я погледнах и напръв поглед е убиец колата а интернет е голямо предизвикатество за 4асти,всякъкви и на всякъкви цени:
Изображение цена 1 евро :mhihi:
BILSTEIN B6 Sport Stoßdämpfersatz:Изображение цена 969 евро.
Така 4е нетрябва съветите на друг да надделяват при твоя избор :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 17 Ное 2008, 22:12

в късните Е31-ци се вграждат 4 превматични амортисьора като на Е38, но това мисля че беше опционално. Иначе до сега знам само за една такава Е38-ца и наистина амортисьорите не са евтини но пък карат по много километри, така че човек си прави сметката :mhihi: :mhihi: :mhihi:
иначе и аз ти го казвам както и другите колеги - ако смяташ да си правиш колата по свой вкус, и с по евтинки части и ремонти с чук, тел и рапидки по добре не я купувай, после вероятно ще попадне при ценител който има да те псува много, както сега аз псувам някой от бившите собственици на моята кола.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JordanV8 » 17 Ное 2008, 23:52

750-то е с такива амортисьори (отзад).
А относно 850, тя е `91, не са ли нещо поднобно като при е32?
Иначе, не бих посмял да я "ремонтирам" с горепосочените материали...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 18 Ное 2008, 0:01

JordanV8 написа:750-то е с такива амортисьори (отзад).
А относно 850, тя е `91, не са ли нещо поднобно като при е32?
Иначе, не бих посмял да я "ремонтирам" с горепосочените материали...

значи като окачване Е точно Е32, и не е нищо страшно като цени - каквото се слага на 750 би трябвало да е същото и на 850
разликите са в различни детайли по купето, пък щом си мераклия взимай и да дадеш да и направим един тест драйв че много ми се иска да пробвам едно такова чудовище :mhihi: :mhihi: :mhihi:

PS ето едно видео за потвърждение на казаното
http://uk.youtube.com/watch?v=_FIravIdWkg
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JordanV8 » 18 Ное 2008, 0:26

Видеото е точно на място.. :D
Заради хора като теб, посещавам и питам в този форум! ;)

Потребител
Аватар

Мнение от danny_acs » 23 Дек 2008, 12:42

Като се има предвид годината на производство, приготви се да се бръкнеш мнооого за ремонти/поддръжка... поне колкото си платил за колата.. :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JordanV8 » 23 Дек 2008, 16:44

Още едно такова мнение и май няма да ходя до София февруари месец.. :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 Д

Мнение от l-s » 23 Дек 2008, 19:40

Е ти колега какво искаш да караш такова рядко срещано БМВ и да го обслужваш на цените на е36 е нестава :!:
Те хората са го казали;Щом имаш мустак трябва да имаш и гребен да го решиш ;)
СИНИ ШАМПИОНИ!!!!!Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 23 Дек 2008, 19:55

Колега това е доста рядък модел,особенно за БГ,мисля че броиката е едноцифрено число.Нормално е подръжката да ти е скъпа ако досега си карал опел кадет.Не си мисли,че е много по скъпа от тази на другите БМВта,се пак много от частите саеднакви като други по масови модели.
Ако имаш парите,взимаи колата няма да згрешеш,това е кола за ценители,не всеки може да отцени колата с качествата които притежава.Ако имах парите,одавна да нямаше обява в продава.

п.с.Очаквам скоро да се похвалиш и да качиш повече снимки :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 23 Дек 2008, 20:58

ох колега и мене ме обеждаваха така за Е32 че харчела много че била скъпа .
такъв филм просто НЯМА.
Най-скъпото нещо - задните нивомати които нови струват 2800лв от Дару, двата подлежат на ремотн които струва - ~20лв :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
е кажете ми после че поддръжката е скъпа.....
А колкото до колегата ако наистина вземеш такава кола просто се отбивай в Е34/Е32 раздела и ще ти помагаме
Все пак М70Б50 мотора не е нищо повече от две М20Б25 сложени V-образно, така че и за тях частите са същите пари изключая коляновия вал......
По окачването всичко е Е32/Е38 в зависимост от година на производство но съдейки по факта че сме в България най вероятно всичките Е31-ци са преди 1994-та година, което значи че са съвместими напълно като окачване с Е32. Аз не виждам нещо което да го притеснява човека за да си закупи въпросния модел освен разхода на гориво и ако евентуално да не дава господ го удари...
Всичко останало е съвсем лесно намираемо и в рамките на нормалните цени..
Изображение

Назад към Други модели