Разход на бордкомпютъра!
Модератор: Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
Разход на бордкомпютъра!
Малко странен казус, едно време имаше подпбна тема, ама сега немога да я намеря...
До преди X5-цата ми показваше реален разход на борда - около 10 дълго и 13 в града,
но смених малса,филтри,K&N въздушен, и занулих инспекшъна с ктс на Бош,
от тогава незнайно от какво бордкомпютъра започна да показва 8,5-9 разход което е 3-4литра под реалната консумация...
някой има ли идея от какво се е получило и как може да това да се коригира,...щото нито в моя сервиз,нито в Камор някой има идея как се прави корекция на отчитането...
Мерси!
До преди X5-цата ми показваше реален разход на борда - около 10 дълго и 13 в града,
но смених малса,филтри,K&N въздушен, и занулих инспекшъна с ктс на Бош,
от тогава незнайно от какво бордкомпютъра започна да показва 8,5-9 разход което е 3-4литра под реалната консумация...
някой има ли идея от какво се е получило и как може да това да се коригира,...щото нито в моя сервиз,нито в Камор някой има идея как се прави корекция на отчитането...
Мерси!
Колега, извини ме за отклонението от темата но почувства ли разлика във вървенето със спортния филтър? Тъй като аз съм слагал на предишен автомобил К&Н и не усетих никаква разлика. И също така как я докарваш до 13 градско аз мойта под 16 не мога да я сваля, карам я само с OMV Premium а автомобила e na 70хил. км и е в перфектно състояние.
- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
lukabrazy написа:Колега, извини ме за отклонението от темата но почувства ли разлика във вървенето със спортния филтър? Тъй като аз съм слагал на предишен автомобил К&Н и не усетих никаква разлика. И също така как я докарваш до 13 градско аз мойта под 16 не мога да я сваля, карам я само с OMV Premium а автомобила e na 70хил. км и е в перфектно състояние.
Де да знам как,мойта няма катализатори и с цяла Шницер генерация,
а за филтъра има разлика за мен...а показва ли ти го реално на борда?
Впечатлението ми е че ако дава 16 реалните са около 14, в началото доста се чудих но спря да ми пука, явно ми тежи повечко крака. Другото е че до Швейцария ми даде разход по малко от 11 при положение че под 150 не съм падал (като се върнах ми трябваше месец за да сваля средната под 100
) .Но това беше с хубаво гориво не с наще пикни.

4 мнения
• Страница 1 от 1