Разход на бордкомпютъра!

Останалите BMW-та.

Модератор: Технически модератори

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Разход на бордкомпютъра!

Мнение от Cobra » 13 Ное 2008, 12:15

Малко странен казус, едно време имаше подпбна тема, ама сега немога да я намеря...

До преди X5-цата ми показваше реален разход на борда - около 10 дълго и 13 в града,
но смених малса,филтри,K&N въздушен, и занулих инспекшъна с ктс на Бош,
от тогава незнайно от какво бордкомпютъра започна да показва 8,5-9 разход което е 3-4литра под реалната консумация...
някой има ли идея от какво се е получило и как може да това да се коригира,...щото нито в моя сервиз,нито в Камор някой има идея как се прави корекция на отчитането...

Мерси!

Потребител
Аватар

Мнение от lukabrazy » 13 Ное 2008, 21:46

Колега, извини ме за отклонението от темата но почувства ли разлика във вървенето със спортния филтър? Тъй като аз съм слагал на предишен автомобил К&Н и не усетих никаква разлика. И също така как я докарваш до 13 градско аз мойта под 16 не мога да я сваля, карам я само с OMV Premium а автомобила e na 70хил. км и е в перфектно състояние.

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 13 Ное 2008, 22:06

lukabrazy написа:Колега, извини ме за отклонението от темата но почувства ли разлика във вървенето със спортния филтър? Тъй като аз съм слагал на предишен автомобил К&Н и не усетих никаква разлика. И също така как я докарваш до 13 градско аз мойта под 16 не мога да я сваля, карам я само с OMV Premium а автомобила e na 70хил. км и е в перфектно състояние.

Де да знам как,мойта няма катализатори и с цяла Шницер генерация,
а за филтъра има разлика за мен...а показва ли ти го реално на борда?

Потребител
Аватар

Мнение от lukabrazy » 13 Ное 2008, 22:20

Впечатлението ми е че ако дава 16 реалните са около 14, в началото доста се чудих но спря да ми пука, явно ми тежи повечко крака. Другото е че до Швейцария ми даде разход по малко от 11 при положение че под 150 не съм падал (като се върнах ми трябваше месец за да сваля средната под 100 :D ) .Но това беше с хубаво гориво не с наще пикни.

Назад към Други модели